Gjest Gjesta Skrevet 24. februar 2007 #1 Skrevet 24. februar 2007 Jeg skal ha laksekoteletter i kveld, og har lyst til å prøve noe annet enn den vanlige "stekt laks med kokte poteter og hollandaise" som jeg alltid lager. noen tips?
Gjest piaf Skrevet 24. februar 2007 #2 Skrevet 24. februar 2007 Laks og linsesalat er en av mine favoritter. Laks med tomat- og linsesalat (2 pers) 400 gram lakseskiver saltes og pepres, dekkes med tynne sitronskiver og bakes i foliepakke i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min (eller tilbered dem slik du foretrekker). Linsesalat: 2 dl Puy-linser (dvs. små grønne) 1/4 presset sitron (eller mer, smak til) 1 stor ts fransk sennep 3 ss extra virgin olivenolje 1 fedd hvitløk (most med litt salt, bruk knivbladet) salt og pepper 1 finhakket rødløk 4 hakkede tomater 1 stor bunt hakket bladpersille Kok linsene møre (ca. 20 min) i usaltet vann. Lag sennepsvinaigrette og ha i en bolle sammen med hakket rødløk, hvitløk og tomater. Ha i de varme linsene så snart de er ferdigkokte. Salaten kan gjerne få stå ca. 10 min så smakene blander seg bedre. Rør tilslutt inn persillen. Server linsene og laksen med litt matyoghurt, og gjerne en ekstra sitronbåt.
Bjørk Skrevet 24. februar 2007 #3 Skrevet 24. februar 2007 Har litt merkelig smak på mat jeg, men putt laksekotelettene i aliminiumsfolie legg vårløk el. purreløk i biter, creme fraiche, sitronskiver og krydder (eget valg) . Pakk dem inn og stek i ovnen (til de er ferdig) . server med salat, pesto og nudler. Helst hjemmelaget pesto. (Kan evt. ha pestoen på laksekotelettene.)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå