Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

For en tid tilbake smakte jeg en god kyllinggryte.

Det var nok en del fløte i den og sannsynligvis karri, selv om ikke smaken var så veldig fremtredende. Kanskje var det rød chili (kunne vært paprika) i tynne strimler.

Der jeg var, serverte de ananas og annen tropisk frukt, pluss cashewnøtter i en skål ved siden av.

Og selvfølgelig ris... ;)

Er det noen som vet av en oppskrift på noe slikt e.l.?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Vet ikke om det er akkurat det du er ute etter, men jeg har en oppskrift på en etiopisk kyllinggryte, med masse smak, og som serveres med bananer osv. ved siden av. Supergodt!

Etiopisk kyllinggryte (til 4 pers)

3 løk

2 krm pepper

0,5 krm sitronpepper

0,5 krm allehånde

1 krm kajennepepper

1 krm paprikapulver

1 krm karri

1 krm malt chillipepper

0,5 krm kardemomme

1 krm malt koriander

2 ts salt

2 dl matfløte

1 dl tomatpure

4 kyllingfileter

2 dl vann

Sånn gjør du:

Løkene hakkes (i små biter) og dampes myk i tørr kjele (det tar ca 10. min).

Tilsett krydder, salt, tomatpure og fløte og bland det godt med løken.

Kyllingfiletene deles i store biter og kokes i sausen i ca 15. min.

Tilsett vann og kok noen minutter til.

Legg hardkokte egg i gryta før servering.

Tilbehør:

Ris og skåler med:

Agurk

Banan, ananas, rosiner eller annen søtlig frukt

Kokosmasse

Cashewnøtter

Skrevet

Denne hørtes kjempespennende ut.

Banan og kokosmasse...... Vet ikke om jeg våger. ;)

Hvilken annen søtlig frukt bruker du? Fersk eller hermetisk?

Skrevet

Jeg lagde en fantastisk god kyllingsuppe i helgen. Dagen etter tok jeg restene,og tilsatte mer kylling så ikke den ble så flytende, og hadde pasta til. anbefales!

til 2 pers.

2 kyllingfileter

1/2 eple

1 box hakket tomat

2 dl matfløte

1/2 løk

1 ts karri

1 dl vann

1 terning buljong

litt gul og rød paprika

1 ts sukker

1 ss smør

salt og pepper

Hvis du kutter ned på noe av væsken,så er den sikkert nydelig med ris til.

:)

Skrevet
Denne hørtes kjempespennende ut.

Banan og kokosmasse...... Vet ikke om jeg våger. ;)

Hvilken annen søtlig frukt bruker du? Fersk eller hermetisk?

Banan og kokos passer SÅ godt til, så kom igjen, vær litt tøff nå! :smoke:

;)

Det beste er jo alltids fersk frukt, dersom det er å få tak i. Men ananasen blir ofte fra boks, rett og slett fordi jeg ikke gidder å skrelle og renske en fersk en :sjenert:. Ellers kan du egentlig velge og vrake blandt det du selv liker av frukt, men tropiske frukter, som mango og papaya, passer jo også veldig bra til.

Skrevet

Wenche på God Morgen Norge lagde en kyllinggryte med chilli og tropisk frukt i dag.. Vet ikke om det er akkurat den du har smakt tidligere, men kanskje den ligner?

Her er hvertfall oppskriften.. Syntes den virket ganske nam jeg :)

Skrevet
Wenche på God Morgen Norge lagde en kyllinggryte med chilli og tropisk frukt i dag.. Vet ikke om det er akkurat den du har smakt tidligere, men kanskje den ligner?

Her er hvertfall oppskriften.. Syntes den virket ganske nam jeg :)

At det går an....! :forvirret:

Pleier å se Wenches kjøkken omtrent hver dag, men i går var jeg så opptatt med å lete etter oppskrifter på kyllinggryte...... :rodme:

Men tusen takk for tipset. Har fått sett innslaget på nett-tv nå, og det var akkurat noe sånt jeg hadde i tankene.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...