Gå til innhold

Hvetekli ??


@lfakrøll

Anbefalte innlegg

I en oppskrift på "Ingers Brød" her på KG står det at man skal ha i 9 dl hvetekli. Jeg tenkte at jeg skulle bake dette brødet, men etter å ha vært på både Rema, Coop og Meny uten å finne hvetekli så spør jeg meg ?

Hva er egentlig hvetekli ?? Fant nemlig kruskakli, havrekli og noe som het hvetekim ..... kan jeg bruke noe av de andre alternativene...?

Nå spurte jeg ikke betjeningen etter hvetekli heller...men regnet at det sto sammen med alt annet mel og de andre typene av kli...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Brødbaker

Kjøp kruskakli du, det er hvetekli. Det er det brune på kornene. Hvetekim er lyst og er inni kornene et sted (har ikke sååå veldig god greie på det). Kruskakli er definert som grovmalt hvetekli, altså er det det du skal ha. Men det må være en kjempestor oppskrift, vanligvis er det bare 2-3 dl kli i en brødoppskrift. Eller så er de kjempesunne...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Brødbaker

De var kjempesunne, ja...

Jeg vil anbefale deg å følge originaloppskriften og koke de hele kornene. Hvis ikke, er de svært tungt fordøyelige og du risikerer at magen slår seg vrang. Og da er jo litt av hensikten med et sunt brød vekke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar - da går jeg for kruskakli.....

Brødene skal visstnok være veldig sunne ja...og effektive.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...