Zulu Skrevet 26. februar 2007 #1 Skrevet 26. februar 2007 Jeg har en jerngryte som jeg har brukt ytterst sjeldent, men da jeg endelig fant ut at jeg skulle bruke den for å lage brun lapskaus opplevde jeg at maten smakte veldig jern og det var ikke noe godt. Har derfor mistet litt lysten på å prøve å bruke den igjen. NOen som vet hva jeg kan gjøre for å unngå denne smaken neste gang?? :icon_frown:
Gjest gjesta Skrevet 26. februar 2007 #2 Skrevet 26. februar 2007 Vet ikke om dette er den lureste måten å gjøre det på, men det kan hende smaken skyldtes rust fordi gryta var vasket med såpe. Kok ut gryta skikkelig, evt med oppvaskmiddel først (selv om det er fy), og sett den godt inn med matolje etterpå. Kanskje du bør gjenta utkokingen og smøringen før du bruker gryta igjen, om du bruker den sjelden.
Wayah Skrevet 27. februar 2007 #3 Skrevet 27. februar 2007 Jeg har samme problemet! Skal prøve forslaget ditt liteteita, tusen takk
Zulu Skrevet 27. februar 2007 Forfatter #4 Skrevet 27. februar 2007 Tusen takk for svar - jeg prøver :-) Satser på bedre lapskaus neste gang....
Gjest Eir Skrevet 27. februar 2007 #5 Skrevet 27. februar 2007 Kjøp stålull, skrubb gryta godt innvendig, og sett den inn med ny olje.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå