hjertesukka Skrevet 29. desember 2006 #1 Skrevet 29. desember 2006 - Har funnet en oppskrift på Waldorfsalat på nettet, men ser at det skal være like deler majones og pisket krem. Dette synes jeg høres utrolig "fett" ut, er det noen som har erfaring med å lage en litt lettere variant?- hva kan byttes ut med hva.-?
Plym Skrevet 29. desember 2006 #2 Skrevet 29. desember 2006 Jeg synes absolutt ikke man skal bytte ut ingrediensene i waldorfsalat med noe lettere. Det spiller ingen rolle hvor mange kalorier du får i deg på nyttårsaften. Hvis du må telle kalorier ville jeg heller satset på tilbehør som er lettere i seg selv, fremfor å ødelegge en ellers god slat. (Og jeg synes at kombinasjonen fløtesaus og waldorfsalat, som mange bruker, er hårreisende, men meg om det )
doodles Skrevet 29. desember 2006 #3 Skrevet 29. desember 2006 Jeg er enig i at ingrediensene ikke bør byttes ut. Med mindre du vil lage en helt annen salat, selvfølgelig. Du trenger jo ikke spise så mye salat! Regner med det vil være mye annen mat på bordet som du kan forsyne deg litt ekstra av. Kalkun er veldig magert om du dropper skinnet.
Drua Skrevet 30. desember 2006 #4 Skrevet 30. desember 2006 Går det an å bruke lettmajones? Har bare det i skapet nemlig. :klø:
doodles Skrevet 30. desember 2006 #5 Skrevet 30. desember 2006 (endret) Drua: Det går helt fint. Endret 30. desember 2006 av doodles
Solskinn Skrevet 30. desember 2006 #7 Skrevet 30. desember 2006 (endret) Jeg liker ikke så mye majones i og dropper havlparten av majonesen, og erstatter med MYE sitronsaft(alt etter smak, en stund siden jeg laget dette nå men mulig jeg bruker saften av en halv sitron i all fall). På den måten blir den mye friskere og også noe lettere. Selv synes jeg denne varianten er mye bedre. Endret 30. desember 2006 av Gyngestol
Gjest havregampen Skrevet 30. desember 2006 #8 Skrevet 30. desember 2006 Jeg ville heller ikke endret på ingrediensene i oppskriften, annet enn å evt bruke lettmajones. Det du kan gjøre, er å ta av en porsjon av den ferdige Waldorf'en, og blande den opp med ennå mere eple/selleri/druer, slik at du får "to porsjoner" med bare halve mengden majones/krem-dressing.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå