Hu i Svingen Skrevet 11. februar 2007 #21 Del Skrevet 11. februar 2007 Jeg har svart i tidligere tråder om akkurat dette, det er bl a pga at kjøttet er fullt av avfallsstoffer og urinsyre. Merket det selv på huden at da jeg før spiste svin i perioder, ble huden dårlig, ble slapp og urinsyre er ikke bra for revmatikere og derfor ikke bra for leddene. Skjønner heller ikke de som vil spise bacon og svor (smelta grisehud) - det er bare ekkelt... ← Jeg trodde det var slik at reumatikere skulle holde seg unna rødt kjøtt? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest 1 Skrevet 11. februar 2007 #22 Del Skrevet 11. februar 2007 Det er høyere konsentrasjon av proteiner i svinekjøtt enn i biff. Den siste kommentaren er ganske unødvendig. Griser btw er kjent for sin gode hygiene. ← Selv om grisene (og kanskje oksene også?) har god hygiene, ferdes de i et miljø som er ekkelt og de spiser rester av alt mulig rart fra trau og slikt. I tillegg ser de stygge ut. For meg er bare tanken på dette nok til at jeg ikke kjøper eller spiser svin. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest 1 Skrevet 11. februar 2007 #23 Del Skrevet 11. februar 2007 Kjøttet er fullt av avfallsstoffer og urinsyre. ← Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tanita Skrevet 11. februar 2007 #24 Del Skrevet 11. februar 2007 Hvorfor kan man ikke bare la folk spise kjøtt i fred. Det er min rett til å la være å vite hvor ekkelt et dyr er når det lever. Jeg synes fortsatt det smaker godt. Å prakke på andre sin egen overbevisning er ikke veien å gå. Spørsmålet var enkelt, "er det sunnere?" Svaret er enten JA eller NEI. Evt med en forklaring på hvorfor. ← Det er nettopp derfor jeg i utgangspunktet bare skrev at jeg syns det er ekkelt. For jeg ville ikke prakke på noen fakta siden jeg vet at folk spiser det og det er en del av den norske hverdagskosten her. Og når folk spør hvorfor jeg mener det ikke er sunt, så må jeg få skrive noe. Hvis ikke kan du bare la være å lese denne tråden. Er ikke min mening å prakke på folk noenting. Og heretter vil jeg holde meg unna slike "er gris usunt"-tråder for jeg får bare pepper av å svare på det av de som spiser gris. Spis hva dere vil, jeg holder meg unna svin pga personlige syn, min helse og ønsker. Jeg bruker sukker i teen, men syns ikke folk prakker på meg noen overbevisning ved å skrive at det er usunt og at det er sunnere med suketter. Jeg vet jo at det er usunt men vil fortsette med det og klandrer ikke folk når de forteller om sunnere alternativer. En må respektere hverandres svar litt bedre enn dette. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 11. februar 2007 #25 Del Skrevet 11. februar 2007 Jeg er nå ganske spent på hvor du har dine "fakta" fra. Det er det flere som er interessert i og jeg tror vi alle venter på at du faktisk hoster opp en hvilken som helst dokumentasjon for dine påstander. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Susannah Skrevet 11. februar 2007 Forfatter #26 Del Skrevet 11. februar 2007 Oi, der var vi på grise-diskusjonen igjen,ja! Glemte at det var en fare for det med å bringe svinet på bordet. Men tror jeg har fått svar på spørsmålet jeg stilte innledningsvis også, heldigvis. Så takk for det - og diskuter gjerne videre om gris hvis det ikke er utdebattert enda Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Wildy Skrevet 11. februar 2007 #27 Del Skrevet 11. februar 2007 Det er nettopp derfor jeg i utgangspunktet bare skrev at jeg syns det er ekkelt. For jeg ville ikke prakke på noen fakta siden jeg vet at folk spiser det og det er en del av den norske hverdagskosten her. Og når folk spør hvorfor jeg mener det ikke er sunt, så må jeg få skrive noe. Hvis ikke kan du bare la være å lese denne tråden. Er ikke min mening å prakke på folk noenting. Og heretter vil jeg holde meg unna slike "er gris usunt"-tråder for jeg får bare pepper av å svare på det av de som spiser gris. Spis hva dere vil, jeg holder meg unna svin pga personlige syn, min helse og ønsker. Jeg bruker sukker i teen, men syns ikke folk prakker på meg noen overbevisning ved å skrive at det er usunt og at det er sunnere med suketter. Jeg vet jo at det er usunt men vil fortsette med det og klandrer ikke folk når de forteller om sunnere alternativer. En må respektere hverandres svar litt bedre enn dette. ← Nå spiser ikke jeg gris fra før av, så her kan du trygt prakke på meg fakta. For jeg er egentlig veldig nysgjerrig på den dokumentasjonen som viser at grisekjøtt har høyere innhold av urinsyre enn andre typer kjøtt..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest sitrus Skrevet 12. februar 2007 #28 Del Skrevet 12. februar 2007 (endret) http://www.matprat.no/BulletListArticle.as...mnu2=5027&mnu3= Der står det at det er en myte at kjøtt inneholder mye urinsyre, men at enkelte matvarer fører til økt utskillelse av urinsyre i blodet vårt. http://www.ronningsbakk.net/default.asp?pa...4&article=37472 Her står det at griser skiller ut urinyre under stress (trodde det var adrenalin, jeg?) - uttalelsen kommer fra autoriteten (?) Anne B Ragde. http://www.lettereliv.no/info.asp?id=1613 I følge denne bør man også begrense inntaket av bønner og linser. Finner ellers mest forumlinker som f eks går tilbake hit. Det sto blant annet noe om griser og byller - jeg har jobbet med griser, og sett endel slakt, men har aldri verken sett eller hørt om dette. Knapt noen dyr - i hvert fall ikke kyr og sauer - kan svette bortsett fra gjennom munnen (unntak er f eks hester), så dette er et rart argument. At grisen regnes som uren tror jeg har mest med tidligere trikinfare å gjøre, at den er upartået (like logisk som skalldyrforbudet i gamletestamentet) og at den ruller seg i gjørme. Sistnevnte riktignok fordi den ikke svetter, så det er for å kjøle seg ned. Den er jo også alteter og ikke særlig delikat i frittgående tilstand på steder med åpen kloakk eller søppelhåndtering. Endret 12. februar 2007 av sitrus Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 12. februar 2007 #29 Del Skrevet 12. februar 2007 Er som tidligere nevnt mindre fett i svinekjøttdeig enn i vanlig. Selv har vi byttet til kyllingkjøttdeig. Enda mindre fett og veldig god til taco, pizza++... Den smaker ikke så mye i seg selv, men liker den veldig godt i slike retter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eir Skrevet 12. februar 2007 #30 Del Skrevet 12. februar 2007 Knapt noen dyr - i hvert fall ikke kyr og sauer - kan svette bortsett fra gjennom munnen (unntak er f eks hester), så dette er et rart argument. ← Enig i dette. Tror tanken er at de ikke får kvittet seg med anfall, når de ikke svetter, men det stemmer jo ikke. De er bare bygd helt annerledes enn oss mennesker, og har som regel en alternativ måte å svette på. Som feks hunden, som ikke svetter gjennom huden, men via tunga når den peser. At grisen blir regnet som uren kommer fra midtøsten, via islam og kristendom. Dette mest pga svinekjøtt lettere blir dårlig, i varme land. (Og trikinfare.) Vi som bor i ett kaldt land som Norge, og i tillegg har strenge standarder på kjølekjeder osv trenger ikke å tenke på dette. Det jeg synes er det største argumentet mot både svin og kylling er at graden av industriell produksjon er veldig høy, og at det dermed er lite dyrevennlig, i tilegg til at det ødelegger smaken på kjøttet. Velger derfor økologisk så sant det er mulig. At noen ikke vil spise gris, fordi de føler det er ekkelt er helt greit, men jeg synes det blir litt pussig å gi andre råd basert på sine egne irrasjonelle fikse ideer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aeriana Skrevet 12. februar 2007 #31 Del Skrevet 12. februar 2007 TS spørsmål var "er svinekjøttdeig sunt"? I forhold til vanlig kjøttdeig er svaret ja, det inneholder litt mindre fett. Skal man velge det som inneholder minst fett så er det karbonadedeigen som troner på toppen av det magreste alternativet: Karbonadedeig: 3-6 % fett. Kyllingkjøttdeig: Ca. 7 % fett. Kjøttdeig av svin: Ca. 9 % fett. Vanlig kjøttdeig (storfe): Ca. 14 % fett. Familiedeig (storfe/svin): Ca. 18 % fett. Medisterdeig: Inntil 25 % fett. Kilde: Grete Roede's vektklubb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spirito Skrevet 21. februar 2007 #32 Del Skrevet 21. februar 2007 Mamma har reumatisme og blir like dårlig av svin som av okse. Vet ikke om det er tilfellet for alle, men det er ihvertfall sånn for henne. Hun kan spise kylling, kalkun og fisk, samt "barn" (kalv, lam osv.). Det er urinsyren hun ikke tåler. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cognizance Skrevet 22. februar 2007 #33 Del Skrevet 22. februar 2007 En fordel med svinekjøttdeig er at den kleber mye bedre og dermed er lettere å lage kjøttkaker av. Hvor mye koster svinekjøttdeig? Jeg har tenkt på å skaffe kvern for å male opp koteletter som ofte finnes til 30 kr kiloen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hutula Skrevet 23. februar 2007 #34 Del Skrevet 23. februar 2007 (endret) Jeg kjøper aldri annet enn karbonadedeig. For det første slipper man de ekle brusklignende greiene man av og til treffer på i kjøttdeigen. For det andre er det drøyere enn kjøttdeig, så prisforskjellen er ikke særlig stor. For det tredje smaker det bedre. Selv om en god biff er best. Når det gjelder fugl, gris og får, kjøper jeg bare rent kjøtt. Endret 23. februar 2007 av Hutula Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Thalassa Skrevet 23. februar 2007 #35 Del Skrevet 23. februar 2007 det er ganske mange mennesker som ikke tåler å spise okse/rødt kjøtt. hvorfor? ikke spør meg! Har ennå til gode å høre om noen som ikke tåler kyllingkjøtt(deig). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tante Olm Skrevet 23. februar 2007 #36 Del Skrevet 23. februar 2007 Kyr svetter jo heller ikke? ← Dette er reinspikket bedrag. Jeg klappet en ku engang og da svettet den så det rant av den, midt i julivarmen! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå