Gå til innhold

Middagstråd - fisk!


Rainbow Brite

Anbefalte innlegg

Jeg føler meg ikke helt hjemme i den vanlige middags-tråden, siden jeg ikke spiser kjøtt. Men jeg spiser jo fisk, og de dagene blir jeg bannlyst ( :ironi::ler: ) i vegetarmiddag- tråden. Så jeg har savnet en tråd for fiskeretter, og nå tar jeg jammen meg initiativet og starter en selv!

I dag hadde vi bacalao til middag! NAM! :sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ovnsbakt laks i folie med salt, pepper og sitron, stykkes opp og blandes med tagliatelli med sitron, matyoghurt og litt creme fraiche med lett dampede grønnsaker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

dette var en ypperlig tråd! Har ikke noen oppskrifter selv akkurat nå, men kommer til å følge godt med fremover (håper tråden ikke stopper opp og dør hen!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Deception

I dag spiste jeg Fjordland fiskesuppe, og for to dager siden hadde vi lettsaltet torsk med poteter, gulrøtter og hvitsaus.

Ellers er curry med fisk veldig godt; du kan jo bruke et glass og tilsette fisk og grønnsaker?

Pasta med laks, brokkoli, kapers og pesto er også veldig godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

I dag skal vi ha ovnstekte karibiskmarinerte steinbittfillet, med naturris, asparges, frisk salat og ananas-eple-kokos saus. Gleder meg! :sikle:

Edit:

Flyndre mener jeg! :lol:

Endret av Rainbow Brite
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Igår ble det fiskegrateng og hvitløksbaguette

Endret av The Pink
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Fjellsippa

I dag blir det reker, hummer og kamtsjatkakrabbe. Serveres med hjemmelaget aioli og ferske baguetter. Og så tørr champagne til da.

Godt nytt år alle sammen!

Endret av Fjellsippa
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag skal jeg spise med familien, og ishavsgalte (tror jeg det het) står på menyen. Spennende!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er Singapore-vis? :) Var i Singapore i sommer, og smake mye god fisk og ville gjerne visst hvordan man lager det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det er en oppskrift på rekecurry fra Singapore som jeg av og til lager med hvit fisk i stedet for reker. Jeg har ikke oppskriften her, men jeg kan sende den inn i kveld hvis du vil. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er en oppskrift på rekecurry fra Singapore som jeg av og til lager med hvit fisk i stedet for reker. Jeg har ikke oppskriften her, men jeg kan sende den inn i kveld hvis du vil. :)

Veldig gjerne!! :enig:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal lage laks bakt i folie med gulerot, purre, squash og sitron, kokte poteter ved siden av :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Denne retten har som de fleste indiske/indiskinspirerte retter veldig mange ingredienser. Jeg synes derfor det er et must å finne fram og måle opp alle krydderne før jeg begynner, da er det ikke så tungvint.

Singapore-Style Prawn Curry

(fra Madhur Jaffrey's Ultimate Curry Bible)

Til 6 personer.

4 ss mais- eller jordnøttolje

1 ts hele spisskummenfrø

1/2 ts hele fennikelfrø

1/4 ts hel bukkehornskløver

10-15 friske karriblader, hvis tilgjengelig (selv har jeg aldri funnet karriblader noe sted, så jeg har alltid utelatt det)

3 store sjalottløk, skåret i tynne skiver

4 store fedd hvitløk, skåret i tynne skiver

1 stor tomat, ca. 180 g, hakket (Jeg har ofte brukt hele hermetiske tomater fra boks - bare selve tomatene, ikke juicen de ligger i)

1 ts frisk ingefær, finrevet

1 ss malt korianderfrø

1 ts malt spisskummen

1/4 ts malt gurkemeie

1 ts cayennepepper

1 ss paprikapulver

2,5 dl vann

1 ss tamarindpasta eller 2 ts sitronsaft

1 ts salt

1,4 kg reker (vekt med hode og skall), dvs. 900 g rensede reker

1 boks (4 dl) kokosmelk (rist boksen godt)

En håndfull hakket koriander

Varm oljen over middels til høy varme i en vid kjele. Når oljen er varm ha i de hele spisskummenfrøene, fennikelfrø og bukkehormskløver. (Fem sekunder etter tilsetter du karriblader.) Rør rundt, og deretter tilsetter du sjalottløk og hvitløk. Reduser platen til middels varm, og stek mens du rører helt til sjalottløken har myknet og begynner å bli gyllen. Rør inn tomat og ingefær, og stek til tomatene har myknet helt. Tilsett malte korianderfrø, malt spisskummen, gurkemeie, cayennepepper og paprikapulver. Rør rundt og tilsett 2,5 dl vann, tamarindpasta (eller sitronsaft), og salt. La småkoke på lav varme i 10-15 minutter. Denne sausebasisen kan forberedes flere timer på forhånd. (Jeg har ofte laget en kjempestor porsjon og fryst ned i mindre porsjoner - da har jeg rekecurry på et blunk!)

Rett før servering: la sausen bli varm, tilsett rekene og kokosmelk. La det koke opp, og så snart rekene skifter farge, tar du den av varmen. (Denne oppskriften er tydeligvis beregnet på rå reker, f.eks rå scampi e.l. Jeg bruker vanligvis de vanlige norske kokte rekene, og da tilsetter jeg dem etter at jeg har latt kokosmelken koke en liten stund, og bare lar dem såvidt bli varmet gjennom før jeg serverer.) Rør inn hakket koriander og server.

I følge Madhur Jaffrey bør denne curryen serveres med kokt ris.

Som sagt hender det at jeg lager denne retten med fiskefilet i stedet for reker. Det er godt det også!

Endret av bada
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går hadde vi foliebakt torskefilet (hadde på smørklatter, sitronskiver, strimlet purre, salt og pepper) servert med grønnsaker (blomkål, brokkoli og gulrøtter), kokte poteter og hjemmelaget aïoli.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag skal vi ha ovnstekte karibiskmarinerte steinbittfillet, med naturris, asparges, frisk salat og ananas-eple-kokos saus. Gleder meg! :sikle:

Edit:

Flyndre mener jeg! :lol:

Rainbow Brite, har du oppskrift på marinaden og sausen? Hørtes kjempegodt ut! Veldig fin tråd, har planer om å bli flinkere til å spise fisk. :)

I dag skulle vi egentlig ha fiskewok, men de hadde ikke fiskefilet whatsoever på Meny ( :roll: ), så da ble det med kjøtt i stedet. Men fiskewok er kjempegodt! Liker med laks best, men det er mest fordi den ikke faller like lett fra hverandre som en del annen fisk. Mulig andre faste fisketyper funker bra? Tips noen? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...