Devana Skrevet 28. februar 2007 #1 Skrevet 28. februar 2007 Noen som har en god oppskrift på blåbærpai?
Chelsea Skrevet 28. februar 2007 #2 Skrevet 28. februar 2007 Du kan jo prøve denne som jeg la inn i matklubben: Da er det min tur da! Denne bærpaien har jeg laget med stor lykke i sikkert 10 år og alle blir like imponerte hver gang. Bærpai Mørdeigsskall fylt med vaniljekrem og bær (fryste eller friske) Mørdeig: 2 1/2 dl hvetemel 1/2 dl melis 1 eggeplomme 100 g smør/margarin Fyll: 3 dl ferdig vaniljekrem evt. 1 dl kremfløte, pisket ca. 400 g bær, friske eller frosne (bringebær, blåbær, jordbær, bjørnbær etc) (Hvis usukrede frosne bær brukes, lønner det seg å sukre litt) 5 plater gelantin 2 1/2 dl uutblandet saft (solbærsirup, bringebærsaft, husholdingssaft etc (ikke kunstig Fun-saft)) Smuldre smøret i melet og bland med melis og eggeplommen. Trykk deigen ut i paiform og la den hvile kaldt en times tid. Stekes ved 200° i 15 minutter til paiskallet er gyllent. Fordel vaniljekremen (og evt. kremen) utover i paiskallet. Legg gelantinen i bløt iflg. pakka (5-10 min). I mens fylles paiskallet med bærene. Kok opp saften. Sett kjelen i vannbad. Klem ut vannet av gelantinen og bland i den varme saften. Rør litt i kjelen slik at blandingen blir litt kaldere og tykkere. Hell saften over bærene. Så er det bare å krysse fingrene for at geleen stivner. Og det har den gjort hver gang for meg så ingen grunn til panikk. Den stivner raskere ved frosne bær enn friske. Jeg bruker også ofte bare vaniljekrem med bær og gele i fine glass som dessert. Da må jeg ofte justere mengde bær og saft. Reglen er at det skal være dobbelt antall av gelantin som saft. Det kommer selvsagt an på hvor mye gele man ønsker. Ved friske bær trenger man vel kanskje ikke geleen i det hele tatt. Noen som fikk oppskriften av meg brukte ferdig butterdeig iblandet litt melis til paiskallet og det fungerte visstnok også. Paien kan serveres som den er eller med is eller pisket krem. Den holder seg i mange dager i kjøleskap og kan også forberedes i forkant. ←
Scheherazade Skrevet 28. februar 2007 #4 Skrevet 28. februar 2007 Jeg har en veldig god oppskrift på en pai med blåbær og rømmefyll på toppen som stekes i ovnen. Har den bare ikke akkurat her. Hørtes veldig god ut den over også, men det blir vel mer terte. Men nam, nam!
Menninni Skrevet 28. februar 2007 #5 Skrevet 28. februar 2007 har noen en annen oppskrift på paideigen? gjerne en uten melis... vil ha en med minst mulig kalorier
Chelsea Skrevet 2. mars 2007 #6 Skrevet 2. mars 2007 Har dessverre ingen annen oppskrift. Serverer kaker så sjelden at jeg da ikke tenker på kalorier. Du kan jo evt. droppe hele bunnen og lage det som dessert. Bruke usukrede bær og husholdningssaft light til gelèen. Men aner ikke hva du skulle bruke istedenfor vaniljekremen, det vil bli for flytende med vaniljekesam tror jeg. I så fall måtte du laget bærene og geleen som en bunn og så ha vaniljekesam eller -yogurt over. Bare en tanke, ikke så god tror jeg...
MellonCollie Skrevet 3. mars 2007 #7 Skrevet 3. mars 2007 Legger denne inn på mine innlegg jeg, for å ta den i bruk så snart jeg har tid. Blåbærpai er GODT!!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå