Gå til innhold

Glasur til gulrotkake.


Anbefalte innlegg

Skrevet

Selv lager jeg den av philadelphia ost, smør, sitron og melis.

Er det noen som lager den anderledels ? Eller har forslag til

forbedring.

Videoannonse
Annonse
Gjest Fjellsippa
Skrevet

Jeg bruker Gøril Viker sin oppskrift (hentet fra en av hennes kokebøker), og synes at den er veldig god. Ser at forskjellen på glasuren er at du bruker sitron, mens det i denne oppskriften er vaniliesukker. Det blir jo en liten variasjon. :)

Gulrotkake

2 egg og

2dl sukker røres hvitt

1 ½ dl soyaolje,

50 g hakkede valnøtter,

ca 175 g fint revne gulrøtter og

1 ts malt kanel tilsettes

1 ¾ dl mel og

1 ts bakepulver vendes inn.

Stekes i rund form 175 grader ca 35 - 40 min.

Doble oppskriften til langpanne.

Glasur:

50 g smør

75 g philadelphiaost

½ - 1 ts vaniljesukker

1 dl melis

Bres over kaken når den er kald.

Skrevet

Jeg synes smaken blir så "feit" med smør, foretrekker uten. Også blir det altfor søtt med så mye melis som står i oppskriften. Og så bruker jeg mye mer ost. :sjarmor:

Tipper det blir noe lignende dette (til rund 24 cm kake):

200 gram phidadelphia-ost

75 gram melis

Litt sitronsaft

1 ts vaniljesukker

Bruker ikke oppskrift da, bare dæsjer på med melis i blenderen til jeg synes det smaker ok.

Skrevet

Jeg bruker bare vanlig melisglasur med sitrinsaft. (Liker forøvrig menn som baker! :) )

Skrevet

Etter min smak skal det være masse deilig glasur bestående av philadelphia, smør (pleier dog å ta mindre enn det pleier å stå i oppskriftene, tar heller mer ost), melis og vaniljesukker :sikle:

Dryss av kokos eller hakkede hasselnøtter bør også prøves :)

Skrevet

Tusen takk for svar jenter. :)

Dryss av kokos var ikke dumt Drua. Men tror jeg går for hakkede

nøtter. ;)

Men bare melisglasur, Succubus, blir ikke det litt tamt ? ;)

Skrevet
Men bare melisglasur, Succubus, blir ikke det litt tamt ? ;)

Nei. :)

Skrevet

*tviler fortsatt*

Jeg teller ikke kalorier jeg spiser de. ;)

Skrevet

Jeg bruker halvparten naturell ost og halvparten med smak av ananas og mandarin. Det blir knall-godt, og ikke så søtt som om man bare bruker naturell ost.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...