Gå til innhold

Hvordan tilbrede ferske aspargestopper?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal jeg koke dem? Frese i panna? Hvor lenge skal de eventuelt kokes? Eller dampe?

Er litt fersk på asparges :ler:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

kok opp 1,5l vann med litt salt i.

Når det koker, hiv aspargestoppene i, la dem koke i 1 minutt, ikke mer.sil av vann, servér

Skrevet
Tusen takk!  :)

Si fra hvordan de ble.. ;)

Et annet tips..

dypp dem i grillmarinade og grill dem på grillen til de får litt gyldne kanter.

Nam nam sommermat.. :)

Skrevet

Som variasjon kan du koke dem lett, ha serranoskinke eller spekeskinke rundt bunter på 4-5, og steke dem i ovnen i noen minutter, gjerne med litt parmasan på. Nam nam.

Skrevet

Når jeg koker asparges har jeg 1 ss salt + 1 ts sukker pr liter vann. Kokes som sagt over i ett minutt. Noen ganger litt lenger om vannet kjøles mye av når jeg har aspargesen i vannet.

Dette gjelder grønn asparges.

Skrevet

Jeg pleier å skrelle av "skallet" på stengelen med en potetskreller og knekke av nedre del (den knekker selv der det er naturlig). Putt opp i en god klatt smør i vannet - ekstra godt!!!

Skrevet

Jeg pleier å ha godt meierismør i stekepanna. Ha oppi aspargestoppene, strø øver maldonsalt og grovkvernet pepper. Bare fres de kjapt (maks 2 min.) og server.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...