Gå til innhold

Noen kokker her? (blomkålpure)


Dorri

Anbefalte innlegg

Jeg var på restaurant å fikk nydelig blomkålpure.

Tenkte å lage dette hjemme å fant oppskrift på nettet der jeg skulle koke blomkålen i melk, mose det sammen når blomkålen var mør og tilsette salt og pepper.

Det ble IKKE samme nydelige smak på den som den jeg spiste ute :frustrert:

Hvordan skal dette gjøres skikkelig, noen som vet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Fjellsippa

Hva med å høre med restauranten hvilket krydder de bruker? Noen kokker er bare glad for å dele oppskriften med gjestene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikke kokk, men jeg kan jo forsøke å svare allikevel. Det finnes mange måter å lage blomkålpuré på, f.eks. med løk, hvitløk, smør, fløte, osv., og det er umulig å vite hvordan den du spiste var. Hvis jeg skulle tippe, ville jeg tro at den inneholdt hjemmelaget kyllingkraft, i hvertfall hvis det var en ganske fin restaurant du var på. Her er en slik oppskrift:

220 g blomkål, delt opp i buketter

1 fedd hvitløk, knust

1 dl kyllingkraft (kokt på kyllingben og grønnsaker)

1/2 ts salt

2 ss fløte

1 ts usaltet smør

La blomkål, hvitløk og salt koke under lokk på svak varme til blomkålen er helt mør (dvs ca. 10 minutter). Kjør det hele i en blender sammen med fløte og smør til puréen blir helt glatt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tilsetter hvitløk også (kokes med blomkålen) og bruker så lite melk som mulig når jeg koker, for jeg har i litt fløte eller rømme etterpå når den moses. Tilsetter også litt smør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Muskat og parmesan kan også være gode smakstilsetninger i blomkålpuré.

Men ellers er min erfaring at kvaliteten på selve blomkålen er det viktigste. Dvs blomkålen man får kjøpt på denne tiden av året smaker ingenting i forhold til den man får på sensommeren/tidlig høst når norsk blomkål er i sesong. Og smaker ikke blomkålen godt i utgangspunktet, blir heller ikke puréen særlig god, uansett hva man tilsetter av andre godsaker...

Endret av piaf
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har laget blomkålpure flere ganger men om denne er restaurantstandard, det vet jeg jo ikke, god ble den iallefall.

Jeg kokte blomkålbuketter møre i matfløte. Helte av matfløten, kjørte blomkålen i foodprosessor/blender og var den for tynn tilsatte jeg litt av matfløten som ble til overs + litt creme fraîche for surhet.

Så smakstilsatte jeg med salt, nykvernet pepper, flytende oksebuljong på flaske i dråper samt litt sukker til passe smak.

Det viktigste for meg var å få litt rund og kremig smak til den da jeg brukte den til forrett som tilbehør til marinerte kamskjell med bacondryss.

Hva fikk TS servert som tilbehør til blomkålpureèn kan jo hjelpe oss å vite hvordan den skal lages eventuelt. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...

Annonse

Gjest æ kan bake

kan vere smakstilsetninger...

- kok blomkålen i minstmulig fløte/melk slik at du ikke kaster noe av

kokevesken (at alt går med i pureen, ha heller i ny melk/fløte

viss den blir for tykk) mye av smaken er i melka vettdu=)

- man kan tilsette nøytrale kremoster da blir den mer fyldig

- trøffelolje

- bruk svat pepper ikke ver jålete å bruke hvit pepper får å unngå

mørke flekker, da skipper du heller pepperen.

- IKKE bruk ferdigmalt pepper det smaker dritt!!!!

- sviss litt sjalott løk i panna før du koker blomkålen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest æ kan bake

- husk å kjøre den helt galtt med blender/stavmikser vist den ikke

blir glatt passer den gjennom en sikt.. kluper/korn er grufult den

skal vere glatt, glatt og atter glatt...

- å smør selfølgeli å til alle der husmødre der ute smør er SMØR det

er ikke MELANGE... (melange er modifisert plateolje)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kok blomkålen mør i saltet vann. Ha den i blender, sammen med meierismør, salt, pepper og kjør til jevn masse. Kjempegodt :) Slik har vi laget den de plassene jeg har jobbet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...