gard Skrevet 24. januar 2007 #1 Skrevet 24. januar 2007 Hei Jeg er på slanken og det går for øyeblikket mye på fisk og grønnsaker For at det skal være lettvint benytter jeg frosne grønnsaker (gulrøtter, broccoli, rosenkål, blomlål etc) og jeg pleier vanligvis og koke dem. Men hvordan er det med næringsinnholdet i grønnsakene? Blir dette påvirket av at de er frosne? Er det bedre å dampe grønnsaker sammenlignet med å koke dem?
Gjest Kristin_ Skrevet 24. januar 2007 #2 Skrevet 24. januar 2007 Ved damping forsvinner mindre næringsstoffer enn ved koking. En måte å komme "rundt" dette på er hvis du f.eks. bruker vannet du koker blomkål, broccoli etc i til å lage suppe. Frosne grønnsaker er sunne de også.
Gjest Fruktfat Skrevet 24. januar 2007 #3 Skrevet 24. januar 2007 jeg koker opp vannet, heller i grønnsaker og lar det koke opp; ferdig. det var et eller annet om frossenfrønnsaker for en stund siden; det viste seg at de inneholdt mer vitaminer enn ferske (noe sånt).
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå