Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Har en god oppskrift men har lyst til å prøve en ny.

Venter spent.... :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet
Julekake

6 dl h-melk

250 gram smør

200 gram sukker

75 gram gjær

2 1/2 ts kardemomme

ca 1 kg. hvetemel

Varm melken til 37 grader. Tilsett gjær. Smelt smøret og bland det inn (må ikke holde mer enn 37 grader). Tilsett det tørre og la deigen heve til dobbelt størrelse.

Eltes godt. Del deigen i 2 deler som klappes ut og dekke med rosiner og sukat. Rull sammen og form en rund kake. Snitt rundt kaka med en skarp kniv og trykk deretter godt ned i midten.

Stekes på nederste rille ved 160-180 grader i ca 50 minutter.

Du kan jo prøve denne!

Skrevet

Min:

250 g smør

5 dl melk

50 g gjær

150 g sukker

2 ts kardemomme

1 ts salt

1 kg hvetemel

250 g rosiner

1 pakke sukat

1 egg til pensling

Fremgangsmåte som over.

Settes i ovn på 225 grader som så senkes til 175 med en gang og stekes i 45 min.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...