Gjest Tyr Skrevet 7. april 2007 #1 Skrevet 7. april 2007 Selv lager jeg den av philadelphia ost, smør, sitron og melis. Er det noen som lager den anderledels ? Eller har forslag til forbedring.
Gjest Fjellsippa Skrevet 7. april 2007 #2 Skrevet 7. april 2007 Jeg bruker Gøril Viker sin oppskrift (hentet fra en av hennes kokebøker), og synes at den er veldig god. Ser at forskjellen på glasuren er at du bruker sitron, mens det i denne oppskriften er vaniliesukker. Det blir jo en liten variasjon. Gulrotkake 2 egg og 2dl sukker røres hvitt 1 ½ dl soyaolje, 50 g hakkede valnøtter, ca 175 g fint revne gulrøtter og 1 ts malt kanel tilsettes 1 ¾ dl mel og 1 ts bakepulver vendes inn. Stekes i rund form 175 grader ca 35 - 40 min. Doble oppskriften til langpanne. Glasur: 50 g smør 75 g philadelphiaost ½ - 1 ts vaniljesukker 1 dl melis Bres over kaken når den er kald.
Scheherazade Skrevet 7. april 2007 #3 Skrevet 7. april 2007 Jeg synes smaken blir så "feit" med smør, foretrekker uten. Også blir det altfor søtt med så mye melis som står i oppskriften. Og så bruker jeg mye mer ost. Tipper det blir noe lignende dette (til rund 24 cm kake): 200 gram phidadelphia-ost 75 gram melis Litt sitronsaft 1 ts vaniljesukker Bruker ikke oppskrift da, bare dæsjer på med melis i blenderen til jeg synes det smaker ok.
Gjest Pax Skrevet 7. april 2007 #4 Skrevet 7. april 2007 Jeg bruker bare vanlig melisglasur med sitrinsaft. (Liker forøvrig menn som baker! )
Drua Skrevet 7. april 2007 #5 Skrevet 7. april 2007 Etter min smak skal det være masse deilig glasur bestående av philadelphia, smør (pleier dog å ta mindre enn det pleier å stå i oppskriftene, tar heller mer ost), melis og vaniljesukker Dryss av kokos eller hakkede hasselnøtter bør også prøves
Gjest Tyr Skrevet 7. april 2007 #6 Skrevet 7. april 2007 Tusen takk for svar jenter. Dryss av kokos var ikke dumt Drua. Men tror jeg går for hakkede nøtter. Men bare melisglasur, Succubus, blir ikke det litt tamt ?
Gjest Pax Skrevet 7. april 2007 #7 Skrevet 7. april 2007 Men bare melisglasur, Succubus, blir ikke det litt tamt ? ← Nei.
Gjest Tyr Skrevet 7. april 2007 #8 Skrevet 7. april 2007 *tviler fortsatt* Jeg teller ikke kalorier jeg spiser de.
Fakse Skrevet 7. april 2007 #9 Skrevet 7. april 2007 Jeg bruker halvparten naturell ost og halvparten med smak av ananas og mandarin. Det blir knall-godt, og ikke så søtt som om man bare bruker naturell ost.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå