treningsjenta Skrevet 6. februar 2007 #1 Skrevet 6. februar 2007 skal lage kjøtttkaker idag, og glemt brun saus, så må lage dette fra bunne av. aldri gjort dette før og trenger derfor litt hjelp. jeg har kjøttbuljong og sukkerkulør og div men hvordan gjøres dette?
venus* Skrevet 6. februar 2007 #2 Skrevet 6. februar 2007 Det er kjempelett Kan du lage hvitsaus? Det er noe av samme greia. Rør ut litt mel (2-3 ss) i noen spiseskjeer smør, til passe tykkelse. Også rører du, og rører til smør og mel-blandingen blir brunt (La det blir rimelig brunt), også tilsetter du buljong, salt/pepper. Husk å røre skikkelig! Selv bruker jeg ikke sukkerkulør, men hvis du vil ha mørkere farge så kan det vel brukes.
Gjest Pax Skrevet 6. februar 2007 #3 Skrevet 6. februar 2007 Man kan gjøre som venus sier, eller man kan jukse litt, og da bruker man sukkerkulør. Visp ut mel i vann. (gjerne potetvannet) Tilsett buljong, pepper, laurbærblad, litt chilli, eller noe annet. Kokes opp, gjerne med en hel løk for å gi ekstra smak. Tilsett sukkerkuløren for å lage brun farge. Og en klatt smør. Ferdig når melsmaken er kokt bort.
treningsjenta Skrevet 6. februar 2007 Forfatter #4 Skrevet 6. februar 2007 takk det ble en god saus:)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå