Gå til innhold

Haster! Lager pai/quiche Lorraine nå


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg holder på å lage pai akkurat nå, og trenger litt hjelp :sjenert:

Vanligvis bruker jeg Maizena paideig, men glemte å kjøpe det så laget det fra bunn av. Men i kokeboken min står det at jeg må fylle skallet med bønner første delen av tiden den skal steke for at den ikke skal heve seg. Jeg har ikke bønner.. Må jeg gjøre dette? Eller er det noe annet jeg kan bruke?

Takk om noen kan hjelpe meg..... :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg har aldri brukt bønner i pai-deigen. (over deigen blir det vel)

Du kan ta en gaffel og prikke hull i deigen, det forhindrer at den hever seg

Skrevet

Tusen takk skal du ha :) Da prøver jeg det!

Skrevet

Det er vel for sent nå, men jeg svarer likevel. For senere bruk, liksom. ;)

Ertene skal, i tillegg til å holde bunnen "nede", hindre at kantene siger ned og at paiskallet blir for lavt. Det går an å legge en strimmel med aluminiumsfolie rundt kanten for å holde den på plass i stedet.

Dessuten kan andre ting brukes i stedet for bønner, f.eks. erter eller ris. Hovedsaken er at det er tungt nok til å holde bunnen nede og kanten oppe mens du forsteker paiskallet.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...