Gå til innhold

Kan jeg spise denne kjøttdeigen?


Gjest Bibbe

Anbefalte innlegg

Kjøpe en kjøttdeig av svin for et par uker siden, men la den i frysen.

Så tok jeg den opp for ca. 2uker siden å la den i kjøeskapet siden ejg ville ha lasagne. Jeg glemte hele greia, og dro på ferie. Holdbarhetsdatoen er 29/1. Jeg har ikke åpnet den og den har ligget i kjøleskapet. Går det ann å spise den?

Jeg regner nok ikke med det, men må bare spørre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Elfrida

Det hadde ikke jeg gjort. Oppmalt kjøtt har generelt dårlig holdbarhet, og to uker i kjøleskap er nok i lengste laget.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, jeg ville i hvert fall ikke spist den. To uker er lenge for rått kjøtt å ligge. Om du visste at kjøttet var ferskt og lot det ligge et par dager over holdbarhetsdato trenger ikke det være negativt (i hvert fall ikke for rent kjøtt som blir mørere av å ligge litt), men to uker... nei. Fettet i deigen kan ha harsknet, og om det er skadelige bakterier i det har de antagelig formert seg endel siden du tok opp deigen fra fryseren.

Endret av liteteita
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...