Gjest sitrus Skrevet 12. februar 2007 #1 Skrevet 12. februar 2007 (endret) Vi hamstret endel billig, fint fårikålkjøtt i høst, og har igjen noen kilo. Fårikål frister ikke så veldig, men hva annet kan jeg lage? Enkle og mer avanserte tips taes i mot med takk Forresten: finner noen lammegryter som ser gode ut, men det står stort sett at man skal bruke benfritt kjøtt fra bogen. "Må" jeg det? Endret 12. februar 2007 av sitrus
Gjest piaf Skrevet 12. februar 2007 #2 Skrevet 12. februar 2007 Jeg synes faktisk gryter laget av lammekjøtt med bein er best - smaken blir fyldigere. Her er en lammegryte du fint kan lage med fårikålkjøtt. Osso buco med lam Lammekjøtt med bein, feks bog, lårskiver eller skanker (ca. 250 g pr pers) løk (1/2 pr pers) hvitløk sellerirot (1/4 pr pers) gulrot (1-2 pr pers) olivenolje hermetiske tomater (1/2 boks pr pers) timian salt, pepper presset sitron Gremolata: rå hvitløk sitronskall persille Løk, hvitløk og terninger av sellerirot og gulrot surres i olivenolje i en stor gryte. Ha i hermetiske tomater, timian, litt salt og pepper, og kok opp. I en stekepanne bruner, salter og peprer du så lammestykkene og har oppi gryta etterhvert, før du koker ut pannen med vann og heller sjyen i gryta. (Du kan også ha i en skvett hvitvin - jeg foretrekker å smake til med presset sitron tilslutt istedet.) Kok under lokk i ca. 2 timer - evt i ovnen ved 150 g. Smak tilslutt for å se om gryta trenger mer salt, og ha i så mye friskpresset sitron som du synes den behøver. (Evnt kan det være nødvendig å skumme av litt fett som flyter på toppen hvis du bruker stykker med mye fett). Og aller sist rører du inn gremolata: Finhakket sitronskall, bladpersille og litt rå hvitløk. Tradisjonelt tilbehør til osso buco er skikkelig risotto med parmesan og safran, men jeg bruker ofte bare basmatiris med surret løk og gurkemeie. Smaken blir selvsagt ikke den samme, men risen blir like gul og fin.
Leo Skrevet 12. februar 2007 #3 Skrevet 12. februar 2007 Jeg hadde mye fårikålkjøtt i fjor vinter og da laget jeg denne Afrikanske lammegryten flere ganger med stor suksess.
Lillepuz Skrevet 12. februar 2007 #4 Skrevet 12. februar 2007 ligger noen oppskrifter på matprat.no tror jeg laget irish stew en gang, veldig god.
Leo Skrevet 12. februar 2007 #5 Skrevet 12. februar 2007 ligger noen oppskrifter på matprat.no tror jeg laget irish stew en gang, veldig god. ← Jepp! Søkte for moro skyld og blant disse 212 oppskriftene var det mange som har lammekjøtt med bein som ingrediens.
Gjest sitrus Skrevet 12. februar 2007 #6 Skrevet 12. februar 2007 Tusen takk! De ser veldig gode ut, og til piafs oppskrift har jeg jo faktisk nesten alle ingrediensene tilgjengelig. Den afrikanske gryta så jeg også da jeg søkte - fint å vite at den er god!
ashera Skrevet 12. februar 2007 #7 Skrevet 12. februar 2007 Fiordelmondo - veldig god italiensk lammegryte: 1 kg lammekjøtt 4 ss olivenolje en god klype rosmarin en god klype salvie 3 - 4 løk i båter 7 stenger selleri i skiver 3 pressede hvitløksbåter Legg kjøtt og grønnsaker lagvis og kok i 5 dl tørr hvitvin i 3 kvarter - 1 time (eller til kjøttet løsner fra bena). Skal ikke fosskoke, men såvidt boble. Ha lokket på og sjekk med jevne mellomrom at det ikke blir tørt. Da må du ha på mer vin. Toppes med gremolata-blanding: 3 båter hvitløk 2 dl hakket persille revet skall av 2 sitroner 4 - 5 ss kapers ... og kokes i 5 minutter til.
pulverheksa Skrevet 12. februar 2007 #8 Skrevet 12. februar 2007 (endret) Lagde faktisk fårikålkjøtt i rødvin i går. Brunet 1 kg fårikålkjøtt, 2 nett sjalottløk, 2 røde og 2 gule parika. Hadde det over i en gryte og hadde på 3 ss hvetemel, noen stilker hakket timian, pepper 4-5 dl rødvin og ca 1 l kjøttkraft, så det dekker kjøtt og grønnsaker. Lot det hele trekke i ca to timer til kjøttet er mørt. Serverte det hele med ris. Skal spise rester i dag Endret 12. februar 2007 av pulverheksa
Gjest bada Skrevet 12. februar 2007 #9 Skrevet 12. februar 2007 Oppskriften nedenfor brukte jeg i går, og den er helt nydelig! Det går helt sikkert an å lage den med fårikålkjøtt i stedet for lammebog, men da bør man kanskje halvere alle mengdene, og korte ned en del på steketiden. Sjyen blir veldig god, men det samler seg jo en del fett på toppen. Vi har en stor pipette som kan brukes til å suge opp kraften under fettlaget. Hvis du ikke har det bør den avkjøles slik at fettlaget stivner litt. Serves 6-8 1 shoulder of lamb Sea-salt and freshly ground black pepper 3 small dried chillis 1tbsp fennel seeds 60ml/2fl oz good-quality red-wine vinegar 300ml/10fl oz dry white wine 1 small bunch dried oregano Heat the oven to 150C/300F/Gas2. Place the lamb in a baking tray large enough to hold it comfortably. Season with salt and pepper and crumble over the dried chilli. Add the fennel seeds, the red wine vinegar, the white wine and the dried oregano. Cover with foil - sealing it very well around the edges - and place in the oven. Cook undisturbed for three and a half hours. Remove from the oven. Take off the foil and cook for a further 40 minutes to brown the skin. The meat will be so deeply flavourful and so soft that you can eat it with a spoon.
Gjest sitrus Skrevet 12. februar 2007 #10 Skrevet 12. februar 2007 Takk, takk - mye som ser supergodt ut her! Men èn ting - jeg bør vel ikke bruke skall av "vanlige" sitroner i gremolataen? Det er litt reisevei til økologiske sitroner her, men ikke verre enn at det skal gå an.
Gjest bada Skrevet 13. februar 2007 #11 Skrevet 13. februar 2007 jeg bør vel ikke bruke skall av "vanlige" sitroner i gremolataen? ← Jeg bruker økologiske sitrusfrukter hvis jeg får tak i dersom jeg skal lage en rett som inneholder revet skall. Hvis jeg ikke får tak i skrubber jeg skallet veldig godt under rennende vann og håper at jeg får vekk det verste....
Gjest sitrus Skrevet 13. februar 2007 #12 Skrevet 13. februar 2007 Holder på å lage piaf sin oppskrift nå - og det lukter nydelig
Gjest sitrus Skrevet 13. februar 2007 #13 Skrevet 13. februar 2007 Og veldig vellykket ble det hadde ikke timian, det nærmeste jeg kom var provencekrydder, men ellers fulgte jeg oppskriften.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå