Gå til innhold

Farge marsipan


Anbefalte innlegg

Hallo dere :)

Skal lage en marsipankake til helgen, og det var visst veldig viktig at den ble prinsesserosa... Problemet er bare at jeg ikke får tak i slike ferdig rosa marsipanlokk, og at jeg derfor må kjøpe marsipanmasse og farve den, men hvordan gjør jeg det?

Regner med at det foregår med konditorfarve, men hvordan få farven helt jevnt i massen..... Hmm, skjønner det bare ikke :forvirra:

Noen gode råd her? :)

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/250758-farge-marsipan/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hallo dere  :)

Skal lage en marsipankake til helgen, og det var visst veldig viktig at den ble prinsesserosa... Problemet er bare at jeg ikke får tak i slike ferdig rosa marsipanlokk, og at jeg derfor må kjøpe marsipanmasse og farve den, men hvordan gjør jeg det?

Regner med at det foregår med konditorfarve, men hvordan få farven helt jevnt i massen..... Hmm, skjønner det bare ikke  :forvirra:

Noen gode råd her?  :)

Kjøp rød konditor farge og jobb det inn i marsipanen. Det fungerer kjempefint! Bare kna til fargen er slik du vil ha den, og kjevle ut :) /har laget dørti marsipankaker, så det vet jeg fungerer!

Lykke til!

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/250758-farge-marsipan/#findComment-4240490
Del på andre sider

OBS kjøå marsipan fra LandLord (rema1000) eller hos bakeriet. Disse svetter ikke så fort. Jeg anbefale egentlig ikke å bruke konditorfarger. Disse gjør marsipanen klissete siden man må bruke en del for å få skikkelig farger. Bruk Cacas sin, som du får kjøpt hos Jernia eller hos Cacas. Disse fargene er så konsentrert at du bare trenger bitte litt for å få skikkelig farge.

Hos bakeriet går det også an å kjøpe helt hvit marsipan. Det må oftes bestilles. Hvis du bruker den blir fargen veldig fin rosa. Vanlig marsipan er mer gul så på virke fargen.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/250758-farge-marsipan/#findComment-4240499
Del på andre sider

Kikket litt på det Pals selger. Synes forholdet mellom sukker og mandler er altfor stort (for mye sukker). Bør være 50/50 synes jeg for at marsipanen skal bli god. Men, det er ikke overraskende at de gjør det slik. Mandler er mye dyrere enn sukker.

Ellers synes jeg at det er rimelig lett å blande inn farge. Bare pass på å rumtemperer marsipanen først og ikke nødvendigvis kna i farge i hele massen på en gang. Til slutt må alt selvfølgelig knas sammen, men den jobben er ikke så stor.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/250758-farge-marsipan/#findComment-4241473
Del på andre sider

Annonse

Wow, her dukket det jo opp en del råd ja :)

Prøvde å ringe Pals, men de selger visst bare til bakeri, og disse vil vist ikke selge farget marsipan til sine kunder :frustrert:

Har nå uansett vært å kjøpt masipanmasse på Rema1000, samt Cacas sin rosa farve, så får vi se hvordan det går. Tenker jeg prøver å dele den opp i 3-4 deler, og blande det sammen til slutt.

Dette kan jo bli riktig så spennende, og tusen takk for gode råd :)

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/250758-farge-marsipan/#findComment-4242029
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
  • 2 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...