Gjest gjesta Skrevet 25. februar 2007 #1 Skrevet 25. februar 2007 Jeg har noen kokebøker, men er ikke så flink til å bruke dem til annet enn basisoppskriftene. Ofte mangler jeg mange av ingrediensene i en oppskrift jeg blar meg fram til, mens jeg ikke vet hva jeg skal bruke de jeg HAR til. Det hadde vært bra med et litt stort oppslagsverk om de enkelte ingrediensene - alt fra ulike deler av kua til alt mulig krydder, grønnsaker osv. Under hver ingrediens bør det stå hva den kan kombineres med, oppskrifter er ikke så farlig, men greit om det står et par grunnleggende tilberedingsmåter. Helst endel grundigere enn Ingrid Espelids kokebok - altså med flere råvarer/ingredienser.. Finnes det noe slikt, i tilfelle hvilke verk?
skrue Skrevet 26. februar 2007 #2 Skrevet 26. februar 2007 Kanskje denne? http://www.bokklubben.no/SamboWeb/produkt....oduktId=1337013
Gjest Rosin Skrevet 26. februar 2007 #3 Skrevet 26. februar 2007 Kanskje denne? http://www.bokklubben.no/SamboWeb/produkt....oduktId=1337013 ← Jeg har denne boken fordi jeg glemte å avbestille den i bokklubben. Jeg liker i grunn boken godt, og kikker i den innimellom. Den blir helst brukt til koselesing, når jeg skal slappe av og vil ha inspirasjon. Jeg vet ikke helt hva du skal bruke boken til. Men det står f.eks. ikke hvor mange gram det er i en del mel eller kokos. Det står heller ikke hvordan du skal oppbevare ingrediensene. Derimot er det mange flotte bilder og ingredienser som jeg iallfall blir inspirert av. Krydder, bær, nøtter, korn mm. Det er en utenlandsk forfatter (britisk) noe ingrediensene også bærer preg av. Igjen syns jeg det bare er gøy, for i utlandet har de ofte større og annet utvalg enn her. De mest særnorske variantene finner du ikke i boken. Det er også noen oppskrifter i boken, men de tror jeg ikke jeg har prøvd.
Gjest gjesta Skrevet 26. februar 2007 #4 Skrevet 26. februar 2007 Den så interessant ut den Takk for link. "Alt" trenger jo ikke stå i samme bok, men det virker greit med den typen oversikt, som jeg føler jeg mangler fra før, og ikke får ved å lese bare oppskrifter.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå