Rainbow Brite Skrevet 22. juli 2007 Forfatter #81 Del Skrevet 22. juli 2007 Scampi Red Curry i går Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elbereth Skrevet 23. juli 2007 #82 Del Skrevet 23. juli 2007 Hjemmelaget fiskegrateng i dag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 23. juli 2007 Forfatter #83 Del Skrevet 23. juli 2007 Sushi Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 26. juli 2007 Forfatter #84 Del Skrevet 26. juli 2007 På tirsdag hadde vi foliebakt laks med reker, og utvalgte grønnsaker på grillen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 31. juli 2007 Forfatter #85 Del Skrevet 31. juli 2007 Hjemmemekka ørretburger i grove hamburgerbrød med tzatziki og mangosalsa :sikle: Take away fra Pascal til dessert Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tabris Skrevet 31. juli 2007 #86 Del Skrevet 31. juli 2007 Laks i fløtesaus og pasta Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest itla Skrevet 31. juli 2007 #87 Del Skrevet 31. juli 2007 (endret) Hjemmemekka ørretburger i grove hamburgerbrød med tzatziki og mangosalsa :sikle: Take away fra Pascal til dessert Oppskrift? Og gjerne litt Pascal-dessert også, hvis du har noe til overs. Har glemt å føre inn fiskemiddagene her, litt dumt siden vi har blitt så flinke og stort sett har to fiskemiddager i uka... Endret 31. juli 2007 av itla Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 1. august 2007 Forfatter #88 Del Skrevet 1. august 2007 (endret) Oppskrift? Og gjerne litt Pascal-dessert også, hvis du har noe til overs. Har glemt å føre inn fiskemiddagene her, litt dumt siden vi har blitt så flinke og stort sett har to fiskemiddager i uka... Hehe, det beste ble nesten pascal--desserten, for jeg valgte en pasjonsfruktmousse, og det er den samme som ble brukt i bryllupskaken vår.. :rødme: Uansett, oppskriften er egentlig for laks, men jeg lagde av ørret, har ikke noe nøyaktige mål, så man må ta på øyemål. Til to personer hadde jeg ca 400 gram ørret. Lag først tzatzikien ogs ett den i kjøleskapet, for den skal jo gjerne stå litt. Jeg lager tzatziki med revet agurk, revet hvitløk og yoghurt naturell. Klemmer ut det meste av vannet fra agurken etter å ha revet den, men driver ikke og siler yoghurten, det blir for mye styr Deretter lager jeg mangosalsaen: Mango i små terninger(jeg brukte en halv, og det var bra mengde for oss, ikke noe ble igjen. Pass på at den er godt moden) Sweet chili saus (jeg bruker nok til at det blir klissete og henger sammen) Rødløk i små terninger (jeg brukte en halv) Ingefær, finhakket (en liten dært som vokser ut fra den store klumpen.. ) Hakket chili (jeg brukte ca en tredjedels chili, og fjernet alle frø) Inn i kjøleskapet med den Fiskeburgeren: Fisken skjærer jeg opp i biter, store er hel ok. Vårløk i biter (jeg brukte bare én) Ingefær, finhakket Hvitløk, finhakket Egg (jeg brukte bare ett, for å få bra konsistens på deigen) Liten dært med matfløte Sweet chili saus Salt og pepper Stavmiks alt til en masse du trives med. Man kan variere med å lage med litt klumper, eller ha den helt fin. Form to store klumper og trykk dem flate i stekepanna med litt rapsolje. Stekes på ca medium varme. Mens de steker, varm opp hamburgerbrødene. Foccacino (foccacio i rundstykkeform) er veldig godt til, eller litt fluffy grove rundstykker (jeg liker ikke smaken av vanlige hamburgerbrød, dessuten blir disse burgerne STORE) + to salatblader Når alt er klart (man kan gjøre et lite snitt midt i den ene burgeren for å se at den er helstekt) setter man den sammen slik: Rundstykke bunn Salat Burger Masse tzatziki Masse mangosalsa Rundstykke topp Den blir diger, så det letteste er å spise med kniv og gaffel. Man kan lage mindre burgere også, har sett disse gå på høykant ned hos barn! Personlig liker jeg én stor, fremfor mange små, men det er en smaksak. Man kan også variere oppskriften etter hva man har liggende! Enjoy, det er kjempegodt, veldig friskt og ikke minst - sunt :juhu: Edit: Ja, skriv inn! Trenger mer fiskeideer! Endret 1. august 2007 av Rainbow Brite Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest itla Skrevet 1. august 2007 #89 Del Skrevet 1. august 2007 Takk, Rainbow Brite! Det så kjempegodt ut, skal teste ut neste uke. Morgendagens fiskemiddag (sånn mens jeg husker det) er steinbitfilet (skulle egentlig være kveite, men det hadde de ikke) bakt i ovn med appelsinsaus, kokte nypoteter og appelsin-rødløk-ruccola-salat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 1. august 2007 Forfatter #90 Del Skrevet 1. august 2007 Takk, Rainbow Brite! Det så kjempegodt ut, skal teste ut neste uke. Morgendagens fiskemiddag (sånn mens jeg husker det) er steinbitfilet (skulle egentlig være kveite, men det hadde de ikke) bakt i ovn med appelsinsaus, kokte nypoteter og appelsin-rødløk-ruccola-salat. Å, nam, appelsinsaus er så godt! Hvordan lager du den? Og salaten hørtes også kjempespennende ut! Foliepakker du fisken da eller? Oppskrift? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest itla Skrevet 1. august 2007 #91 Del Skrevet 1. august 2007 Å, nam, appelsinsaus er så godt! Hvordan lager du den? Og salaten hørtes også kjempespennende ut! Foliepakker du fisken da eller? Oppskrift? Nå skal det sies at jeg skal lage dette for første gang i morgen, da. Men her er ihvertfall oppskriften, til 4 personer: 600 g kveiteskiver (eller altså steinbit i mitt tilfelle) Salt og (rosé-)pepper 2 appelsiner, revet skall og saft 1 lime, revet skall og saft 2 ss smør (til formen, så vidt jeg kan skjønne) Dryss fisken med salt og la den ligge i ca 10 min. Legg i smurt ildfast form, hell halvparten av sitrusskallet og saften i formen, legg i fisken og ha resten av saften og skallet over. Dekk formen med alu.folie og bak fisken ved 200 grader til fisken er gjennomstekt. Det ser ut som om appelsinsausen blir veldig flytende, da. Så jeg blander kanskje inn litt maisenna eller potetmel for å tykne når fisken er klar... Vi får se! Salaten tenkte jeg å lage av appelsinfileter, finhakket rødløk og ruccola, rett og slett. Også litt olivenolje over. Og kanskje litt appelsinsaft? Mulig jeg slenger i noen valnøtter også. Tar det litt som det faller seg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 1. august 2007 Forfatter #92 Del Skrevet 1. august 2007 Nå skal det sies at jeg skal lage dette for første gang i morgen, da. Men her er ihvertfall oppskriften, til 4 personer: 600 g kveiteskiver (eller altså steinbit i mitt tilfelle) Salt og (rosé-)pepper 2 appelsiner, revet skall og saft 1 lime, revet skall og saft 2 ss smør (til formen, så vidt jeg kan skjønne) Dryss fisken med salt og la den ligge i ca 10 min. Legg i smurt ildfast form, hell halvparten av sitrusskallet og saften i formen, legg i fisken og ha resten av saften og skallet over. Dekk formen med alu.folie og bak fisken ved 200 grader til fisken er gjennomstekt. Det ser ut som om appelsinsausen blir veldig flytende, da. Så jeg blander kanskje inn litt maisenna eller potetmel for å tykne når fisken er klar... Vi får se! Salaten tenkte jeg å lage av appelsinfileter, finhakket rødløk og ruccola, rett og slett. Også litt olivenolje over. Og kanskje litt appelsinsaft? Mulig jeg slenger i noen valnøtter også. Tar det litt som det faller seg. Mmmm.. det høres kjempegodt ut!! Det skal jeg osgå prøve Men hvordan lager du appelsinfileter? :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Deception Skrevet 1. august 2007 #93 Del Skrevet 1. august 2007 I dag skal vi ha ovnsstekt steinbitfilet med gulrot/ingefærpuré og sprøstekte baconbiter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dru Skrevet 1. august 2007 #94 Del Skrevet 1. august 2007 I går: Lettsaltet torsk med poteter, gulrøtter og sandefjordssmør. I dag: Fiskekaker i brun saus med poteter, gulrøtter, blomkål og grønne erter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest itla Skrevet 1. august 2007 #95 Del Skrevet 1. august 2007 (endret) Mmmm.. det høres kjempegodt ut!! Det skal jeg osgå prøve Men hvordan lager du appelsinfileter? :klø: Appelsinfileter lages ved at man skjærer av skallet, og så skjærer ut bare "innholdet" av appelsinbåtene.. Se her, for eksempel. (Den salaten så jo utrolig god ut, også, må testes. ) Edit: Vi har forøvrig masse tunfisk i maten i dag, men det er en god del bacon også, så det blir jo ikke helt en fiskemiddag... Endret 1. august 2007 av itla Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 1. august 2007 Forfatter #96 Del Skrevet 1. august 2007 Appelsinfileter lages ved at man skjærer av skallet, og så skjærer ut bare "innholdet" av appelsinbåtene.. Se her, for eksempel. (Den salaten så jo utrolig god ut, også, må testes. ) Edit: Vi har forøvrig masse tunfisk i maten i dag, men det er en god del bacon også, så det blir jo ikke helt en fiskemiddag... No shit! Den skal jeg definitvt lage! Gleder meg til å lage oppskriften din også! I dag: Sushi :rødme: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 3. august 2007 Forfatter #97 Del Skrevet 3. august 2007 Sushi i dag igjen (Hadde forresten den salaten det ble linket til, til dessert i går, og den var fantastisk god! ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest itla Skrevet 6. august 2007 #98 Del Skrevet 6. august 2007 I dag testet vi Rainbow Brites oppskrift på ørretburgere, de var helt supre, virkelig knallgode! Tusen takk for oppskriften. Vi lagde fire litt mindre burgere, da, også hadde vi et halvt brød under hver (hjemmebakte, grove hamburgerbrød er forresten veldig bra). Ble litt lettere å spise. Også fikk vi endelig brukt ekstrautstyret til stavmikseren til noe fornuftig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 7. august 2007 #99 Del Skrevet 7. august 2007 I dag skal vi ha steinbitfilet med hjemmelaget rosépeppersaus, brokkoli og potetbåter. NAM! Har du oppskrift på sausen? Hørtes veldig godt ut. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 7. august 2007 #100 Del Skrevet 7. august 2007 Røkt kolje med poteter, eggesmør med purre, og ertestuing basert på creme fraiche Hvordan lager du ertestuingen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå