Gå til innhold

Fine, søte scones


Gjest gjesta

Anbefalte innlegg

Jeg fikk en gang noen fine, søte, luftige, kjempegode scones. Hadde ikke mulighet til å få tak i oppskrift :tristbla: Er det noen som har en god oppskrift på slike scones?

Da hadde jeg blitt glad :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg bruker denne:

350 gram hvetemel

3 teskjer bakepulver

1/2 teskje salt

2 teskjer sukker

50 gram margarin

2 1/2 desiliter melk

Sikt sammen alt det tørre (hvetemel, bakepulver, salt og sukker). Smuldre margarin i, lag en liten grop i midten og hell melken i. Rør deigen fort sammen. Deigen skal ikke bli seig, men være ganske løs for da blir det best resultat.

Form den ut til pølse (den skal ikke eltes elle trilles, bare dyttes i fasong) og del den i fire. Klapp hver del ut til en tykk rund kake, prikk dem med en gaffel, og del hver del i fire trekanter. Det er lurt å ha mel på kniven når denne deler delene.

Børst av løst mel, og legg kakene på en smørt plate (eller plate med papir). Stekes midt i ovnen på 250-275 grader i omtrent 10 minutter. Brekk trekantene fra herandre etter steking. (noen steker scones i 10 minutter ved 250 grader)

Dette rekker til 16 scones.

Endret av Bobeline
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil bare snike inn en kommentar om at scones blir mye bedre med natron og kremortartari enn med bakepulver, ihvertfall etter min mening. Slenger med min sconesoppskrift, som er etter min engelske bestemor.

Scones

450 g mel

1 ts natron

1 ts kremortartari

100 g smør (romtemperert)

50 g sukker (kan droppes)

litt salt

2 egg, sammenrørte

kefir eller rømme til deigen er passe

Smuldredeig - bland det tørre og smuldre inn smøret. Rør så inn det våte til deigen er passe, den skal ikke være for fast, men heller ikke så våt at den er vond å jobbe med. Kjevle deigen til 2 cm tykkelse og stikk ut rundinger med glass e.l. Pensles med melk før steking. Stekes ved 230 grader i ca 10 min, 3. rille i min ovn - dvs litt nedenfor midten. Pakkes inn i håndkle med en gang de tas ut av ovnen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk skal du, den skal jeg også prøve en kveld :)

Men.. :sjenert: hva er kremortartari? Er det noe man får kjøpt på matbutikk eller apotek? Eller et annet sted?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg bruker denne:

350 gram hvetemel

3 teskjer bakepulver

1/2 teskje salt

2 teskjer sukker

50 gram margarin

2 1/2 desiliter melk

Sikt sammen alt det tørre (hvetemel, bakepulver, salt og sukker). Smuldre margarin i, lag en liten grop i midten og hell melken i. Rør deigen fort sammen. Deigen skal ikke bli seig, men være ganske løs for da blir det best resultat.

Form den ut til pølse (den skal ikke eltes elle trilles, bare dyttes i fasong) og del den i fire. Klapp hver del ut til en tykk rund kake, prikk dem med en gaffel, og del hver del i fire trekanter. Det er lurt å ha mel på kniven når denne deler delene.

Børst av løst mel, og legg kakene på en smørt plate (eller plate med papir). Stekes midt i ovnen på 250-275 grader i omtrent 10 minutter. Brekk trekantene fra herandre etter steking. (noen steker scones i 10 minutter ved 250 grader)

Dette rekker til 16 scones.

HÆ ?? baker DU ???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HÆ ?? baker DU ???

Hey... Det hender jeg beveger meg i retning av kjøkkenet jeg også da. Men da er det vanligvis med en kokebok, og litt moralsk støtte fra folk jeg kan ringe til når jeg står fast. Hittil har jeg lært å lage sjokoladekake, scones, lasagne, pizza og kjøttboller. Og er kjempestolt av meg selv :)

Lyst på kake?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

just give me the time and place ;) (og helst ikke noe som inneholder syltetøy eller frukt... du kjenner meg :ler: )

kanskje jeg skal utfordre deg i å lage "rukekake" ?

Endret av minienthe
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...