aimee Skrevet 1. februar 2007 #1 Skrevet 1. februar 2007 Tidligere har jeg kjøpt browniesblanding i butikken, og har egentlig vært fornøyd med den. Men nå har jeg lyst til å prøve fra bunnen av. Er allergisk mot nøtter, så jeg trenger en god oppskrift uten det. Har du noen tips du vil dele med meg?
Arkana Skrevet 1. februar 2007 #3 Skrevet 1. februar 2007 Min favoritt. Den er veldig enkel å lage, og det blir kjempegode, seige brownies. Brownies 400 g mørk sjokolade 340 g smør 8 dl sukker 8 egg 4 ts vaniljesukker 5 dl hvetemel Smelt smør og sjokolade i en gryte på svak varme. Ha i sukker, egg og vaniljesukker og bland godt sammen. Rør i hvetemel. Hell røren i en stor langpanne. Stek ved 175 grader i ca 55 minutter.
aimee Skrevet 1. februar 2007 Forfatter #4 Skrevet 1. februar 2007 Mmm! Den ser kjempegod ut! Skal del stekes på varmluft eller vanlig? Midt i ovnen?
Arkana Skrevet 1. februar 2007 #5 Skrevet 1. februar 2007 Skal del stekes på varmluft eller vanlig? Midt i ovnen? ← Vanlig stekovn, på midterste rille.
aimee Skrevet 3. februar 2007 Forfatter #6 Skrevet 3. februar 2007 NAM! Tusen takk for en helt herlig oppskrift! Må innrømme jeg fikk sjokk da jeg så hvor mye 8 dl sukker faktisk var, og at alt det skulle i kaka - men det var verdt det Anbefaler alle som har planer om å bake - prøv denne!
Arkana Skrevet 3. februar 2007 #7 Skrevet 3. februar 2007 Må innrømme jeg fikk sjokk da jeg så hvor mye 8 dl sukker faktisk var, og at alt det skulle i kaka - men det var verdt det ← Ja, ikke slankekost akkurat, men skal man kose seg så skal man kose seg. Og det er alt sukkeret som gjør kaken seig og god, akkurat slik brownies skal være. Vel verdt det, som du sa!
Gjest Tweek Skrevet 3. februar 2007 #8 Skrevet 3. februar 2007 Jeg vil gi min! Den fikk jeg har læreren mmin faktisk og den er så siiinnsykt god! Har fått masse skryt for den, så kanskje du kan prøve ut den neste gang Her er oppskriften: 8 egg 1 kg sukker 6 ts vaniljesukker 1 stor ts salt 6 dl hvetemel 16 ss kakao 400 gr smelta margarin Stekes i midten på 175 grader, i 35-40 min.
aimee Skrevet 3. februar 2007 Forfatter #9 Skrevet 3. februar 2007 God damn! 1 kg sukker!!! Jeg er Fedon-tilhenger, og jeg tror ikke han liker hverken den ene eller andre oppskriften her Men siden jeg ikke kjenner han personlig, og han ikke har noe med mine matvaner å gjøre, tar jeg sjansen på din oppskrift neste gang!
Gjest Tweek Skrevet 4. februar 2007 #10 Skrevet 4. februar 2007 Hehe, ja det er jo ikke lite sukker heller.. Men man spiser ikke så mye brownies a ganger for man blir så kvalm :-D Men det er så verdt det Det jeg liker best er at den ikke har glasur, jeg liker ikke glasur..
skrue Skrevet 4. februar 2007 #11 Skrevet 4. februar 2007 Vil slå et slag for de jeg liker best. Oppskriften stod på baksiden av kakaopakker for mange år siden. Mulig den fortsatt er der. Det er rosinene og nøttene som gjør forskjellen. 125 g smør 2.5 dl sukker 2.5 dl mel 0.5 dl bakekakao (går bra med drikkekakao også) 2 egg 1 ts bakepulver 0.5 ts vanlijesukker 100g rosiner 100g grovhakkede hasselnøtter Smør+sukker blandes hvit. Bland i ett egg om gangen. Sikt i det tørre og bland. Ha i rosiner og nøtter. Ha i langpanne (stekepapir under, mindre klin) og stek 15-20 min. Jeg steker alltid i minst 20 min. Men, de skal være litt bløte. Gang oppskrift med to ved bruk av en liten langpanne (25x35 cm) og fire for vanlig stor langpanne.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå