Gå til innhold

Koldtbord - trenger tips!


Kolibri

Anbefalte innlegg

Vi skal ha koldtbord til ca. 50 mennesker i bryllupet vårt.

Noen tips til hva vi kan servere? Vi skal lage alt selv med hjelp av familie/venner, og vil gjerne ha en del mat vi kan lage en stund i forveien eller som ikke trenger så mye tilbreding sånn at vi slipper å være oppe natta før for å lage mat...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Var i et bryllup der de hadde koldtbord. Jeg husker ikke alt som ble servert, men det var iallfall laks av forskjellig slag( røkelaks, gravet laks....) det var roastbiff, eggerøre, skalldyr, spekemat, rundstykker. Ja det var utrolig mye godt der.

I tillegg serverte de ne varm suppe( fiskesuppe) og det slo veldig godt an for det er godt med noe varm innabors...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest pulverheksa

Hvordan koldtbord vil du ha?

Vil du et tradisjonelt, eller et litt mer utradisjonelt koldtbord?

Ta deg en tur på biblioteket og lån en haug med kokebøker.

La deg inspirere.

Å planlegge koldtbord til så mange krever litt tid.

Du kommer nok ikke unna en del gamle travere som røykelaks, reker og annen sjømat og roastbeef, kylling ol. Det er sånt som "alle" liker.

Hva med paier og pastasalat

Har et par gode oppskrifter du kan få, hvis du vil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noe av det beste jeg vet på koldtbord er sjømat; reker og krabbe - namnam! (Er ikke så glad i spekemat og sånt jeg da...) Ellers så er det kjempegodt med viltgryte som varmrett (som et alternativ til suppe...).

Lykke til! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest pulverheksa

Silderetter er også populært. Og de fleste skal stå og trekke i et par dager før servering.

Noen oster, oliven i div farger og smaker.

Frukt i biter med yoghurtdip.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips! Vil gjerne ha flere også :D

Pulverheksa: vi vil gjerne ha utradisjonell "spicy" mat vi. Det blir sikkert noe trad. mat der og, men gjerne mest mulig av noe som er litt mer spennende. Paier og pastasalat er allerede på lista, gode oster og oliven også :wink: .

Kult nick forresten! Leser "Pulverheksa" for datteren min jeg :D .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

har en oppskrift på deilige italienske kjøttboller i en spicy tomatsaus! De kan fint fryses og varmes i sausen før servering eller serveres kal i saus. Deilige uansett!

Kjøttboller:

spe god kjøttdeig (biffdeig eller namibisk kjøttdeig) som tilkjøttkaker.

(rør inn salt, spe med melk, mel og egg til en fin masse)

krydre med pepper, hakket hvitløk og masse finhakket frisk persille (bruk helst flatbladet slik du får i innvandrerbutikker, billig og smaker mye)

form små kjøttboller (ca. 1 ss masse) og stek de i olje på panne til de er gyllenbrune og fine. Herfra kan du bare avkjøle og fryse.

Tomatsaus:

fres 4-5 fedd hakket hvitløk og 1 chilipepper i olje i en gryte. Tilsett 1/2 finhakket løk og stek litt til. Ha i 2 bx hakket tomat og la sausen putre til den blir tykk. Krydre med salt, pepper og litt sukker. Tilsett hakket persille og basilikum på slutten

Varm kjøttbollene i sause og server varme eller kalde.

Kjempefint til pasta med masse parmesan på toppen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har jobbet på kjøkken så jeg kan gi deg en liste. Kanskje kjedelig måte å gjøre det på, men det er enklest.

*Salat, kylling, pasta osv

*Dressing, forskjellige typer

*Sjømat, reker, skjell, krabbe, kald laks, røket/gravet osv laks, nubbesild, røkesild osv...

*Kjøtt, skinke, roastbeef, spekemat, forskjellig pålegg er alltid populært

*Varmmat, har er det egentlig alt mulig. Det er best med tre-fire forskjellige retter, da metter man flest. Pass gjerne på å ha noe fisk og noe kjøtt...

*Sild, ble nevnt over. Mange eldre vil gjerne ha dette... (kan ikke skjønne hvorfor jeg da...)

*Paier, pasta, gryter av mangt slag er alltid bankers!

Det er ingen stopper for hva dere kan servere på koldtbord. Vi skal ha det selv også, men vi har en venn som er kokk og som vil lage alt for oss, mot at han får være med på festen da. Og det er jo en selvfølge...

Håper kanskje dette gav noen tips...

Klem fra

magnhild

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er litt som jeg kom på i farta...

- karbonader m løk

- laks, røkt, gravet, vanlig, med sauser til

- eggerøre

- sjømat, reker, kreps, hvitvinsdampede blåskjell, krabbe

- kjøttpålegg, skinke, roastbiff med løk og remulade,

- små porsjons kabareer laget i f.eks pizzasaus-beger

- kylling og potetsalat

- spekeskinke

- forskjellige spekepølser med rømme,flatbrød

- sild-rømme/ tomat/ sennep/ sursil/ krydder

- Frisk salat

- Oster- brie, camembert, babybell, kremoster, blå castello o.l m kjeks

- frukter

- pastasalat

- kalde steker m. tilbehør, lammestek, svin- hjort....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har også bestemt oss for å ha koldtbord og har tenkt til å ha:

Kjøttboller

Kalkun

Roastbiff

Skinke

Grov Leverpostei m/bacon og champignon

Viltpatè

Sursild

Tomatsild

Hel Kokt ørret

Reker (pillede)

Røkt laks

Eggerøre

Tilbehør:

Majones

Remulade

Potetsalat

Salat

Kuvertrundstykker

Til dessert hadde vi tenkt til å ha:

Friske jordbær

Fruktsalat

Is

Krem

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi giftet oss 2o juli 2003 og hadde dette på vårt koldtbord:

Skinker og div:

Karbonader m. løk

Roastbiff m. løk, og remulade

Kylling, ris og salat

Kalkunfilet, skåret som skinke

Skinkestek

oksestek

lammestek

kokt skinke

appelsin skinke

amerika skinke

Provence skinke

krydder marinert svinebog

bayonne skinke

Ribberull

badsturøkt skinke

hamburgerygg

sommer skinke

honning marinert skinke

Spekemat:

spekeskinke

fenalår

mårpølse

speket elg kjøtt

speket reinsdyrkjøtt

saltpølse

birkebeiner skinke

honning melon

rømme

flatbrød

potetsalat

Fisk og skall dyr:

reker

krabbeklør, noen skjell til pynt

hummer, pyntet med et par stk, disse er dyre

kreps

helkokt ørret m. agurksalat og rømme

røkt laks m. eggerøre

gravet laks m. sennespsaus

pepper røkt ørret

Hvitvinsdampede blåskjell

ovnsbakt torsk m. pesto

fjellsild

rømme sild

tomatsild

glassmestersild

Jeg pyntet fiske fatene, med litt kaviar bokser jeg kjøpte.

Salater:

Kalkunsalat

egg og bacon salat

italiensk salat

reke salat

waldorfsalat

skalldyrsalat

blandet salat

ostefat:

blå baiå

ridderost

port salut

babybel

norzola

taffeloster

krydderoster

jarslberg

endel forskjellige kjekser kjøpte jeg.

dessertbordet:

riskrem

karamellpudding

sjokoladepudding

fruktsalat

en annen dessert jeg fikk av ei venninde, med diverse frukt og krem og sjokolade

hjemmelaget vanilje is

Jordbær og fløte

så hadde vi smør, diverse brød typer

tror dette var det meste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Smørbrødkake - har en kjempegod oppskrift på smørbrødkake med skalldyr. Bunnen lages og fryses. Fylles dagen før, står og trekker. Bare pyntingen samme dag. Dekorativ og flott. Plasser gjerne på høyt stettfatl

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Afrodite

Kanskje det hadde värt en ide å lage et "verdens-koldtbord"? F.eks en rett fra forskjellige land (nasjonalrett eller annet)

Gresk, indisk, thailandsk, kinesisk, italiensk, fransk, meksikansk, afrikansk, emerikansk... undersök ulike kokeböker fra forskjellige kulturer! :wink:

Lykke til!

:briller:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...