Gå til innhold

stavanger smør


bettan

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Minnie Emmerdale

Er du sikker på at du ikke mener Sandefjordssmør- det er smeltet klarnet smør med persille og sitron- nydelig til fisk.

Milla

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm...Stavangersmør har jeg aldri hørt om....enda jeg er både kokk og har bodd i Stavanger :lol:

Tror kanskje Milla er inne på noe, og at det er Sandsfjordsmør du er ute etter.

Sandefjordsmør er en saus laget på redusert (innkokt) fløte, som man visper inn romstemperert smør i (ikke klaret), og smaksetter med sitron og persille.

Du kan jo prøve denne oppskriften:

Sandefjordsmør

1 dl kremfløte

300 g meierismør

1-2 ss sitronsaft

nykvernet pepper

4 ss finhakket persille

Småkok kremfløten i ca 5 minutter, så det bare er litt igjen i kjelen. Trekk kjelen til side og visp inn terninger av romtemperert smør. Ta i litt smør av gangen så smøret smelter i sausen mellom hver gang. Fortsett til alt smøret er brukt opp og sausen er jevn og fyldig. Smak til med sitronsaft og litt nykvernet pepper. Tilsett finhakket persille og la sausen så vidt stå på varmen. Sausen må IKKE koke. Den vil da skille seg.

Er du av den nervøse typen, og er redd for at sausen skal skille seg, så kan du tilsette 1/2 ts maizenamel utrørt i litt vann når du begynne å vispe inn smøret. Skulle sausen bli for varm/koke, vil den ikke skille seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...