Rainbow Brite Skrevet 28. desember 2006 #1 Del Skrevet 28. desember 2006 Jeg føler meg ikke helt hjemme i den vanlige middags-tråden, siden jeg ikke spiser kjøtt. Men jeg spiser jo fisk, og de dagene blir jeg bannlyst ( ) i vegetarmiddag- tråden. Så jeg har savnet en tråd for fiskeretter, og nå tar jeg jammen meg initiativet og starter en selv! I dag hadde vi bacalao til middag! NAM! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest 1 Skrevet 29. desember 2006 #2 Del Skrevet 29. desember 2006 Ovnsbakt laks i folie med salt, pepper og sitron, stykkes opp og blandes med tagliatelli med sitron, matyoghurt og litt creme fraiche med lett dampede grønnsaker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pellegrino Skrevet 29. desember 2006 #3 Del Skrevet 29. desember 2006 dette var en ypperlig tråd! Har ikke noen oppskrifter selv akkurat nå, men kommer til å følge godt med fremover (håper tråden ikke stopper opp og dør hen!) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fjellsippa Skrevet 29. desember 2006 #4 Del Skrevet 29. desember 2006 Fin tråd. Tror jeg skal ha kveite i dag. Fant denne oppskriften, og synes at den ser god ut. http://www.aperitif.no/index.db2?id=99855 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tabris Skrevet 29. desember 2006 #5 Del Skrevet 29. desember 2006 Fiskepinner og kokte poteter i dag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Deception Skrevet 29. desember 2006 #6 Del Skrevet 29. desember 2006 I dag spiste jeg Fjordland fiskesuppe, og for to dager siden hadde vi lettsaltet torsk med poteter, gulrøtter og hvitsaus. Ellers er curry med fisk veldig godt; du kan jo bruke et glass og tilsette fisk og grønnsaker? Pasta med laks, brokkoli, kapers og pesto er også veldig godt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Marie81 Skrevet 29. desember 2006 #7 Del Skrevet 29. desember 2006 I dag har jeg spist laks - ovnsbakt i folie med purre, tomat, rødløk, olje, salt og pepper. Bakt potet og salat ved siden av Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 31. desember 2006 Forfatter #8 Del Skrevet 31. desember 2006 (endret) I dag skal vi ha ovnstekte karibiskmarinerte steinbittfillet, med naturris, asparges, frisk salat og ananas-eple-kokos saus. Gleder meg! Edit: Flyndre mener jeg! Endret 31. desember 2006 av Rainbow Brite Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lady Lovelylocks Skrevet 31. desember 2006 #9 Del Skrevet 31. desember 2006 (endret) Igår ble det fiskegrateng og hvitløksbaguette Endret 31. desember 2006 av The Pink Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fjellsippa Skrevet 31. desember 2006 #10 Del Skrevet 31. desember 2006 (endret) I dag blir det reker, hummer og kamtsjatkakrabbe. Serveres med hjemmelaget aioli og ferske baguetter. Og så tørr champagne til da. Godt nytt år alle sammen! Endret 31. desember 2006 av Fjellsippa Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 3. januar 2007 Forfatter #11 Del Skrevet 3. januar 2007 I dag skal jeg spise med familien, og ishavsgalte (tror jeg det het) står på menyen. Spennende!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 3. januar 2007 #12 Del Skrevet 3. januar 2007 Jeg skal ha hvitting tilberedt på Singapore-vis. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 3. januar 2007 Forfatter #13 Del Skrevet 3. januar 2007 Hva er Singapore-vis? Var i Singapore i sommer, og smake mye god fisk og ville gjerne visst hvordan man lager det? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 3. januar 2007 #14 Del Skrevet 3. januar 2007 Det er en oppskrift på rekecurry fra Singapore som jeg av og til lager med hvit fisk i stedet for reker. Jeg har ikke oppskriften her, men jeg kan sende den inn i kveld hvis du vil. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 3. januar 2007 Forfatter #15 Del Skrevet 3. januar 2007 Det er en oppskrift på rekecurry fra Singapore som jeg av og til lager med hvit fisk i stedet for reker. Jeg har ikke oppskriften her, men jeg kan sende den inn i kveld hvis du vil. ← Veldig gjerne!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Drua Skrevet 3. januar 2007 #16 Del Skrevet 3. januar 2007 Jeg skal lage laks bakt i folie med gulerot, purre, squash og sitron, kokte poteter ved siden av Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 3. januar 2007 #17 Del Skrevet 3. januar 2007 (endret) Denne retten har som de fleste indiske/indiskinspirerte retter veldig mange ingredienser. Jeg synes derfor det er et must å finne fram og måle opp alle krydderne før jeg begynner, da er det ikke så tungvint. Singapore-Style Prawn Curry (fra Madhur Jaffrey's Ultimate Curry Bible) Til 6 personer. 4 ss mais- eller jordnøttolje 1 ts hele spisskummenfrø 1/2 ts hele fennikelfrø 1/4 ts hel bukkehornskløver 10-15 friske karriblader, hvis tilgjengelig (selv har jeg aldri funnet karriblader noe sted, så jeg har alltid utelatt det) 3 store sjalottløk, skåret i tynne skiver 4 store fedd hvitløk, skåret i tynne skiver 1 stor tomat, ca. 180 g, hakket (Jeg har ofte brukt hele hermetiske tomater fra boks - bare selve tomatene, ikke juicen de ligger i) 1 ts frisk ingefær, finrevet 1 ss malt korianderfrø 1 ts malt spisskummen 1/4 ts malt gurkemeie 1 ts cayennepepper 1 ss paprikapulver 2,5 dl vann 1 ss tamarindpasta eller 2 ts sitronsaft 1 ts salt 1,4 kg reker (vekt med hode og skall), dvs. 900 g rensede reker 1 boks (4 dl) kokosmelk (rist boksen godt) En håndfull hakket koriander Varm oljen over middels til høy varme i en vid kjele. Når oljen er varm ha i de hele spisskummenfrøene, fennikelfrø og bukkehormskløver. (Fem sekunder etter tilsetter du karriblader.) Rør rundt, og deretter tilsetter du sjalottløk og hvitløk. Reduser platen til middels varm, og stek mens du rører helt til sjalottløken har myknet og begynner å bli gyllen. Rør inn tomat og ingefær, og stek til tomatene har myknet helt. Tilsett malte korianderfrø, malt spisskummen, gurkemeie, cayennepepper og paprikapulver. Rør rundt og tilsett 2,5 dl vann, tamarindpasta (eller sitronsaft), og salt. La småkoke på lav varme i 10-15 minutter. Denne sausebasisen kan forberedes flere timer på forhånd. (Jeg har ofte laget en kjempestor porsjon og fryst ned i mindre porsjoner - da har jeg rekecurry på et blunk!) Rett før servering: la sausen bli varm, tilsett rekene og kokosmelk. La det koke opp, og så snart rekene skifter farge, tar du den av varmen. (Denne oppskriften er tydeligvis beregnet på rå reker, f.eks rå scampi e.l. Jeg bruker vanligvis de vanlige norske kokte rekene, og da tilsetter jeg dem etter at jeg har latt kokosmelken koke en liten stund, og bare lar dem såvidt bli varmet gjennom før jeg serverer.) Rør inn hakket koriander og server. I følge Madhur Jaffrey bør denne curryen serveres med kokt ris. Som sagt hender det at jeg lager denne retten med fiskefilet i stedet for reker. Det er godt det også! Endret 3. januar 2007 av bada Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 3. januar 2007 #18 Del Skrevet 3. januar 2007 I går hadde vi foliebakt torskefilet (hadde på smørklatter, sitronskiver, strimlet purre, salt og pepper) servert med grønnsaker (blomkål, brokkoli og gulrøtter), kokte poteter og hjemmelaget aïoli. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 3. januar 2007 Forfatter #19 Del Skrevet 3. januar 2007 bada: oppskriften er herved lagret! Gleder meg til å teste den ut! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest itla Skrevet 3. januar 2007 #20 Del Skrevet 3. januar 2007 I dag skal vi ha ovnstekte karibiskmarinerte steinbittfillet, med naturris, asparges, frisk salat og ananas-eple-kokos saus. Gleder meg! Edit: Flyndre mener jeg! ← Rainbow Brite, har du oppskrift på marinaden og sausen? Hørtes kjempegodt ut! Veldig fin tråd, har planer om å bli flinkere til å spise fisk. I dag skulle vi egentlig ha fiskewok, men de hadde ikke fiskefilet whatsoever på Meny ( ), så da ble det med kjøtt i stedet. Men fiskewok er kjempegodt! Liker med laks best, men det er mest fordi den ikke faller like lett fra hverandre som en del annen fisk. Mulig andre faste fisketyper funker bra? Tips noen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå