Gjest Gjesta Skrevet 26. desember 2006 #1 Skrevet 26. desember 2006 Jeg har en skinkestek på 2,3 kg med ben, hvor lenge må denne stekes? Trenger også tips til tilbredning....
monja Skrevet 26. desember 2006 #2 Skrevet 26. desember 2006 Å steike steik ta lang tid. Krydre kjøttet godt, sett inn steketermometer så det ikke berører evnt ben, legg kjøttet gjerne i langpanne i ovnen, ha litt vann i langpanna, sammen med noen biter gulrot og løk, og sett så steka midt i ovnen. 125 grader, til steketermometeret viser 76 grader (jeg bruker ca 3 timer på ei steik som er i underkant 2 kg) Pass på at det hele tiden er vann i bunn av langpanna, for dette blir stekesjy. Når steika er ferdig kan den med fordel hvile en times tid (i alufolie) mens du lager resten. Server med hasselbackpoteter/madelpoteter, gulrøtter, rosenkål, surkål/rødkål og tyttebær - rett og slett det du liker.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå