Lemona Skrevet 23. februar 2007 #1 Skrevet 23. februar 2007 Skal i 40-årslag og er bedt om å ta med et par salater til koldtbordet. Tenkte å lage en "grønn" salat som tilbehør til kylling, karbonader, spekemat m.m., og kanskje en salat med mere mat i, som pastasalat e.l. Har noen gode oppskrifter som egner seg til fest??
Chelsea Skrevet 25. februar 2007 #2 Skrevet 25. februar 2007 Jeg liker denne: Pastasalat med ost 4 porsjoner -------------------------------------------------------------------------------- 300g pasta 200g champignon 100g kyllingkjøtt eller reker/krepsehaler 150g gul ost f.eks. port salut eller norvegia 1 eple 1-2 vårløk evt. purre 1 avocado 50g soltørkede tomater i olje (men uten oljen) Saus: 2 dl Crème Fraiche eller rømme 1/2 dl dill, hakket 1 ss sennep 1 ts sukker 1/2 ts salt 1/4 ts pepper 1 ss hvitvinseddik 2 hvitløksbåter, presset Kok pastaen i rikelig vann og spyl den i kaldt vann etterpå. Bland ingrediensene til sausen; den blir ekstra god av å stå en stund. Skjær eplet i små terninger, hakk vårløken, skjær soppen i skiver, avocadoen, soltørkede tomater og renskåret kyllingkjøtt i biter (evt. hele reker/krepsehaler, og osten i terninger. Server sausen ved siden av. ---------------------- Denne kan jo også sikkert lages vegetarisk. Jeg liker så godt dressingen her, den er litt annerledes i smaken synes jeg. ---------------------- En ting når man serverer grønne salater i festlige lag (eller til hverdags for den saks skyld) er å ikke benytte bolle, men fat. Det ser så mye mer stas ut med et stort fat hvor salaten ligger utover og hvor du da f.eks. har forskjellig grønne salatblad i bunnen og så legger de andre ingrediensene lagvis eller mønstervis på. Jeg er glad i å bruke avocado i skiver, rødløk/sjalottløk i tynne skiver, cherrytomater delt i to evt. hele og så noen pinjekjerner evt. valnøtter over til slutt. Dette avhenger jo selvsagt av at det er plass på bordet til et sånt fat.
Kvist Skrevet 25. februar 2007 #3 Skrevet 25. februar 2007 Lunken potetsalat Kokte faste poteter i terninger (evt små partypoteter som kan være hele eller halve med skallet på) Sjalottløk i halve skiver Hvitløk etter smak, hakket Grønne gode oliven uten steiner, enten i skiver eller halve Svarte gode oliven uten steiner, enten i skiver eller halve Cashewnøtter (vanlige salte går fint) God olivenolje Saft av fersk sitron Grovkvernet pepper Maldonsalt Spisskum Ha en god slump olivenolje i en sautepanne eller wok, tilsett sjalottløken og hvitløk og la det surre på middels-lav varme til det er mykt og blankt, tilsett litt spisskum og surr mer. Ha i potetene og la de trekke til seg oljen. Press over sitron. Vend av og til. Potetene skal ikke steke og bli brune, kun trekke ved svak varme i god olje. Tilsett oliven og nøtter. Smak til med pepper og evt noe salt. Jeg pleier å la den stå på plata på 1 en god stund, gjerne tre kvarters tid. Da får alle smakene blandet seg godt. Kan serveres varm, lunken eller romtemperert, jeg syns ikke det funker noe særlig når den er kjøleskapskald.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå