Gå til innhold

oppskrift på god kjøttkake saus/brun saus


Anbefalte innlegg

Skrevet

skal lage kjøtttkaker idag, og glemt brun saus, så må lage dette fra bunne av. aldri gjort dette før og trenger derfor litt hjelp. jeg har kjøttbuljong og sukkerkulør og div men hvordan gjøres dette?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det er kjempelett :)

Kan du lage hvitsaus?

Det er noe av samme greia. Rør ut litt mel (2-3 ss) i noen spiseskjeer smør, til passe tykkelse.

Også rører du, og rører til smør og mel-blandingen blir brunt (La det blir rimelig brunt), også tilsetter du buljong, salt/pepper. Husk å røre skikkelig!

Selv bruker jeg ikke sukkerkulør, men hvis du vil ha mørkere farge så kan det vel brukes.

Skrevet

Man kan gjøre som venus sier, eller man kan jukse litt, og da bruker man sukkerkulør.

Visp ut mel i vann. (gjerne potetvannet) Tilsett buljong, pepper, laurbærblad, litt chilli, eller noe annet. Kokes opp, gjerne med en hel løk for å gi ekstra smak. Tilsett sukkerkuløren for å lage brun farge. Og en klatt smør. Ferdig når melsmaken er kokt bort.

Skrevet

takk det ble en god saus:)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...