Gjest Sisel Skrevet 13. februar 2003 #1 Del Skrevet 13. februar 2003 Jeg har begynt et nytt og bedre liv og har bla. kjøpt inn røde linser. Jeg synes å huske at jeg har hørt at de skal koke i 20 min (står ingenting på posen), men de er jo så små at det kan vel umulig stemme??!! Mine spørsmål er derfor; -Hvor lenge skal de koke? - Hvordan skal de tilbredes (krydres osv)? -Noen gode oppskrifter med røde linser som ingrediens? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Redhead Skrevet 13. februar 2003 #2 Del Skrevet 13. februar 2003 Kjempegod linsestuing (røde linser) Bruk dobblet så mye vann som linser (eks 1 dl. linser 2 dl. vann) Kokes i ca. 15 min. (til vannet har kokt inn i linsene) Ta kasserollen av plata og avkjøl litt. Ha i litt soyaolje og hakket løk ( i tillegg er det godt med hvitløk og ingefær). Bruk stavmikser i blandingen for å få stuingen jevn. Veldig godt til stekt fisk bl. a og som erstatning for poteter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest sisel Skrevet 13. februar 2003 #3 Del Skrevet 13. februar 2003 Takk for svar. Bare et par spørsmål til - skal linsene være faste eller skal det mer bli som en grøt (det ble de når jeg prøvde, men hadde nok litt mer enn 15 min)? - skal løken være rå? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 14. februar 2003 #4 Del Skrevet 14. februar 2003 Jeg skyller linsene i kaldt vann og saa koker jeg dem i nesten 15 min, dvs et sted mellom 10 og 15 min. Jeg bruker ofte linser og ris 50/50, og dette kan brukes til alt man ellers har ris til Spesielt godt til fisk og indiske retter! hilsen Ada Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Redhead Skrevet 14. februar 2003 #5 Del Skrevet 14. februar 2003 - skal linsene være faste eller skal det mer bli som en grøt (det ble de når jeg prøvde, men hadde nok litt mer enn 15 min)? - skal løken være rå? Linsene blir mer som en grøt ja, men ikke så finmost. Du får den rette konsistensen når du bruker stavmixer etterpå. Løken skal være rå og hakkes opp i biter før du blander den med linsene. Den blir finmost med stavmixeren og setter veldig god smak på linsestuingen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå