Gå til innhold

Har scampi og kamskjell.....


Kristin

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Har ikke noe forslag til en rett - måtte bli en slags skalldyrgryte?

Men hva med å lage to enkle retter? Grille/ steke hvitløksmarinerte scampi, og kamskjell i fenikkelsaus?

Sistnevnte rett: Surr fenikkel i smør (eller olje), hell over hvitvin som kokes inn, hell over fiskekraft som kokes inn, og til slutt hell over fløte. Stek kamskjellene lett ved siden av, legg dem i tallerken, og ha sausen over. Mengdeforholdene avhenger jo av hvor mange du lager til, men vi pleier å bruke 1 dl hvitvin, 2,5 dl fiskekraft og ca 1 dl fløte. Det passer til to som er glad i saus... ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sistnevnte rett: Surr fenikkel i smør (eller olje), hell over hvitvin som kokes inn, hell over fiskekraft som kokes inn, og til slutt hell over fløte. Stek kamskjellene lett ved siden av, legg dem i tallerken, og ha sausen over. Mengdeforholdene avhenger jo av hvor mange du lager til, men vi pleier å bruke 1 dl hvitvin, 2,5 dl fiskekraft og ca 1 dl fløte. Det passer til to som er glad i saus...  ;)

Har du noe annet til dette? Jeg er utrolig glad i kamskjell :) .. og har lyst å prøve den oppskriften din.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville laget en enkel pastarett. Stek reker og kamskjell kjapt i smør/olivenolje i panne/wok, tilsatt hakket hvitløk, litt chili og frisk persille. Salt og pepper. Press over sitron og bland i nykokt fersk tagliatelle eller annen pasta. Dryss over litt ekstra persille og ha sitronbåter ved siden av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvitløksmarinerte scampi er kjempegodt!

Av kamskjellene foreslår jeg at du lager potetmos, steker litt forskjellige grønnsaker som f.eks. løk, paprika, champignon, ha i kamskjellene de siste 3-4 minuttene. Kamskjellene deles i 4. Ta deretter ei form der du legger lagvis kamskjell- og grønnsaksblandingen med litt fløte over og potetmos. Ha ost på toppen og stek i ovnen i ca 15-20 min.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du noe annet til dette? Jeg er utrolig glad i kamskjell  :)  .. og har lyst å prøve den oppskriften din.

Bruker det vanligvis som forrett eller koserett, så vanligvis har jeg bare brød til. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...