Gå til innhold

AIOLI


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvilken av disse er å anbefale?

1 dl majones

1/2 dl rømme

1 fedd hvitløk

1 ts dijone sennep

Salt og pepper

...eller:

2 stk eggeplomme

2 ss sitronsaft

1 fedd knust og finhakket hvitløk

1 ts lys dijonsennep

salt og pepper etter smak

1 dl rapsolje med sitron

Den første er vel enklest å lage, den andre kan jeg kanskje risikere at den "skiller seg"??

Er det godt med rømme i aioli? Evt har andre en bedre oppskrift? :roll:

TAKK!

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg ville definitivt gått for den nederste oppskriften. Den likner veldig på den jeg pleier å bruke, men jeg bruker dobbelt så mye olje (50/50 solsikkeolje og kaldpresset olivenolje) til 2 eggeplommer, pluss et ekstra hvitløksfedd.

Liker også å tynne ut den ferdige aïolien til tynnere konsistens med litt kaldt vann tilslutt, men det blir en smakssak. :)

Skrevet

Jeg er enig med piaf i at oppskrift nummer to er den beste (bortsett fra at jeg ikke skjønner helt hvorfor man skal bruke rapsolje med sitron - vanlig rapsolje burde være mer enn bra nok, særlig i og med at oppskriften inneholder sitron). Du har imidlertid rett i at den er vanskeligere å få til, og at du kan risikere at den skiller seg. Hvis alle ingrediensene har romtemperatur, og hvis du passer på å tilsette oljen gradvis, burde det allikevel gå bra.

Jeg liker godt å spe ut aioli med lettrømme i enkelte tilfeller. Det er ikke "autentisk", men det passer bra for eksempel i skalldyrsalater eller i sandwicher. Hvis aiolien derimot skal brukes som saus/dip til tapas, franske fiskesupper eller lignende er det mye bedre å ikke bruke rømme.

Hvis du skulle være så uheldig at aiolen skiller seg er det bare å begynne på nytt med en eggeplomme og så vispe inn den skilte aiolien veldig gradvis.

Skrevet

Takk for gode råd :)

Jeg har aldri laga det før, og har ikke lyst å mislykkes, skal nemlig tas med til tapas-kveld hos venninner.

Skal brukes til hovedsaklig brød-dipping!

Så da er det kanskje dumt å tilsette rømme... :roll:

Kom gjerne m en oppskrift som er enkel for meg å skjønne!!!

Skrevet

Oppskrift nr to ser helt grei ut.

Fremgangsmåten står vel i oppskriften, går jeg ut fra? Det går helt fint å brukte vanlig mixmaster når du skal lage aïoli, men styr unna hurtigmikseren.

Om du skulle være uheldig og det skiller seg, så er det bare å starte med en ny eggeplomme og spe forsiktig med den skilte massen. Det pleier å gå helt fint.

Jeg vil også velge bort olje med sitron og heller bruke 50/50 raps- og olivenolje.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...