Gjest Kermit Skrevet 19. desember 2006 #1 Del Skrevet 19. desember 2006 Noen som har en god oppskrift på ostekake? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 19. desember 2006 #2 Del Skrevet 19. desember 2006 Mine to favoritter: Ostekake med rips og bringebær 250 g søte kjeks 90 g smeltet smør 12 gelatinplater 500 g kremost ca 1 dl sitronsaft 125 g sukker ca 3 dl vispet kremfløte 250 g frosne rips og bringebær 2 ss sukker, ekstra Bland knust kjeks og smør og fordel i bunnen av en smurt 23 cm springform. Sett kaldt 20 minutter. Legg gelatinen i bløt og smelt i halvparten av sitronsaften. Visp kremosten med sitronsaft og sukker. Vend inn kremfløten og halvparten av gelatinen. Mos bærene med ekstra sukker og sil blandingen. Vend inn resten av gelatinen. Legg klatter av osteblandingen i formen og fyll ut åpne felter med bringefær. Marmorer blandingen med en kniv, eller la det bare være to separate lag. Sett kaldt 4 timer. Ostekake fra Gastronomisk Institutt 15 kornmokjeks 75 g sukker ½ ts kanel 8 ss smeltet smør 700 g naturell kremost 150 g sukker frøene fra 1 vaniljestang 2-3 ss sitronsaft 4 egg 5 dl lettrømme 7 ss sukker frøene fra 1 vaniljestang Kjør det tørre sammen i en food prosessor. Bland inn smør. Klem utover bunnen av en 26 cm kakeform og stekes i ovn ved 175 grader i 10 min. Kjør ost, sukker, vaniljestangfrø, og sitronsaft sammen i food prosessor. Tilsett deretter 1 egg om gangen til det blir en fin ostemasse. Fordel ostemassen over bunnen. Stekes i ovn ved 120 grader i 30-60 min (avhengig av ovn, i min trenger den nærmere 60 min). Visp rømme, sukker og vaniljestang forsiktig sammen. Fordeles på ostemassen og stekes i ovn ved 120 grader i 3-5 min. Denne pleier jeg å servere med bringebærcoulis (ferske eller frosne bringebær røres med sukker/melis, press gjennom en sikt for å fjerne frøene). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest 1 Skrevet 3. februar 2007 #3 Del Skrevet 3. februar 2007 http://www.spise.no/oppskrifter/ostekake/ostekake_plug.htm Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå