Ellisiv Skrevet 8. februar 2007 #1 Skrevet 8. februar 2007 (endret) Jeg har tenkt å lage tapas, men har aldri lagd det før. Hva hører med? Noen gode tips? Hvor mange retter bør være med; kalde og varme? tilbehør? Endret 8. februar 2007 av Ellisiv
Gjest Minimi Skrevet 8. februar 2007 #2 Skrevet 8. februar 2007 Tapas forslag 1 Tapas forslag 2 Har ikke peiling, men fant disse
Ellisiv Skrevet 8. februar 2007 Forfatter #3 Skrevet 8. februar 2007 Takk! Jeg holder på å lage en liste over retter som kan være gode å ha med, men vet ikke hvor mange kalde retter, hvor mange varme og hvor mye tilbehør..
Chelsea Skrevet 9. februar 2007 #4 Skrevet 9. februar 2007 (endret) Tapas kan jo være så mangt og noen ganger er det nok med et par-tre retter og andre gangen vil man imponere med flere. Forslag: - Spekeskinke e.l. - Oliven - Fetaost - Annen ost f.eks. Manchego - Stekte champignoner - Grillede grønnsaker - Bruscetta - Stekte scampi/kamskjell - Marinerte kyllingbiter/-lår/-vinger - Kjøttboller Alt kan serveres kaldt, men noe er jo godt å lunke litt på. Godt brød og aioli e.l. til Annet tilbehør kan være: - Dip/dressing - Pesto eller tapenade - Olje/eddik til å duppe brødet i Det er bare fantasien som setter stopper for hva som kan defineres som tapas! - Endret 9. februar 2007 av Chelsea
Rakel Skrevet 9. februar 2007 #5 Skrevet 9. februar 2007 Her er våre Menyer for tapas: ”BARE EN BIT” Marinerte oliven Salte mandler Sauterte hvitløk-sjampinjonger Fylte cherrytomater Hvitløksbrød og chorizopølse Salat av melon ,chorizopølse og artisjokker Aubergine-og paprikadipp Glohete chilireker Chorizopølse i rødvin Frityrstekt manchegoost ”RETT FRA HAVET” Tunfisk med fylte oliven Breiflatbb-og baconspidd Calamares Fersk laks i mojosaus Kamskjell i safransaus Limereker Blåskjell med urte-og hvitløkssmør TAPAS MED OST OG KJØTT Tortilla espanola Enpanadillas med ost og olivenen Osteboller med fyrig tomatsalsa Enpanadillas med chorrizopølse Små kjøttboller i mandelsaus Minispidd med svinekjtt Kylling i sitron og hvitløk GRØNNSAKER Bondebønner med Serranoskinke Fylte Pimientos Grønne bønner med pinjekjerner Spansk spinat-og tomatpizza Fritert squash med dip Ovnsbakt asparges med serranoskinke Nypoteter med aioli Stekte poteter med pikantkrydder Det kan være ganske mye arbeid med Tapas, men det er noe du kan kjøpe ferdig. Du tenger langt mindre enn du tror, og ikke så mange retter. *Kjøp ferdige Chorizopølser i en delikatesse. Stekes og deles opp i biter til servering. Stikk event. en tannpirker i hver bit. *Lag Spansk omelett med kokte poteter og løk/purreløk inni. Serveres på fat, og skjæres opp som en pai. *Hvitløksbrød
Gjest bada Skrevet 9. februar 2007 #6 Skrevet 9. februar 2007 (endret) Her var jo det meste nevnt, bortsett fra klippfiskboller! Det er utrolig godt. En morsom rett som jeg fikk servert på den velrenommerte tapasrestauranten Cata 1.81 i Barcelona som del av et måltid bestående av mange tapasretter servert etter hverandre, er bittesmå hamburgere. De var ca. 5 cm i diameter (altså bare en munnfull eller to), og var laget på akkurat samme måte som "vanlige" hamburgere, med majones, sennep, salatblader, små cornichons og cherrytomater i skiver. De ble servert sammen med litt pommes frites i taffelstiksstørrelse. De vil det jo være en del arbeid med, men det er en veldig morsom ting å servere! Endret 9. februar 2007 av bada
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå