pellegrino Skrevet 21. februar 2007 #1 Skrevet 21. februar 2007 Svigermor kommer i dag . Og hver gang hun kommer er det som jula på kjerringa, og jeg aaaaner rett og slett ikke hva jeg skal servere til middag. Vil jo prøve å imponere littegranne, da . Mannen tok frem kikertene i går kveld, og jeg la dem i vann slik at i dag er de stor og fine. Men hva kan jeg bruke dem til, annet enn å bare gi dem et oppkok? Tenker litt i baner av salater e.l., men mangler ideer.
Prinsesse på erten Skrevet 21. februar 2007 #2 Skrevet 21. februar 2007 (endret) Du kan lage en skikkelig god suppe: Jamies kikert- og purreløksuppe. Denne er en favoritt hjemme hos oss. 350 g kikerter - bløtlagt over natten 1 potet - skrelt 5 purrer - i tynne skiver olivenolje og en klatt smør 2 hvitløksbåter 8,5 dl hønsebuljong (eller skikkelig kraft hvis du har det) salt og pepper revet parmesan extra virgin olivenolje Kok kikertene sammen med poteten i 1 time. Sil av kokevannet. Ha smør og olje i en gryte og la purre og hvitløk surrre i blandingen til det har blitt mørt. Tilsett salt, kokte kikerter og potet og hell på 2/3 av kønsebuljongen. Kok i 15 min. Mix halvparten av suppen med en stavmixer. Spe eventuelt med mer buljong til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Øs opp i serveringsboller og dryss over rikelig med revet parmesan. Ringle til slutt over litt god extra virgin olivenolje. Server med godt brød. Endret 21. februar 2007 av Prinsesse på erten
Gjest niomi Skrevet 21. februar 2007 #3 Skrevet 21. februar 2007 (endret) Vi pleier å bruke denne humus-opsskriften. Deilig sterk - men man oser hvitløk i et døgn etterpå. http://www.dagbladet.no/magasinet/2002/08/24/346840.html HUMUS 300 GRAM KIKERTER (OMTRENT EN BOKS) 2 FEDD HVITLØK 3-4 SS OLIVENOLJE 2-3 SS TAHINI ELLER FERSKE SESAMFRØ (SMAK DEG FRAM EVT NOEN DRÅPER SESAMOLJE SAFTEN AV 1 SITRON 1 TS SALT EVT PERSILLE ELLER MYNTE OG CHILI 1 SS SESAMFRØ OLIVENOLJE ELLER VANN Godt til stekt kylling, som dip eller som fyll i pitabrødet sammen med sauterte grønnsaker. Sitatet er forkortet iht. Kvinneguidens regler. Trille (mod) Endret 21. februar 2007 av Trille
pellegrino Skrevet 21. februar 2007 Forfatter #4 Skrevet 21. februar 2007 Takk! Hvitløk er ingen hindring!!!!
Chelsea Skrevet 21. februar 2007 #5 Skrevet 21. februar 2007 Jeg pleier å lage en varm kikertsalat som tilbehør til f.eks. kyllingfilet m/pesto. Eller lage det uten tilbehør som en rask middag når jeg er alene hjemme. Varm kikertsalat Ca. 3 pers som tilbehør Olivenolje 1 purre i biter 1 chili uten stener 3 fedd hvitløk 1-2 bokser kikerter 1/2-1 pakke fetaost evt. tilsvarende biter i olje Nykvernet pepper Purre, chili og hvitløk freses i pannen på medium varme til purren er myk. Ha i kikerter og fres til de er varme. Smuldre fetaost over. Hvis man føler det blir for tørt er det bare å ringle over litt god olivenolje til slutt. Oppskriften er omtrentlig. Kan jo selvsagt ha i mer chili og hvitløk hvis man liker det. Og justere hvor mye kikerter man har i etter antall personer. Jeg har brukt kikerter på boks, har aldri prøvd "ordentlige". Har prøvd samme oppskrift med hvite bønner men syntes ikke det ble like godt. Jeg pleier å være veldig raus med fetaosten. Når den er smuldret og kommer i kontakt med det varme smelter den litt og blir en del av dressingen og det blir supergodt!
Hobgoblin Skrevet 21. februar 2007 #6 Skrevet 21. februar 2007 Du kan lage en skikkelig god suppe: Jamies kikert- og purreløksuppe. Denne er en favoritt hjemme hos oss. ← Jeg skjønner at det er en favoritt! Det hørtes utrolig godt ut, så den skal testes. Ellers har vi bare laget hummus, men det er kanskje ikke en typisk "svigermor-rett"?
Prinsesse på erten Skrevet 21. februar 2007 #7 Skrevet 21. februar 2007 Jeg skjønner at det er en favoritt! Det hørtes utrolig godt ut, så den skal testes. ← Vet at det er mange andre matglade her på forumet som også er veldig glad i denne suppen. Så den er kvalitetssjekket
Gjest niomi Skrevet 21. februar 2007 #8 Skrevet 21. februar 2007 Den suppa skal vi også prøve! Men vi bruker bare kikerter på boks, vi, da. Blir det samme å bruke det, sant? *oppdaget kikertenes fortreffelighet for få uker siden, og fortsatt litt forvirra*
Prinsesse på erten Skrevet 21. februar 2007 #9 Skrevet 21. februar 2007 Den suppa skal vi også prøve! Men vi bruker bare kikerter på boks, vi, da. Blir det samme å bruke det, sant? *oppdaget kikertenes fortreffelighet for få uker siden, og fortsatt litt forvirra* ← Har bare brukt tørkede kikerter når jeg har laget denne suppa, så jeg vet ikke hvordan det blir å bruke hermetiserte. Hvis du prøver på det trenger du iallefall ikke koke kikertene sammen med poteten i en time til å begynne med. Hermetiserte kikerter er jo "klare til bruk". Prøv med tørkede første gang, så vet du hvordan suppa skal smake. Og så kan du teste ut hermetiserte andre gang og kjenne om forskjellen blir stor.
Prinsesse på erten Skrevet 21. februar 2007 #10 Skrevet 21. februar 2007 Den varme kikertsalaten skal testes ut neste uke, Chelsea
Gjest niomi Skrevet 21. februar 2007 #11 Skrevet 21. februar 2007 Men hvor kan jeg kjøpe tørkede kikerter, da? :klø:
Gjest piaf Skrevet 21. februar 2007 #12 Skrevet 21. februar 2007 Vet at det er mange andre matglade her på forumet som også er veldig glad i denne suppen. Så den er kvalitetssjekket ← *står fram* Suppen er kjempegod - jeg har også servert den som forrett til middagsgjester.
pellegrino Skrevet 21. februar 2007 Forfatter #13 Skrevet 21. februar 2007 Obs! pleier å ha det. Jeg kjøper det på innvandrerforretninger. Billig, vettu.
Prinsesse på erten Skrevet 21. februar 2007 #14 Skrevet 21. februar 2007 Men hvor kan jeg kjøpe tørkede kikerter, da? :klø: ← Jeg kjøper tørkede kikerter i velassorterte butikker ala Mega, Meny, Centra, Ultra osv. Tror egentlig de har det de fleste steder.
Hobgoblin Skrevet 22. februar 2007 #15 Skrevet 22. februar 2007 Suppen er kjempegod - jeg har også servert den som forrett til middagsgjester. ← Veldig god suppe - den var middag i går. Testet med ferdigkokte kikerter, og tilsatte da potet og kikerter med buljongen. Funket fint (men vil nok ha i en liten dæsj sitron neste gang).
Leifr Skrevet 22. februar 2007 #16 Skrevet 22. februar 2007 Jeg pleier å lage en varm kikertsalat som tilbehør til f.eks. kyllingfilet m/pesto. ← Også veldig godt med litt stekt chorizo (spansk spekepølse i skiver) oppi.
Wonders Skrevet 26. februar 2007 #17 Skrevet 26. februar 2007 vet de lager masse masse retter med disse ertene i indisk og pakistansk mat! du kunne jo googla det, på norsk...(ikke kvasir, jeg finner ikke noe der jeg, samma hva jeg trenger)
Susannah Skrevet 26. februar 2007 #18 Skrevet 26. februar 2007 vet de lager masse masse retter med disse ertene i indisk og pakistansk mat! du kunne jo googla det, på norsk...(ikke kvasir, jeg finner ikke noe der jeg, samma hva jeg trenger) ← På gode indiske restauranter er det som oftest mange vegetariske alternativer. Da bestiller jeg ofte retter med kikerter. Så enten du er god til å lage indisk selv, eller jukser litt med Uncle Ben`s, er kikerter et godt og mettende alternativ til kjøtt i indisk mat.
Chelsea Skrevet 28. februar 2007 #19 Skrevet 28. februar 2007 (endret) Du kan lage en skikkelig god suppe: Jamies kikert- og purreløksuppe. Denne er en favoritt hjemme hos oss. 350 g kikerter - bløtlagt over natten 1 potet - skrelt 5 purrer - i tynne skiver olivenolje og en klatt smør 2 hvitløksbåter 8,5 dl hønsebuljong (eller skikkelig kraft hvis du har det) salt og pepper revet parmesan extra virgin olivenolje Kok kikertene sammen med poteten i 1 time. Sil av kokevannet. Ha smør og olje i en gryte og la purre og hvitløk surrre i blandingen til det har blitt mørt. Tilsett salt, kokte kikerter og potet og hell på 2/3 av kønsebuljongen. Kok i 15 min. Mix halvparten av suppen med en stavmixer. Spe eventuelt med mer buljong til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Øs opp i serveringsboller og dryss over rikelig med revet parmesan. Ringle til slutt over litt god extra virgin olivenolje. Server med godt brød. ← Suppa var supergod! Mannen min mente det var en av de beste suppene jeg noen gang hadde laget. Jippi! Det ble litt mindre purre enn oppskriften tilsa, men syntes ikke det gjorde noe. Og så hadde jeg i en skvett matfløte for å få rundheten. Men det som satte spissen på suppa var den gode olivenoljen og høvlede parmesanen. Nam nam! PS! Jeg kommer til å servere denne i selskap også + kanskje til lunch med venninner + til hverdags osv osv Endret 28. februar 2007 av Chelsea
Susannah Skrevet 28. februar 2007 #20 Skrevet 28. februar 2007 Tror jeg må prøve denne, frister etter alt skrytet den har fått!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå