treningsjenta Skrevet 16. februar 2007 #1 Skrevet 16. februar 2007 får besøk på søndag rimelig tidlig og skal da så klart servere fastelavens boller:=) mmmm men for å få disse bollene mest mulig ferske, må de bakest på søndag, eller går dte fint om de bakes lørdags ettermiddag/kveld? må stå opp rimelig tidlig om de skal bakes søndag, og har ikke lyst til det på en søndag heller......
Gjest blixen Skrevet 16. februar 2007 #2 Skrevet 16. februar 2007 Her har du flere muligheter; bake bollene på lørdag og fryse de ned, for så å varme de opp på søndag. Ligger de i pose på benken natta over, er de ikke like ferske og gode, synes jeg. Men klart det går an. Eller du kan lage deigen på lørdag, la den heve natta over, og steke bollene på søndag.
gjest:-) Skrevet 16. februar 2007 #3 Skrevet 16. februar 2007 Boller er så bondsk. Prøv Eclairs i stedet.
treningsjenta Skrevet 16. februar 2007 Forfatter #4 Skrevet 16. februar 2007 hæ? eclairs?? ja det er jo mulig, å kunne bake deigen på lørdag og steke dem på søndag, da har de jo fått såppass heving at de trenger kanskje ikke etterheves etter at de er rullet ut som boller:) toppers!
Arkana Skrevet 16. februar 2007 #5 Skrevet 16. februar 2007 hæ? eclairs?? ← Vannbakkels. Det er forøvrig det jeg forbinder med fastelavnsboller, ikke vanlige hveteboller.
treningsjenta Skrevet 16. februar 2007 Forfatter #6 Skrevet 16. februar 2007 åja... hmmm hver sin smak vet du:)
Lula Skrevet 16. februar 2007 #7 Skrevet 16. februar 2007 ja det er jo mulig, å kunne bake deigen på lørdag og steke dem på søndag, da har de jo fått såppass heving at de trenger kanskje ikke etterheves etter at de er rullet ut som boller:) ← Du må uansett etterheve bollene. Setter du deigen på lørdag er det best å heve den i kjøleskapet over natten. Boller er så bondsk. Prøv Eclairs i stedet. Bondsk og bondsk.... Det er jo hveteboller som er de tradisjonelle fastelavnsbollene her til lands. Eclairs kan man jo lage når som helst ellers (dersom man ikke tilfeldigvis har dette som fastelavnstradisjon, da )
Arkana Skrevet 16. februar 2007 #8 Skrevet 16. februar 2007 Eclairs kan man jo lage når som helst ellers (dersom man ikke tilfeldigvis har dette som fastelavnstradisjon, da ) ← Man kan jo lage hveteboller når som helst også da. Og jeg vil tippe at 99% av den norske befolkning lager hveteboller oftere på vanlige dager enn de lager vannbakkels.
treningsjenta Skrevet 16. februar 2007 Forfatter #9 Skrevet 16. februar 2007 et bittebittelite spm til... må nemlgi ha det inn med teskje kan jeg rulle ut bollene på lørdag og sette dem i kjøleskap natten over til søndag og steke dem søndagen?? eller mener dere at jeg må rulle ut og heve på søndagen ?
Lula Skrevet 17. februar 2007 #10 Skrevet 17. februar 2007 Man kan jo lage hveteboller når som helst også da. Og jeg vil tippe at 99% av den norske befolkning lager hveteboller oftere på vanlige dager enn de lager vannbakkels. ← Joa, men det er vel bare på fastelavn vi fyller dem med krem og har melisdryss på toppen slik at man må huske å spise på utpust?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå