Lille Skrevet 28. februar 2003 #1 Skrevet 28. februar 2003 Jeg har planer om å bake denne kaken til min manns fødselsdag i neste uke. Nå har jeg aldri forsøkt meg på denne kaken tidligere, så jeg lurer på om det er noen som kan gi meg en idiotsikker oppskrift, eller evt. noen gode råd? Plis??
Jinx Skrevet 1. mars 2003 #2 Skrevet 1. mars 2003 Kvæfjordkake/Verdens Beste 100 gr margarin 100 gr sukker 4 eggeplommer 2 dl hvetemel 1 ½ ts bakepulver 3 ss melk Marengs 4 eggehviter 2 1 /2 dl sukker 50 gr hakkede mandler eller nøtter Langpanne 160 grader i ca. 30 minutter, på midterste rille Fyll 1 pose vaniljekrem (eller vaniljesaus) 2 dl kremfløte Rør margarin og sukker hvitt. Rør inn en og en eggeplomme om gangen. Rør i mel, bakepulver, og melk. Bre røra utover i langpanne dekket med bakepapir. Pisk eggehviter nesten stive. Bland så i sukker og pisk til stivt. Fordel marengsen over røra. Dryss på hakkede mandler. Stek kaka midt i ovnen til den er pent gyllen. La kaka avkjøles i formen. Lag tykk vanilje fyll. Følg oppskriften på pakken. Bland i stivpisket krem. Del kaka vertikalt i to. Fordel fyllet på den ene halvdelen. Legg den andre oppå. Kaka kan også stekes i to runde former (24 – 26 cm i diameter) i stedet for i langpanne .... Idiotsikker oppskrift
Lille Skrevet 2. mars 2003 Forfatter #3 Skrevet 2. mars 2003 Takk, Jinx. Nå gjenstår det bare å se om denne idioten klarer det. :blunke:
Væren Skrevet 2. mars 2003 #4 Skrevet 2. mars 2003 Jeg synes ofte det er vanskelig å få marengsen stekt, den blir seig inni... Kanskje det hjelper å vispe eggehvitene først som du sier, og så ha sukkeret i. Andre knep for å få marengsen perfekt?
Lille Skrevet 2. mars 2003 Forfatter #5 Skrevet 2. mars 2003 Søren, nå ble jeg usikker, Væren. Kanskje oppskriften ikke var så idiotsikker likevel? :cry: Noen som har tips til å få en perfekt kake som virkelig ER verdens beste?
Gjest Anonymous Skrevet 2. mars 2003 #6 Skrevet 2. mars 2003 Hvis du tenkete på en annen kake, så vil jeg anbefale peanøttkake. Den er utrolig god og lett å få til. Du finner den her. Den har jeg laget flere ganger og jeg har enda ikke møtt noen som ikke liker den. Den bør lages 1-2 dager før den skal spises fordi den da blir lettere å skjære opp.
Jinx Skrevet 3. mars 2003 #7 Skrevet 3. mars 2003 Trikset er å piske eggehvitene nesten stive, før du tar oppi sukkeret... Så pisker du godt, før du legger det på kaken.. Har ALDRI opplevd at marengsen har blitt seig inni, selv med en ovn som er veldig upålitelig..
Lille Skrevet 7. mars 2003 Forfatter #8 Skrevet 7. mars 2003 Statusrapport...huff og huff....holder i skrivende stund på å bake, og tror kanskje at oppskriften ikke var så idiotsikker...eller kanskje det var meg som har ALT for mange tommeltotter når det gjelder baking...hva er det jeg har gjort?? :oops: Det er 5 minutter igjen av steketiden, og jeg kikket inn i ovnen for å se om jeg trengte å legge folie på. Men kaken var ikke fin og flat slik jeg er vant til å se den, derimot var den meget bulkete og "boblete". Men den luktet godt..så jeg håper at smaken er bedre enn utseendet. Dersom noen leser dette og har et tips til hva jeg muligens har gjort feil, tas flere råd imot med takk. Har ikke tenkt å gi opp med dette forsøket. :blunke: Takker iallefall for hjelpen, Jinx.
Rufus Skrevet 7. mars 2003 #9 Skrevet 7. mars 2003 Skal toppen være flat??? Kan desverre ikke hjelpe deg med hva som kan være gjort feil, men hjemme hos oss (både meg og mamma) er den aldri flat... :oops: Trøsten får i så fall være at det ikke har vært noe i veien med smaken...og hvem bryr seg om utseende ...
Jinx Skrevet 7. mars 2003 #10 Skrevet 7. mars 2003 Den skal være "bulkete og boblete", det er jo marengs ... hehe... Ble den bra eller ??
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå