Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi spiser lite fisk, og når det først spises så er det som oftest stekt. Nå trenger jeg litt inspirasjon i saus-"delen" av måltiden. Siden fisken er noen lunde lik fra gang til gang (stekt laks, sei eller makrell), så er det om å gjøre å variere med tilbehøret. Jeg har i lang tid endt opp med hollandaise eller "rømme-med-noe-oppi". Det er både jeg og A litt lei.

Hvilke sauser lager dere til stekt fisk?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Denne er veldig god, men den aller beste er denne egenkomponerte eple-ananas-kokossausen! :sikle:

(Ellers er det jo veldig godt med pepperrotsaus, pepperrot rørt ut i rømme)

Gjest Fruktfat
Skrevet

vi har begynt å tilberede fisken -med grønnsaker- i ildfast form istedet for å steke i panna, og da slår vi over en boks hermetiske tomater :)

ellers blir det hollandaise eller sandefjordsmør.

Skrevet

Den aller viktigste "sausen" til stekt fisk for meg er sitronbåter til å presse over! Muligens litt retro (?), men det gjør ingenting når det er en så perfekt match. :)

Tzatziki er også godt, men det likner kanskje for mye på "rømme med noe oppi"? ;)

Ellers liker jeg å lage grønnsakspuréer til stekt fisk (hvit fisk eller laks) - da trengs det ikke saus i tillegg (unntatt sitronbåten, da :ler: ). Feks ertepuré, av frosne erter som har fått et oppkok, hvitløk og vårløk surret i litt olje (eller bruk ramsløkpuré, om du får tak i det), 1 liten ss crème fraîche og/eller smør - kjøres med stavmikser til puré. Eller puré av kokte gulrøtter, med frisk ingefær og en liten smørklatt. Gulrotpuré passer best til hvit fisk.

En god hjemmelaget potetmos med masse smak kan også gjøre saus unødvendig. Bland feks potetene med sellerirot og pastinakk, kok og damp, og ha så i masse hakket bladpersille, soltørkede tomater, kapers og litt rå hvitløk, i tillegg til smør, melk etc. Godt til laks og makrell!

Denne kalde sausen er en annen favoritt til stekt fisk hos oss - litt arbeidskrevende til hverdags, men kan forenkles (kutt feks ut safranen og bruk syltet paprika fra glass). Ha feks ovnsbakte potetbåter og asparges eller brokkoli i tillegg.

Romesco

100 g skoldede mandler, ristet i pannen til de er gyldne

3-4 grillede, røde paprika uten skinn

1/2 rød chili, eller litt cayenne, etter smak

1-2 rå hvitløksfedd, knust til mos med litt havsalt

ca 4-5 ss olivenolje

ca 1 ss rødvinseddik

en liten klype safrantråder (0,25 g?), bløtt opp i litt varmt/nykokt vann

3-4 soltørkede tomater i olje, hakket

1/2 ts røkt paprikapulver

salt, pepper

sitronsaft

Bland i foodprocessor, tynn ut med vann til ønsket konsistens og smak til med mer salt, pepper og sitronsaft om nødvendig.

Skrevet

til stekt fisk så bruker jeg faktsik bare rømme, men sitronpepper er viktig da og helst en god agurksalat

Skrevet

Takk for gode tips. Å bli flinkere til å lage "vått" tilbehør er slett ikke dumt :) Som så mye annet her i verden er det helt logisk når noen andre sier det, men man klarer likevell ikke å tenke på det selv ;)

Piaf: takk for tipset med ramsløkpuré. Jeg regner med det selges på små glass? Jeg har slett ikke tenkt på at det finnes i salg som puré, så det skal jeg jammen se etter i krydderhyllene.

Gjest Orinoco
Skrevet

Jeg syns "Kaldrørt Rømmepeppersaus med eple og hvitløk" fra Toro er kjempegod til fisk.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...