Chelsea Skrevet 6. februar 2007 #1 Skrevet 6. februar 2007 Jeg skal ha besøk av en person med cøliaki og lurer i den forbindelse på om jeg i en vanlig gjærdeigoppskrift bare kan erstatte vanlig mel med det glutenfrie melet? Er det samme blandingsforhold f.eks. og hva med smaken, blir den veldig ulik slik at det lønner seg å lage noe annet til oss andre?
Helen Skrevet 6. februar 2007 #2 Skrevet 6. februar 2007 Ei venninne av meg har ei datter som har cøliali, alt hun lager som det er mel i bytter hun ut med glutenfritt mel. Hun bruker samme blandingsforhold som hvetemel. Det er ingen forskjell i smaken i forhold til vanlig mel. Men å lage gjærdeig kan være litt vrient for deigen henger ikke så godt sammen.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå