Gå til innhold

Hverdagsmat med kyllingfilet


Lilli1979

Anbefalte innlegg

Hei! Trenger tips til noen gode hverdagsmiddager, i første omgang med kyllingfilet (siden det ligger i frysa :) )

Lyst til å dele noen oppskrifter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Da vi fortsatt spiste kjøtt i denne husholdningen pleide vi å spise kylling baligryte (fra toro). Det er noe av det eneste jeg savner faktisk, for det er så godt!

Da pleide vi å kutte opp kyllingfileeten i små biter, marinere de, og steke de i panna mens vi kokte opp innholdet i posen. Deretter hadde vi oppi kyllingbitene og lot det trekke. Veldig godt å bytte ut litt av melken med fløte! (Gjerne kremfølte hvis du tør! :blunke: )

Ellers er det godt å steke fileetene i panna, koke poteter + brokkoli og ha STORE mengder kylling bretagnesaus til!

Er de tingene jeg kan huske at vi spiste i allefall! Og jeg holder en knapp på Baligryta! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest 1

Grove pitabrød med en blanding av kyllingbiter i karrisaus, sopp og sprø grønnsaker, eventuelt med salat og ris, litt soyasaus eller peanøttsaus (thailandsk satay).

Endret av Gjest 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Marie81
Grove pitabrød med en blanding av kyllingbiter i karrisaus, sopp og sprø grønnsaker, eventuelt med salat og ris, litt soyasaus eller peanøttsaus (thailandsk).

Hvor får man tak i grove pitabrød ? Har lett etter det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Creamy Chicken Curry (blå pose) fra Santa Maria er bare helt nydelig. Bruk "alt" du har av grønnsaker (paprika, løk, minimais, kikerter, sukkererter, bønner el.) - tilsett cream fresh - server med ris eller bare brød/loff til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Gjest 1
Hvor får man tak i grove pitabrød ? Har lett etter det :)

Jeg har heller ikke sett noen i butikkene, så jeg er blitt nødt til å bake dem selv...(alt for sunnheten):

En kan godt bytte ut noe av det grove hvetemelet med en blanding av litt havremel og en del grovt speltmel også.

http://www.slankenett.no/oppskrifter/oppsk...r=0&ret=default

http://paramat.antibiomatika.net/arkiv/2005/03/pitabroed

Endret av Gjest 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Marie81
Jeg har heller ikke sett noen i butikkene, så jeg er blitt nødt til å bake dem selv...(alt for sunnheten):

En kan godt bytte ut noe av det grove hvetemelet med en blanding av litt havremel og en del grovt speltmel også.

http://www.slankenett.no/oppskrifter/oppsk...r=0&ret=default

http://paramat.antibiomatika.net/arkiv/2005/03/pitabroed

Tusen takk ! :hoppe:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes kylling i rød curry er veldig godt. En enkel variant som vi bruker i ukedagene er:

2-3 kyllingfileter

1 pose Santa Maria thai rød curry

1 boks kokosmelk

løk

paprika

gulrøtter

Stek kylling, løk, paprika og gulrøtter. Bland med curry-mix og kokosmelk.

La det koke noen minutter. Serveres med ris.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi liker:

Stekt kyllingfilet med fløtesaus

Steke kyllingfilet med salt og pepper, legge den til side. Kok ut pannen med fløte, balsamico og basilikum. Går også an å ha i litt kyllingbuljong. Legg kyllingen i sausen, og la den trekke. Server med grønnsaker og tilbehør etter smak. (Vi har brukt både pasta, poteter, salat, kokte grønnsaker - alt etter "dagsform").

Stekt kyllingfilet i tomatsaus

Stek filetene. Ha i en boks tomater, litt creme fraiche og basilikum. Krydre. Server med salat og pasta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har ofte kyllingpizza, kyllingtaco og kyllinglasagne. Da freser jeg filetene kjapt i panna, så steker jeg dem i ovnen til de er gjennomstekte, og så skjærer jeg dem i passelige biter og putter på pizzaen/i panna sammen med tacokrydder eller i lasagnesausen. Veldig godt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hva mener folk her når de sier "vi" liker?

Er det to personer som er medlem i èn profil da?

Les det som "Husstanden liker"... :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kylling med gratinerte grønnsaker

Ta å stek kyllingen og del den i passelig store biter (kan også være hele)

Kok noen poteter til de er halvferdige, skrell de og del de i to eller i fire.

Del brokkoli og blomkål i passlig store biter (ikke så store for da blir de ikke helt kokte i formen)

Jeg ELSKER asparges, så jeg bruker en hel boks med asparges som jeg deler opp i tre.

Saus: Tar og blander litt mel med vann i en tupperwareskål, og tilsetter en GOD del fløte og en halv boks rømme. Visper dette sammen og tilsetter salt, pepper og godt med hvitløkskrydder.

Legger alle ingrediensene lagvis i formen, og heller over sausen. Sausen kan godt fylle formen halveis opp. Dekker det hele til med ost og setter den i ovnen i 20-30 min.

Jeg synes dette er kjempegodt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Gjest Gjest 1

- Fullkornsspaghetti

- Kyllingfiletbiter, løk, stangselleri og champignon surres i creme fraiche ispedd litt vann

- Pinjekjerner, soltørkede tomater som har lilgget i marinert olje, krydre med estragon

Endret av Gjest 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Igår hadde vi kyllingfilet med grønnsaker, salsa og stekte båt-poteter -kjempegodt :)

:) Kyllingfilet - med salt, pepper og oregano - stekes i olje

:) Løk, paprika, raspet gulrot og masse hakka tomater freses i olje - ha i et glass salsa til slutt

:) Poteter vaskes, krydres og skjæres i båter - legges i ildfast form og stekes i ovnen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kyllingfilet-favoritter her i huset - mye brukt når det skal gå fort:

Risotto med kylling, grønnsaker (løk, gulrot, aspargesbønner etc), curry (pulver), hvitløk og ost.

Stekt kyllingfilet med hurtig-pommes frites og stekte grønnsaker (veldig grei hurtigmiddag - i dag ble grønnsakene løk, rød paprika og aubergine, stekt med hvitløk, chili, cumin og korianderfrø).

Kylling med pasta, lager da stort sett en fløtebasert pastasaus med hvitløk og grønnsaker av ymse slag (også veldig greit om man har rester av stekt kylling).

Tomatbasert kyllingcurry med poteter, gulrot, løk, okra (ladies' fingers) og hva jeg ellers måtte ha lyst på. Boksetomater gjør susen, og currypasta funker bedre enn pulver. (Denne tar dog litt tid å lage, for den må boble en stund.)

... og mye annet også, men det var det jeg kom på i farta. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tessmira

Vi synes det er veldig godt med kylling i sweet & sour saus.

Kutt opp kyllingfilet`en i biter og stek det i panna, når det er ferdigstekt heller du over et glass med chinese sweet & sour saus, som du får kjøpt i de fleste butikker.

Så lar du det stå å putre litt til sausen blir varm. Server med ris til :sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...