Gå til innhold

Trenger ideer til forett


Gamle Alex

Anbefalte innlegg

Skal ha middagsgjester i kveld og har hatt det litt travelt i det siste , så jeg har ikke rukket å planlegge så mye

men trenger ideer til foretter :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hva med:

- Marinerte stekte scampi og/eller kamskjell servert med avocado eller ruccola

samt sweet chili saus evt. lettrømme blandet med sweet chili saus

- Tomat og mozarella salat

- Melon og spekeskinke

- Butterdeigsterter m/soppfyll

- Suppe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er hovedretten? Jeg synes som regel er en fordel å f.eks. ha en lett forrett dersom hovedretten er mektig og omvendt. Det er også en fordel å ikke gjenta ingredienser: Dersom man har tomatsalat til forrett, f.eks. bør man ikke ha en hovedrett med tomatsaus. Og hvis man har en sterkt krydret forrett bør ikke hovedretten ha mer delikate smaker, da smaksløkene vil være litt bedøvet. Jeg synes også at forrett og hovedrett bør ha noen lunde samme "tema", dvs. ikke indisk eller veldig typisk italiensk forrett hvis hovedretten er pinnekjøtt.

Endret av bada
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blandet grønn salat (gjerne litt bitre salatblader som ruccola og frisée) med pære, gorgonzola og valnøtter er en fin vinterforrett. Med vinaigrette, gjerne med litt honning i. Best med søte, modne pærer - ellers kan appelsinfileter erstatte pærene, det blir også bra.

Et annet alternativ er dampede blåskjell med hvitvin, hvitløk, fløte etc. Blåskjellene er faktisk på sitt beste på denne tiden av året.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er det jo veldig mange gode forslag i svarene over.

Her er et par forslag til. Begge kan lages i stand i forveien, noe som jo er greit når man har gjester:

Salat med stekt squash, ristede pinjekjerner og parmesanflak med pesto eller en enkel vinaigrette

Couscoussalat (f.eks. tabbouleh e.l.) servert på en seng av hjertesalat, alternativt kan du fylle couscoussalaten i en plastkopp/-form av passende størrelse, presse den godt ned med baksiden av en skje, og sette koppen raskt opp ned på tallerkenen, slik at du får et "couscoustårn". Da kan du f.eks. legge noen få ruccolablader rundt, samt litt god olivenolje eller pesto.

Endret av bada
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...