Gjest Frk Åberg Skrevet 14. februar 2007 #1 Skrevet 14. februar 2007 Noen som har oppskrift på gode, glutenfrie boller? Som ikke er tørre, noe som gjerne blir problemet med slik gjærdeig.
~Mrs.Valentine~ Skrevet 26. februar 2007 #2 Skrevet 26. februar 2007 Jeg har ingen oppskrift foe hånden akkurat nå, men jeg skal finne en. Har masse erfaring med glutenfri bakst og sist jeg bakte glutenfrie boller tok jeg litt olje på hendene når jeg skulle kna dem, istedet for mel- da blir det enda tørrere. Jeg skal komme tilbake med en oppskrift!
~Mrs.Valentine~ Skrevet 1. mars 2007 #3 Skrevet 1. mars 2007 Her kommer den: GLUTENFRIE BOLLER: 2 ts Fiber Husk (helsekost, kan sløyfes) 3 dl melk 100g margarin 50g gjær 100g sukker 1 ts kardemomme 1 egg 2 dl rosiner 500g Semper Glutenfri Mix (jo mindre man trenger, jo bedre) FiberHusk røres ut i melka, sveller 5 min. Smør smeltes, melk has i. Gjæren smuldres i et bakefat, og melkeblandingen has over. Bland sukker og krydder, egget og melet. Rør godt. Heves til dobbel størrelse, ca. 30min. Deigen knas godt og deles i små porsjoner. La hvile litt før de trilles til boller. (tips: bruk olje, ikke mel) Heves 30min. Smøres med egg og stekes ved 225 grader i 10-15 min.
Gjest Frk Åberg Skrevet 1. mars 2007 #4 Skrevet 1. mars 2007 Tusen takk! Da blir det snart boller på samboern også
~Mrs.Valentine~ Skrevet 1. mars 2007 #5 Skrevet 1. mars 2007 Bare hyggelig! Jeg lager ofte de glutenfrie bollene med noe fyll siden de fort kan bli tørre, enten makronfyll eller vaniljekrem, eller med melis på. Når de varmes opp igjen blir de jo også som ferske da. Men dette vet du sikkert med en samboer som spiser glutenfritt.
Gjest Frk Åberg Skrevet 1. mars 2007 #6 Skrevet 1. mars 2007 Putter du fyllet i før eller etter steking? Han har nylig begynt på diett, så vi er fortsatt ganske grønne. Men ser at FiberHusk er rene mirakelmiddelet.
~Mrs.Valentine~ Skrevet 1. mars 2007 #7 Skrevet 1. mars 2007 (endret) Jeg tar det i før steking, ja. Kan anbefale bakekursene Cøliakiforeningen holder, forresten. Bare spør meg(på PM?) om det er noe mer du lurer på, kanskje jeg kan være til hjelp. Endret 1. mars 2007 av ~Mrs.Valentine~
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå