Gjest Anonymous Skrevet 24. februar 2003 #21 Del Skrevet 24. februar 2003 I Vest-Telemark der eg kjem frå bruker me dette særlig til jol. Gjerne inntil kling (=lefse med smør og sukker). Men eg truur det berre er mjølk som er kokt veldig lenge så den har blitt brunt og tjukt og smaker omtrent som karamell. Me bruker ikkje rosiner i! Kanskje det er fleire slags gomme? Har aldri sett det i butikken, skal sjå om eg finn det og kjenne om det smaker likt.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Diva Skrevet 24. februar 2003 #22 Del Skrevet 24. februar 2003 Det finnes vel flere typer gomme. Min farmor er fra Troms og hun har hatt med hjem til Porsgrunn en annen type gomme enn den jeg er vant til fra butikken.... Den var mer grovkornet enn den jeg pleier å spise, men den hadde samme smaken De finnes i de flere matbutikker i Grenlandsområdet i allefall : - ) Jeg har heller aldri brukt / smakt rosiner til, men det må jo prøves en gang :D Jeg har heller ikke smakt gomme i Vest-Telemark, men den er sikkert verdt en prøvesmak den og :D Moro å se at flere enn meg var kjent med gomme :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jordbær Skrevet 25. februar 2003 #23 Del Skrevet 25. februar 2003 I Vest-Telemark der eg kjem frå bruker me dette særlig til jol. Gjerne inntil kling (=lefse med smør og sukker). Men eg truur det berre er mjølk som er kokt veldig lenge så den har blitt brunt og tjukt og smaker omtrent som karamell. Me bruker ikkje rosiner i! Kanskje det er fleire slags gomme? Har aldri sett det i butikken, skal sjå om eg finn det og kjenne om det smaker likt.. Drangedalsdialekt på deg? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
nirvana Skrevet 25. februar 2003 #24 Del Skrevet 25. februar 2003 Nå har jeg smakt gomme! Det var veldig søtt, minnet meg litt om cottage cheese i konsistensen. Jeg må innrømme at det ikke så særlig fristende ut, men det er det enkelte italienske retter som heller ikke gjør! Men jeg vil definitivt kjøpe det igjen. Takk for tipset! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 25. februar 2003 #25 Del Skrevet 25. februar 2003 Jordbær; nei eg er ikkje frå Drangedal men Vinje (skriftspråket er nynorsk, for om eg skulle skrive Vinjemål ville vel ingen ha skjønt det?). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest KATTAstrofe Skrevet 25. februar 2003 #26 Del Skrevet 25. februar 2003 Min mormor på 87 pleier å lage gomme av råmelk (første melka som kommer etter at kua har kalvet), og det er tjukt og brunt og smaker karamell MED rosiner Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jordbær Skrevet 25. februar 2003 #27 Del Skrevet 25. februar 2003 Min mormor på 87 pleier å lage gomme av råmelk (første melka som kommer etter at kua har kalvet)' date=' og det er tjukt og brunt og smaker karamell MED rosiner [/quote'] ...Jeg har ingen ku jeg...*sukk* Sambo mener at vi ikke har plass i leiligheten :evil: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Diva Skrevet 25. februar 2003 #28 Del Skrevet 25. februar 2003 : - ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå