Gå til innhold

mat, hva skal dere ha?


Anbefalte innlegg

Skrevet

jeg sitter og lurer på hva vi skal ha, jeg vil ha pinnekjøtt eller ribbe (elsker julemat.... :sjenert: ) men hvordan blir det om sommeren?

hadde du begyndt og lurt?

jeg trenger mer inspirasjon..

hvordan ser deres menyer ut?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg hadde ikke reagert, men elsker også julemat, så... :) Synes du skal ta det du og forloveden vil ha, det er deres dag. Mulig noen vil reagere, men so what? Tviler på at noen er så ufine at de sier noe uansett.

Vet ikke hva vi skal ha ennå... begynner egentlig å få dårlig tid til å bestemme oss!

Skrevet

Menyen vår:

Forret: Urtestekt laks servert lun med safransaus, linsesalat og grillet paprika

Hovedrett: Medaljonger av svinefilet, tomatisert urtesaus, oliven, sopp og squash

Dessert: Sjokolademousse servert med marnierte bringebær.

Mulig forreten blir litt annerledes...Ikke så glad i linsesalat tror jeg .

Skrevet

Forrett: Barbequestekt ørret på blåpotetpurè med urteolje

Hovedrett: Helstekt oksefilet med frisk asparges, peppersaus, saute grønnsaker og potetstydel

Dessert: Pasjonsfruktkake med bringebær, pasjonsfruktsirup og coulis

Skrevet

Jeg hadde nok stusset over julemat på sommeren. Det jeg også hadde stusset på var at dere hadde valgt pinnekjøtt (hvis valget falt på det) som er såpass spesiell mat som ikke alle liker. Joda, det er brudeparet som bestemmer, men personlig ønsker jeg at flest mulig skal kose seg med maten i bryllupet vårt og da styrer jeg unna mer spesiell mat som det er vanligere å ikke like.

Ellers har vi ikke bestemt menyen enda. Vi skal ha middagen på en restaurant og de har endret menyen siden sist vi var der, så vi må snakke litt.

Skrevet

Jeg hadde nok stusset litt.. men pinnekjøtt er godt da!:)

Vi skal ha:

Forrett: Laksetartar i butterdeig med grønn saus.

Hovedrett: Duck L'Orange (Andebryst i appelsinsaus;))

Vi skal ikke ha dessert, holder med kakene:)

Skrevet

Rypebryst til forret, hjort til hovedrett, multe-et eller annet til dessert, og Bergensk fiskesuppe til nattmat :)

Pinnekjøtt på sommeren hørtes spesielt ut! Noen vil elske det, andre vil ikke :)

Skrevet
jeg sitter og lurer på hva vi skal ha, jeg vil ha pinnekjøtt eller ribbe (elsker julemat.... :sjenert: ) men hvordan blir det om sommeren?

hadde du begyndt og lurt?

jeg trenger mer inspirasjon..

hvordan ser deres menyer ut?

Personlig synes jeg ikke at pinnekjøtt eller ribbe passer på sommeren, men dere må jo gjøre som dere vil. Jeg hadde nok stusset om det kom som sommermat, men jeg er veldig glad i pinnekjøtt, så jeg hadde smilt og spist fornøyd maten min lell ;)

Vi hadde sommerbryllup (juli), og vi hadde spekeskinke med honningmelon til forrett, marinert kalkunbryst med wokede grønnsaker til hovedrett, og isparfait til dessert. Vi spurte rett og slett på spisestedet vi var på hva de anbefalte å spise, og da sa han at siden det er sommeren og kan bli varmt så kan det være lurt å ikke ha for tungt kjøtt. Hvilket vi var enige i, så derfor valgte vi som vi valgte. Men hvis dere vil ha pinnekjøtt, så er det jo ingen som kan nekte dere det ;) Men det er lurt å huske på at pinnekjøtt er veldig spesiell mat, og for de som ikke liker det så er det vanskelig å tvinge i seg pinnekjøtt for høflighetens skyld. Jeg ville nok valgt en litt mer "safe" rett også.

Gjest Scaphoid
Skrevet
jeg sitter og lurer på hva vi skal ha, jeg vil ha pinnekjøtt eller ribbe (elsker julemat.... :sjenert: ) men hvordan blir det om sommeren?

hadde du begyndt og lurt?

jeg trenger mer inspirasjon..

hvordan ser deres menyer ut?

Synes det er helt greit med ribbe eller pinnekjøtt, det er deres dag og det vil alltid være noen som ikke har retten deres som favoritt uansett.

Men jeg tror nok at jeg alikevel ville stå over så tunge retter på sommeren, jeg klarer i allefall ikke så mye tung mat når det er varmt.

Vi kommer til å ha kald hovedrett som f.eks laks eller røkt svinekam. Skal gifte oss på et lite sted med et catering selskap, vi var i et bryllup i fjor hvor de hadde maten og den var lunken og vi synes det er bedre med kald hovedrett + varmt tilbehør enn lunken "varm mat".

En god ide å spørre der dere skal ha selskapet, de har sikkert noen gode ideer som lar seg gjennomføre akkurat der.

Skrevet (endret)

Her er vår meny (litt dårlig oversatt - det hørtes bedre ut på engelsk :ler: )

Forretter

Et utvalg av ovnstekte”flatbreads”(ser ut som italienske pizzaer og serveres "stående"i baren før vi setter oss)

Suppe

Sesongens suppe

Salat

Babyspinat med lun chèvre, sprøstekt shitake-sopp og vinaigrette med tre typer ristede nøtter

Sorbet

Sesongens frukter

Hovedretter- blir servert hver for seg, først en og så den andre

Smørposjert Maine-hummer med hummerrisotto

og

Grillet oksefilet med kremet polenta og blandet skogssopp

Dessert

Luftig vaniljekake, m honning "scented" krem, aprikoser og søtt tilbehør

**De tingene som er sesong inspirert fårvi vite når det nærmer seg mere**

Min sønn har valgt meny til seg og søstern:

Forrett

Grønnsaker med dipp

Hovedrett

Maccaroni and cheese

Dessert

Rice Crispy Sushi (ser ut som suschi men er godteri og "kjeks")

Endret av *Emma*
Skrevet

Vi har litt fingermat mens vi tar bilder, bl.a. melon og spekeskinke

Middagen er:

Forrett:

Kremet soppsuppe

Hovedrett:

Kylling med parmaskinke, kremet hvitvinssaus, korianderkål, potet og grønnsaker

Dessert:

Mango creme brûlée

Skrevet

Vi har overhodet ikke bestemt oss ennå, men jeg har noen forslag

Forrett:

Heller litt mot bruschetta og spekeskinke

Hovedrett:

Reinsdyrmedaljonger ++

Dessert:

Sjokolademousse, sorbet av noe slag og/eller creme brûlée

Skrevet
Her er vår meny (litt dårlig oversatt - det hørtes bedre ut på engelsk :ler: )

Forretter

Et utvalg av ovnstekte”flatbreads”(ser ut som italienske pizzaer og serveres "stående"i baren før vi setter oss)

Suppe

Sesongens suppe

Salat

Babyspinat med lun chèvre, sprøstekt shitake-sopp og vinaigrette med tre typer ristede nøtter

Sorbet

Sesongens frukter

Hovedretter- blir servert hver for seg, først en og så den andre

Smørposjert Maine-hummer med hummerrisotto

og

Grillet oksefilet med kremet polenta og blandet skogssopp

Dessert

Luftig vaniljekake, m honning "scented" krem, aprikoser og søtt tilbehør

**De tingene som er sesong inspirert fårvi vite når det nærmer seg mere**

Min sønn har valgt meny til seg og søstern:

Forrett

Grønnsaker med dipp

Hovedrett

Maccaroni and cheese

Dessert

Rice Crispy Sushi (ser ut som suschi men er godteri og "kjeks")

åååå... plass til en gjest til???

super meny :sikle::sikle::sikle:

Skrevet

Forrett: Kamskjell

Stekte kamskjell med sitrusfrukter og revet ingefær

Serveres med grønnsaksjulienne med sitrus-saus og smaksoljer

Hovedrett:Kalvestek

Skåret kalvestek med fløtesaus. Torgets friske grønnsaker og smørglaserte poteter

Dessert: Mousse au chocolat

Luftig sjokolademousse med pisket krem og pyntet med frukt

Blir sulten selv når jeg leser menyen vår :sikle:

gidder ikke bruke masse penger på dyr mat til barn som ikke liker noen ting, går det an å servere en barnemeny ala noe sånt, synes dere, eller blir for dumt?

Barnemeny:

forrett: melon med spekeskinke

hovedrett: peppes pizza

dessert:sjokolademousse (som oss andre)

Skrevet

Synes kanskje julemat høres litt voldsomt ut, men har jo mye med tilbehøret å gjøre også. Ribbe grilles jo om sommeren, hvorfor ikke salat og sånt ved siden av. Ikke like kraftig.

Barnemenyen over hørtes topp ut. Greit å gi ungene noe de faktisk liker. At det da samtidig blir billigere er jo bare helt topp. :tommelsmil:

Vår meny:

Oksecarpaccio med trøffelvinaigrette

sikori salat med valnøtt og redikk brunoise

Urtemarinert hjortefilet servert med madeirasaus,

sellerirot puré, stekt sopp røstipotet

Le Symphonie

Herlig sjokolademoussekake med hasselnøttpralin på nøttebunn. En drøm for alle som elsker sjokolade.

Litt bekymret for den eldre garde og foretten da... Kanskje valgt noe annet til enkelte... Men vi elsker carpaccio da... :sikle: De kan jo ha godt av å prøve litt nytt også...

Skrevet

gidder ikke bruke masse penger på dyr mat til barn som ikke liker noen ting, går det an å servere en barnemeny ala noe sånt, synes dere, eller blir for dumt?

Barnemeny:

forrett: melon med spekeskinke

hovedrett: peppes pizza

dessert:sjokolademousse (som oss andre)

Nå hørtes vel denne barnemenyen ganske grei ut, men når jeg var liten ble jeg ganske så fornærmet hvis jeg fikk annen (kjip) mat enn foreldreldrene mine. Så er ikke alle barn som ikke liker noen ting.... Kommer jo litt an på hvor mange barn dere har bedt også.

Når det gjelder julematen ville jeg synes det var litt rart å få servert pinnekjøtt på sommeren (men veldig godt!). Hvis dere vil ha ribbe kan dere jo ha en litt annen vri. Jeg spiste en gang ribbe Szechuan (på den ene kinarestauranten i trondheim), den var urtemarinert og med ananas-chilisaus. veldig godt :)

Skrevet

Jeg tror vi lander på denne:

Camcatka krabbe

salat og mild sennepsdressing

*

Spekeskinkebakt Breiflabb

kremet kål, tomatpesto

*

Helstekt Oksefilet

minimais, aspargesbønner, artisjokkhjerter

bakte poteter, peppersaus

*

Tiramisu

Gjest lillelou
Skrevet (endret)

Pinnekjøtt og ribbe er for meg vintermat,så jeg hadde nok stussa en del på den menyen,ja.I tillegg kan det komme til bli ganske kraftig mat til et sommerbryllup.Men hver sin smak.Selv har vi ikke bestemt menyen ennå-skal snakke mat med "vertskapet" vårt i mars,men jammen er det mye bra inspirasjon i denne tråden! :sikle:

Endret av lillelou
Skrevet

For meg som ikke er spesielt glad i julemat, så må jeg innrømme at jeg hadde blitt rimelig skuffa om jeg hadde fått servert dette i et bryllup om sommeren..

Sommer er lett og god mat: fisk og sjømat, fjærkre, kalv etc.etc.. Ikke tung og fet julemat!

Vi har ikke bestemt noen meny enda, men stedet vi har booket er kjent for veldig bra mat - så jeg regner med at vi kommer til enighet om en spennende meny :)

Skrevet

Til trådstarter: Regner med at dere er glade i lammekjøtt siden dere er glade i pinnekjøtt. Hva med lammestek, f.eks.? Mer sommermat, ikke så tungt, deilig smak. ;)

Jeg syns også at ribbe og spesielt pinnekjøtt hører vinteren til.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...