Gå til innhold

God saus til stekt laksefilet


Gjest gjesta

Anbefalte innlegg

Gjest gjesta

Tenkte å lage stekt laksefilet med naturris og kokte eller wokede grønnsaker (sukkererter, brekkbønner og evt annet jeg finner i kjøleskapet) en dag, og lurer på om jeg skulle hatt noe saus til? Eller blir det like bra uten, med smør, eller bare med soyasaus på risen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Synes ike du trenger noe saus til, men du kan jo bruke sitronsaus (sånn pose for wok) på grønnsakene i woken hvis du har lyst på noe? Ev bare rømme/creme fariche/avrent yoghurt naturell med urter og hvitløk ved siden av + et par sitronbåter

Forresten er soppsaus veldig godt til stekt laks. Jeg lager fra bunnen av, men pose er sikkert også greit.

Endret av onyx
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gjesta

Takk for svar :) Soppsaus hadde vært godt, vi har til og med traktkantareller i fryseren. Kanskje jeg skal prøve meg på det? Hvis ikke ser jeg også for meg at saus kan droppes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Saus kan fint droppes ja.

Ellers så synes jeg det kan være godt med salsa til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Sandefjordsmør er favoritten til stekt laksefilet...

Og så marinerer jeg laksen med teryaki/soya saus først......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å steke laksen i folie, med presset sitron og pepper. Da trekker smaken inn under stekingen, og så har jeg bare rømme, mandelpoteter og gressløk til. Nammenamm.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gjesta

Ja - jeg liker veldig godt at den er foliestekt/bakt, men samboern min spiser nesten ikke fisk som ikke er stekt, så jeg tenkte at dette var måten å få i han litt sunn mat :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjesta

Jeg bruker ofte parisenne fiskesaus. Synes den er kjempegod :sikle: og min kjære vil absolutt ikke ha bare rømme ved siden av ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi elsker laks, og har det hele tiden. Før hadde vi bare rømme til, men så oppdaget vi MAGGI lax saus (gratnerings saus i pose)!! Den er bare helt fantastisk god, og vi har alltid den til laksen nå. :ler:

Du har laksen i en ildfast form, rører sausen sammen med litt matfløte, og heller den over laksen. Inn i ovnen på 25 min tror jeg det er. Også har vi båtpoteter til, og agurk og av og til brokkoli. FANTASTISK GODT, DEN MÅÅÅ PRØVES :hoppe:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi hadde pestobakt laks i går, med ris til. Oppi risen hadde jeg surret løk, gulrøtter i bittesmå terninger og like små biter av stangselleri.

Ved siden av dette hadde vi en slags saus av en boks hakkede tomater som fikk koke en stund, og oppi tomatene blandet jeg i en boks med noen bønner i saus. Tror det het noe sånt som Black Beans in Caribbean Sauce, husker ikke merket men de er veldig gode. Lot bare bønnene bli varme. Knallgodt! Sammen med tomatene får det abre en god smak, ikke utpreget karibisk syns jeg i hvertfall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest gjesta

Mange gode tips her, tusen takk :) Endte med å steke filetene i smør, woke brekkbønner, sukkererter og vannkastanjer og helle over litt soyasaus. Også hadde vi naturris og sitronbåter til. Ble veldig godt - og enkelt :) "Problemet" vårt er at samboern min nesten ikke klarer å spise fisk som er ovnsbakt i form eller folie, fisk må visst være stekt, rå eller i små biter i suppe. Selv er jeg altetende...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mayamor

Hollandaise er det noen som liker til laks, men selv er jeg mer rømmetilhenger. På den annen side: variasjon fryder. Masse gode tips i tråden. :sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...