Gå til innhold

Fastelavnsboller


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg står med gjøremål hver j...a ettermiddag + lørdag denne uka og har gledet meg til å puste helt ut på søndag. (Tar meg bare en liten KG-pause akkurat nå ;) ) Men, nei! Der ringte det på døren, og utenfor står en dame fra sanitetsforeningen og selger fastelavnsris!!! :overrasket:

Det er fastelavn på søndag!!! :legrine: (Hysterisk latter). Da må vi jo lage boller!

Noen som har oppskrift på ultimate fastelavnsboller? (Som en mor som snart føler seg som Tårnfrid kan takle, takk gud for at det snart er vinterferie) (Himmel, jeg sporer av meg selv her, blir vel flyttet til snikksnakk dette her).

Altså; noen med kjempegod oppskrift på boller?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

jeg har en helt super oppskrift på boller:

5 dl. melk

50 gram gjær

1 kg. hvetemel

5 gram kardemomme

200 gram sukker

150 gram meierismør

1. varm opp melken til kroppstemperatur og løs opp gjæren i væsken

2. ha i mel, sukker og kardemomme. ta i meierismøret

3. elte deigen enten i maskin eller i en bolle. la den gå i maskinen i

mellom 5 og 10 minutter eller jobb skikkelig med eltingen for hånd. deigen

skal slippe taket i bollen. er den for blaut, må litt mer mel tilsettes.

4. når deigen er ferdig, tas den ut av maskinen eller bollen og legges på

bordet med en plastpose over. grunnen til dette er at deigen ikke skal tørke

ut. la den heve i rundt 15 minutter.

5. etter heving rulles bollene ut og legges til etterheving i omtrent 5

minutter. husk plast

6. før steking kan du gjerne pensle bollene med egg. stekes på ca 220 grader

i ca 10 minutter.

nam nam :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...