Gå til innhold

pinnekjøtt igjen


Anbefalte innlegg

Skrevet

Nå har jeg lagt pinnene i kaldt vann. Skal de stå på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet? Har ikke et kjølig rom, bare for å ha nevnt det.

Og i morgen, etter at de er ferdig med å ligge i bløt, hva da? Skal jeg tømme ut vannet, og la de stå i kjøleskapet fram til jeg starter med kokinga? Kan bli noen timer...

Første gang jeg lager pinnekjøtt. :sjenert: har fått god hjelp i flere tråder om pinnekjøtt, men ikke noe om akkurat dette.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg lar pinnekjøttet stå i gryten på benken. Neste morgen heller jeg vannet ut og lar det stå på benken til det skal dampes. Kjøttet er salt og tåler endel.

Lykke til da. :)

Skrevet

har du tatt en liten skrape/tygge-prøve for å kjenne hvor salt det er?

hvis det er veldig salt, la det ligge i vannet til du skal dampe det.

hvis det er bare noenlunde salt, kan du helle av vannet når du står opp.

Bare husk å dampe det saaakte, med lokk og gjerne i fire-fem timer, men da må det ikke fosskoke. vær obs på at det ikke koker tørt, det er brannfarlig ...

godt nyttår!

Skrevet

Jeg ville aldri latt pinnekjøttet dampe så lenge som fire-fem timer, ca 2,5-3 er rikelig. Men dette er det visst delte meninger om. ;)

Skrevet

Takk for svar! :)

Ser ut som dette skal gå greit, bra at pinnekjøtt tåler en del da. ;)

Jeg har ikke smakt på det nei. Satser på å tømme ut vannet i morgen når jeg står opp.

Ser det er store forskjeller på koketiden ja. Tror jeg tar utgangspunt i 3 timer, pluss noen minutter i ovn. Blir best når de er litt sprø!

Skal passe på vannet ja. Men det er jo vanskelig å se nedi der da... :sjenert: Men man hører kanskje at det putrer?!

Anyway, godt nytt år til dere også! :)

Skrevet

Det er lurt å skifte vann dersom kjøttet er veldig salt. Så hvis det kjennes for salt når du står opp i morgen, kan du fylle på nytt friskt vann som det står i noen timer før du damper det.

Skrevet

Vi pleier å lyse nedi gryten med en lommelykt for å se hvor mye vann det er. :)

Skrevet
Vi pleier å lyse nedi gryten med en lommelykt for å se hvor mye vann det er. :)

Klarer du å se noe nedi der da, ligger jo masse pinnekjøtt over rista/pinnene?

Skrevet

Ikke meningen å kuppe tråden, men må bare spørre om en liten ting. skal vanne boble i gryten? lurer på hvor mye varme plata skal stå på under dampingen :klø:

Skrevet

Jeg bruker ganske høy varme slik at det kommer masse damp i gryten. Pass på at lokket sitter skikkelig på, jeg bruker flatt lokk og setter en jerngryte oppå.

Klarer fint å få en titt nedi når jeg lyser med lommelykt - kjøttet ligger jo ikke helt tettpakket i gryten.

Skrevet
Jeg bruker ganske høy varme slik at det kommer masse damp i gryten. Pass på at lokket sitter skikkelig på, jeg bruker flatt lokk og setter en jerngryte oppå.

Klarer fint å få en titt nedi når jeg lyser med lommelykt - kjøttet ligger jo ikke helt tettpakket i gryten.

Ja det er jo sant. takk for tipset forresten.

Skrevet

Det går nok helt sikkert fint, pinnekjøtt er takknemlig mat å lage - enkelt og blir alltid vellykket hvis bare kjøttet er godt. :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...