Gjest Frk Åberg Skrevet 12. mars 2007 #1 Skrevet 12. mars 2007 Jeg skal lage nøttebunn som jeg hadde tenkt til å bre vaniljekrem over med diverse frukt på toppen. Men kom på at man kanskje kan bruke vaniljekesam i stedet? Jeg har aldri smakt vaniljekesam - kan man bruke det som en sunnere erstatning for vaniljekrem? Så for meg å piske den litt luftigere eller noe, men i utgangspunktet uten å tilsette den noe.
Gjest =tentacle= Skrevet 12. mars 2007 #2 Skrevet 12. mars 2007 Det går, men jeg har heller ikke smakt det, så jeg vet ikke om det blir bra, eller om det blir "bra" Den vil nok ikke passere som vaniljekrem, men kanskje det er godt likevel? Min kakefilosofi er egentlig at en stor synd smaker bedre enn mange halvsynder.
Merneith Skrevet 12. mars 2007 #3 Skrevet 12. mars 2007 Vaniljekesam smaker skikkelig kunstig vaniljeessens Personlig hadde jeg blitt nokså skuffet hvis jeg fikk servert en "sunn" kake. Da foretrekker jeg heller noe som faktisk er sunt, men samtidig godt.
Fanta Skrevet 12. mars 2007 #4 Skrevet 12. mars 2007 Syns faktisk at den vanilje-kesamen er god. Pleier å ha den på vafler med syltetøy. Det er iallefall godt!
prescella Skrevet 12. mars 2007 #5 Skrevet 12. mars 2007 Pleier også ha den på vafler Nydelig! Ellers bruker jeg det som dessert sammen med frukt. Snaddert!
Gjest Gjesta Skrevet 13. mars 2007 #6 Skrevet 13. mars 2007 Jeg synes også vaniljekesam er veldig godt, spiser det mye med frisk frukt. Men som erstatning for vaniljekrem synes jeg det høres feil ut... Jeg ville i hvert fall prøvesmakt før jeg serverte det
Gjest Elfrida Skrevet 13. mars 2007 #7 Skrevet 13. mars 2007 Vaniljekesam smaker skikkelig kunstig vaniljeessens ←Det gjør det ikke, for vaniljekesam er et av de få ferdigproduktene man får kjøpt som faktisk er smaksatt med ekte vanilje, til forskjell fra ferdig vaniljesaus og vaniljekrem etc.
Lula Skrevet 13. mars 2007 #8 Skrevet 13. mars 2007 Jeg synes selv at vaniljekesam er et godt alternativ til litt sunnere desserter. Brukt på fruktsalat istedet for vaniljesaus f.eks. Men skal man først bake kake så kan man likegodt "ta den helt ut" synes jeg. Så for meg å piske den litt luftigere eller noe, men i utgangspunktet uten å tilsette den noe. ← Kesam lar seg ikke piske luftig/stiv, så det er det ikke noen vits i å prøve på. Den er for rennende til at den passer til det du har tenkt å bruke den til, så gå heller for den vanlige vaniljekrenen. For å spare litt på kaloriene likevel, kan du evt lage vaniljekremen selv fra grunnen av og kutte litt ned på sukkeret. Litt mindre sukker i nøttebunnen går også an, og så rikelig med frisk frukt på toppen. LITT mindre sukker = litt sunnere, men fortsatt godt
gladidag Skrevet 13. mars 2007 #9 Skrevet 13. mars 2007 Vaniljekesam er kjempegodt=) Du kan jo piske litt vanlig fløte og blande inn kesam, og bruke litt gelantin til å stivne det.. prøv m 3-4 plater gelantin til en boks fløte og et beger kesam.. Eg bruker og kesam m hell i ostekake for å lage den litt lettere.
Gjest Frk Åberg Skrevet 13. mars 2007 #10 Skrevet 13. mars 2007 Takk for svar, alle sammen. Da går jeg nok for vaniljekrem. Det er egentlig ikke så viktig for meg å gjøre kaken sunnere, da jeg ikke spiser kake særlig ofte. Tenkte bare å eksperimentere litt dersom det lot seg gjøre.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå