Gå til innhold

geleen på ostekaka


Gjest *Just-Me*

Anbefalte innlegg

Gjest *Just-Me*

bruker å ha rød gele på toppen av ostekaka. Men synes det blir så tynt lag... bruker 1pakke gele på halv mengde vann. Men det blir kansje vel mye å lage av to pakker og 5 dl vann??

Noen som bruker å lage mer en bare 1 pk på toppen? blir det bra?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvorfor har du bare halv mengde vann? blir ikke geleen veldig stram på smak da? Vil tro at 5 dl gele på toppen av kaka vil være akkurat passe...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker full mengde vann på gelen som skal på toppen av kaken. Blir et greit lag av det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker 1 pakke og halv mengde vann. Blir bra det.

Endret av The Pink
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest *Just-Me*

jeg bruker 1pk med halv mengde vann på toppen av kaka, blir ikke stram smak av det, men synes det blir litt lite liksom... kan jo bare dobble eller ta 1 1/2 pakke da...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lag "ordentlig gele" i stedet!

Bruk vanlig saft (bringebær, solbærsirup e.l.) og gelantinplater.

Til ostekake brukte jeg 5 dl saft og 10 plater gelantin.

Gelantin legges i vann i 5 min (eller det som står på pakka), vannet klemmes ut.

Uutblandet saft kokes opp, kjelen settes i kaldt vann i oppvaskkummen og gelantinen røres i. Blandingen røres i et par minutter slik at den blir litt tykkere og ikke så kokende vann før den helles over ostekaka.

Jeg la frosne bær oppå kaka først og det ble kjempefint!

Geleen smaker mye mindre kunstig synes jeg.

Er man redd for å bruke gelantin kan man jo bare prøve seg en kveld med f.eks. mindre mengde saft og lage det i en glass e.l. Jeg bruker dobbelt så mange plater gelantin som antall dl saft.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg skjønner ikke helt problemet.

Ettersom du kun bruker halv mengde vann har du jo litt å gå på?

Øk vannmengden litt, og prøv deg frem til du finner "riktig" tykkelse på gelelokket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Huldali

Enig i at det er bedre å lage gelen selv!

Når det gjelder gelatinplater, så syns jeg det er lettere å bruke gelatin på pose. 1 pose går til 1 liter utblanet saft. Også bare heller du geleatinen rett oppi den kokene safta :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Etter min mening bør det ikke være gele på kaken i det hele tatt ;) En skikkelig ostekake skal stekes og skal ha et ostelag og et rømmelag. men det er deilig å ha en syrlig saus til...f.eks. rørte jordbær :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Etter min mening bør det ikke være gele på kaken i det hele tatt  ;) En skikkelig ostekake skal stekes og skal ha et ostelag og et rømmelag. men det er deilig å ha en syrlig saus til...f.eks. rørte jordbær :-)

DETTE er jeg hjertens enig i :)

De gele/fromasj "ostekakene" fortjener ikke å bli kalt ostekake i min verden.

Men siden spørsmålet var om tykkelsen på gelelokket, så kan man jo bare svare på det da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...