Gjest bada Skrevet 1. februar 2007 #1 Del Skrevet 1. februar 2007 Jeg kjøpte et par kg. økologiske rødbeter i går, som jeg bakte i ovnen til de ble møre. To av dem brukte vi i salat med brønnkarse, vårløk og ristede gresskarkjerner (ble kjempebra - brønnkarse og rødbeter er virkelig godt sammen), og i dag skal jeg lage en superenkel curry. Men hva skal jeg gjøre med resten av rødbetene? Og hvor lenge holder de seg mon tro? (De ligger i kjøleskapet.) Min fantasi strekker seg til salatingrediens... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pellegrino Skrevet 1. februar 2007 #2 Del Skrevet 1. februar 2007 Ja, dette lurer jeg også på. Har for tiden helt "dilla" på rødbeter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pulverheksa Skrevet 1. februar 2007 #3 Del Skrevet 1. februar 2007 Lagde ovnsbakte rødbeter fritt etter en oppskrift piaf kom med. Skrelte og delte rødbetene i båter, blandet dem med litt balsamicoeddikk olivenolje salt og pepper. Og bakte dem møre i ovenen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 1. februar 2007 #4 Del Skrevet 1. februar 2007 (endret) Du kan bruke ovnsbakte rødbeter som de er som tilbehør til kjøtt eller fisk. Særlig godt til vilt, eller rett og slett til biff, med feks ovnsbakte potetbåter eller potetpuré og en grønn grønnsak i tillegg. Eller du kan lage en blandet grønn salat med lettkokte aspargesbønner og rødbetene, og ha som tilbehør til ovnsbakt laks, med sitronbåter og pepperrotrømme ved siden av (rødbeter og grønne bønner er godt sammen, pepperrot passer godt til både laks (selvsagt) og rødbeter). Ovnsbakte rødbeter og spekemat, feks en god skinke, er også godt, enten bare med litt brød i tillegg eller i en salat (feks med parmesan, pinjekjerner...?). I det hele tatt passer det med noe skikkelig salt til de søte og kraftige rødbetene - spekesild er jo en klassiker! Anbefaler også denne fiskeretten fra Andreas Viestad - til neste gang du kjøper rødbeter? Rødbetetorsk med bacon og kapers 2 stykker sprengt torskefilet, med skinn 2 rødbeter, skrelt og skåret i små biter 1/2 glass hvitvin 2 ts finhakket estragon, pluss mer 50 gram bacon 2 ss kapers, godt skylt 1-2 ss smør 1-2 ss sitronsaft Salt og pepper Legg torsken i kaldt vann med isbiter i 15-20 minutter. Har du ikke fått tak i lettsaltet torsk, kan du salte den selv ved å ha den i isvann med 50 gram salt per liter vann og la den stå i minst 1 time.Ha rødbete og hvitvin i dyp stekepanne eller ei gryte stor nok til å få plass til fisken. Kok i 10 minutter. Ha i estragon, smak til med pepper. Ha i fisken med kjøttsida ned, sett på lokket og la dampe i 10-12 minutter. Det er viktig at du har noe til å løfte opp fisken med uten at den går i stykker. Stek bacon i ei stekepanne til det er sprøtt. Ha i kapers, sitronsaft og smør.Løft fisken over på tallerkenene. Smak rødbeten til med salt og pepper, og løft så mye du vil ha av den over til fisken. Ha over bacon- og kapersblandingen, og pynt gjerne med litt mer estragon. Endret 1. februar 2007 av piaf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 1. februar 2007 #5 Del Skrevet 1. februar 2007 Nå forsto jeg det sånn at du allerede hadde bakt alle rødbetene, og ville bruke opp restene av dem? (derav idéer for bruk av allerede bakte rødbeter). Hvis du har rå rødbeter igjen, kan du feks lage Viestads rødbetetorsk eller suppe (jeg liker en enkel purévariant med hvitløk, spisskummen og allehånde). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 1. februar 2007 #6 Del Skrevet 1. februar 2007 Nå forsto jeg det sånn at du allerede hadde bakt alle rødbetene, og ville bruke opp restene av dem? ← Ja, jeg tenkte (litt forhastet) som så at når jeg først skulle bake et par rødbeter, så kunne jeg jo like godt bake alle sammen. Men den fiskretten så jo veldig god ut, så det må jeg prøve neste gang jeg kjøper rødbeter. Takk for gode tips! Kanskje det blir suppe i morgen. Eller en god salat. Vi har et stort stykke seranoskinke, samt en bit veldig godt bacon i kjøleskapet, så da tenker jeg ut noe i de baner, tror jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 1. februar 2007 #7 Del Skrevet 1. februar 2007 (endret) Takk for gode tips! Kanskje det blir suppe i morgen. Eller en god salat. Vi har et stort stykke seranoskinke, samt en bit veldig godt bacon i kjøleskapet, så da tenker jeg ut noe i de baner, tror jeg. ← Høres veldig godt ut. Noe annet som passer bra til rødbeter er kremet ost som feks ricotta, feta eller chèvre. Sist jeg laget rødbetesuppe hadde jeg brød og denne dipen til - som Nilma var så grei å gi meg oppskrift på. Supergodt! Geitostdip med basilikum (fra "Nigellas fest") 75 g valnøtter 2 vårløk, grovhakket 40 g basilikumblader 250 g kremost av geitemelk (eller fetaost) 3 ss olje (evt. med hvitløk) Dette skal kjøres i food processor. Endret 1. februar 2007 av piaf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 1. februar 2007 #8 Del Skrevet 1. februar 2007 Den geitostdipen så veldig god ut, bortsett fra at jeg ikke liker valnøtter (eller hasselnøtter for den del). Jeg pleier å late som jeg er allergisk når jeg får servert noe med nøtter i, men det er ikke sant, jeg klarer bare ikke å spise det. Så tror du at jeg for eksempel kan bruke pinjekjerner i stedet? Og hvordan spiser du dipen? Putter du en klatt oppi suppa? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 1. februar 2007 #9 Del Skrevet 1. februar 2007 Synd med nøttene - du kan sikkert prøve pinjekjerner. Smører dipen på brød, rett og slett, den blir som en pisket kremost i konsistens. Nok en gang takk til Nilma for en glimrende oppskrift! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Prinsesse på erten Skrevet 1. februar 2007 #10 Del Skrevet 1. februar 2007 Du kan lage verdens beste salat Denne MÅ prøves! Del rødbeter i båter. Legg de i en ildfast form og hell over litt olivenolje. Salt pg pepre og ha gjerne over litt frisk timian. Stek på 225 grader til de er møre - det tar vel 30-45 min. Mot slutten av steketiden tilsettes noen ss flytende honning. Server rødbeter på ruccolasalat, ristede pinjekerner (eller cashewnøtter) og smuldret chevré. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest sitrus Skrevet 1. februar 2007 #11 Del Skrevet 1. februar 2007 Spørsmål som nesten ikke har med tråden å gjøre; men hvor får du kjøpt brønnkarse? Ellers ble jeg fristet til å lage noe av rødbeter, hadde i hagen i sommer, men de ble nesten ikke brukt - jeg er rett og slett ikke vant til å lage noe av dem, stakkar. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 1. februar 2007 #12 Del Skrevet 1. februar 2007 Spørsmål som nesten ikke har med tråden å gjøre; men hvor får du kjøpt brønnkarse? På Ultra! De selges i potte og står sammen med krydderurtene. Det er sjelden de har det inne, men når det har benytter jeg sjansen til å kjøpe. Og så vidt jeg vet er det sesong nå. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest sitrus Skrevet 1. februar 2007 #13 Del Skrevet 1. februar 2007 Takk for svar jeg får kikke. Eller vente til sommern... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Plonk Skrevet 2. februar 2007 #14 Del Skrevet 2. februar 2007 Vi pleier å dele rødbetene i båter og helle olje og provencekrydder over og bake dem i ovnen i ca 40 minutter. Deretter strør vi hakket chili over og legger inn ca fire uskrellede hvitløksbåter og baker videre til rødbetene er møre (ca en halv time). Ta ut formen, skrell hvitløkene og bland godt. Smaker kjempegodt til f.eks stekt kylling og en god, frisk salat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 2. februar 2007 #15 Del Skrevet 2. februar 2007 i dag skal jeg lage en superenkel curry. ← Jeg ble litt nysgjerrig på curryen din. har du lyst til å legge ut en oppskrift? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 2. februar 2007 #16 Del Skrevet 2. februar 2007 Nok en gang takk til Nilma for en glimrende oppskrift! ←Bare hyggelig! Jeg tror også pinjekjerner må være en god erstatning for valnøtter, det høres jo faktisk veldig godt ut. Del rødbeter i båter. Legg de i en ildfast form og hell over litt olivenolje. Salt pg pepre og ha gjerne over litt frisk timian. Stek på 225 grader til de er møre - det tar vel 30-45 min. Mot slutten av steketiden tilsettes noen ss flytende honning. Server rødbeter på ruccolasalat, ristede pinjekerner (eller cashewnøtter) og smuldret chevré.← Jeg ble litt nysgjerrig på curryen din. har du lyst til å legge ut en oppskrift? ←Hvis det er den med kokosmelk som du nevnte i "Hva er middagen"-tråden er jeg også veldig interessert i oppskrift. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 2. februar 2007 #17 Del Skrevet 2. februar 2007 Det har jeg! Denne oppskriften er til to personer. litt nøytral olje (raps, solsikke e.l.) 2 fedd hvitløk, finhakket 1 ts revet fersk ingefær 1 ts hele spisskummenfrø (malt spisskummen kan sikkert også brukes, men da bør den tilsettes når du tilsetter kokosmelken) 1/2 ts hele korianderfrø, som er knust lett 1 dl kokosmelk 1/4 ts malt kardemomme 1/2 ts kajennepepper (eller så mye du tåler/vil ha) saften av en halv lime skallet (bare det grønne) av en halv lime 300 g kokte eller bakte rødbeter, i båter hakkede korianderblader Varm opp oljen, og ha oppi hvitløk, ingefær, spisskummen og korianderfrø. Stek i et minutt eller to mens du rører. Tilsett kokosmelk, kajennepepper, kardemomme, limesaft og -skall, og la det koke i 3-4 minutter. Tilsett de kokte/bakte rødbetene, kok opp, og la det koke litt slik at rødbetene blir gjennomvarme. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 2. februar 2007 #18 Del Skrevet 2. februar 2007 Takk for oppskrift, bada! Tror den curryen må rett inn på neste ukes middagsliste. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 2. februar 2007 #19 Del Skrevet 2. februar 2007 Takk for oppskriften! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 2. februar 2007 #20 Del Skrevet 2. februar 2007 Bare hyggelig! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå