Chiquita Skrevet 11. februar 2003 #1 Del Skrevet 11. februar 2003 Hei... Noen som har noen tips om hva jeg kan lage til min kjære Banamann på Valentins-dagen??? (Som forøvrig er nøyaktig 1,5 år før vi gifter oss) Jeg har fri hele den dagen, mens han er på jobb, så jeg skulle ha god tid til å lage noe "spennende".... MEN HVA?????? Har litt lyst til å lage noe med svinekjøtt (magert), eller kylling (hel), men jeg er VELDIG åpen for forslag.... Hva er deres "favoritt"/gode råd???? *klem* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 11. februar 2003 #2 Del Skrevet 11. februar 2003 Posta en slik tråd lengere ned på sida her jeg, og uten noe særlig respons. Hvis du kjøper siste KK så er det en del gode oppskrifter der. Tenkte jeg skulle prøve meg på noe derfra. Eller du kan prøve: Asparges med hollandais saus ---- Fyll kylling filèet med kremost og surr parma skinke rundt. ---- is/ bær/ mousse/ kake...... til dessert. melon og skinke ---- biff med bearnise og fløtegratinerte poteter ---- en god dessert (kanskje noe lett etter den middagen) Ble sulten nå, jeg......... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jamila Skrevet 11. februar 2003 #3 Del Skrevet 11. februar 2003 Hmmm, la meg tenke.....(sorry, dette blir et laaaangt innlegg!) Kommer ikke på noen forrett, men for hovedretten: hva med Urtesnitzel som var i Matprat filmene for en stund siden? Selv spiser jeg ikke svin, men den så utrolig digg ut! Og kan sikkert også brukes med kylling i stedet for svin. Oppskriften er her: 400 g renskåret svinekjøtt , ca. 1 cm tykke skiver 1 båt hakket hvitløk 1/2 ts peppermiks 2 ss krydderurter , rosmarin og salvie eller persille 1/2 ts salt ca. 2 ss smør /margarin 2 gulrøtter 1 purre ca. 6 nøster båndspagetti 1 dl fløte 1/2 terning krydderbuljong 1. Vend kjøttet i krydderblandingen og stek det på middels sterk varme ca. 2 minutter på hver side. Trekk pannen til side og etterstek på svak varme til de er gjennomstekt. 2. Skjær gulrøtter på langs med en ostehøvel og del i ca. 1 cm brede strimler. Skjær purren i ringer. 3. Kok pastaen og legg i purre og gulrøtter når det er 3-4 minutter igjen av koketiden. Sil av vannet, ha pastaen tilbake i kjelen og bland inn fløten og buljongterningen mens kjelen står over svak varme. Serveres evt. med baguette. Til dessert ville jeg lagd noe med sjokolade, varmt søtt og syndig (hey, det er tross alt Valentines! :D) Hva med iskrem som du har kjemmelagd sjokoladesaus over? Smelt mørk og lys sjokolade i vannbad og ha i et par ss fløte for å få riktig konsistens på den. Og ha på bringebær, friske, frosne eller syltetøy, på isen før du har på sjokoladesausen. Kombinasjonen bringebær, varm sjokolade og vaniljeis er bare nammenam! (syns nå jeg da) Hm, dette satte meg på noen ideer, kanskje jeg skal overaske min kjære jeg også! :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cinzia Skrevet 12. februar 2003 #4 Del Skrevet 12. februar 2003 Bare et forslag til hjemmelaget sjokoladesaus på is: Smelt ei plate mørk kokesjokolade og bland med en pk. fløte. Varm dette...mmm...kan også smakstilsettes med litt likør etc. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest *Perser* Skrevet 12. februar 2003 #5 Del Skrevet 12. februar 2003 Hva med skalldyr? Hummer, reker, kreps osv... nam nam Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
starie Skrevet 12. februar 2003 #6 Del Skrevet 12. februar 2003 Vi skal ha reker Til dessert vet jeg ikke enda. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zalomine Skrevet 12. februar 2003 #7 Del Skrevet 12. februar 2003 Har ikke planlagt noe spesielt vi. Enda i alle fall. Jeg vet jeg kommer til å dekke bordet med "hjerteglassa" (glass vi fikk i innflyttingsgave i februar i fjor, det er hjerter på dem) mulig med det tilbehøret vi fikk (små rode plastfar under, lange røde skjeer, og hjerteisbiter) Og noe GODT til middag må det helt klart bli. Tenkte ikke på dette da vi handla inn for uka, så her må det enten handles, eller improviseres kraftig... Biff/svinebiff frister. Stekte poteter. Nam. forrett har vi aldri, det blir det nok heller ikke denne dagen, men mulig det kan bli dessert. Skal snakke med min kjære om dette i kveld jeg (så får jeg jo vite om han i det hele tatt har tenkt å markere dagen også, jeg har kjøprt kort...) Om han ikke vil markere det noe spesielt (vel, han ER romantisk av seg, men på de dagene han selv velger, forrige uke fikk jeg jo roser "bare fordi han fikk lyst") så kommer jeg til å lage noe deilig utav det vi har i huset i alle fall, og dekke bordet som nevnt. Det viktigste er jo likevel ikke maten, men stemninga. (og jeg har visse planer om spennende påkledning under klærne, så steming skal vi nok få ja ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zalomine Skrevet 13. februar 2003 #8 Del Skrevet 13. februar 2003 Vi ble enige om biff. Og ris. Og en saus til ham (jeg foretrekker å få bare stekefettet og nykvernet pepper over risen min til biff jeg, ja og masse pepper på biffen også Og så, helt uten at jeg visste om det, eller hadde bedd om det, så har han bestilt kinobilletter på en "jentefilm" som jeg hadde lyst til å se (så sent at det ikke kolliderer med planene om en deilig middag etter jobb, og sjangsen for å vise hva jeg har på meg også ) Ja, valentine blir koselig i år Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå