elida Skrevet 15. desember 2006 #1 Del Skrevet 15. desember 2006 Har en del hjortekjøtt fra i fjor liggende,tenkte å lage en gryte. Noen som har en god oppskrift å dele med meg? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 15. desember 2006 #2 Del Skrevet 15. desember 2006 Denne er favoritten her i huset, enkelt og godt. Viltgryte. Skjær ønsket mengde kjøtt i passe biter. Brun kjøttet i små porsjoner, kok ut pannen med litt vann etter hver omgang. Ha kjøttet og sjyen i en kasserolle og tilsett følgende: - et beger Crème Fraîche eller rømme - 8-10 lett knuste einebær - salt og pepper - stekt sopp Du kan eventuelt runde av sausen med litt ripsgelé, kreklingsirup eller liknende. Dersom den blir for tykk sper du med litt buljong eller melk, synes du den er for tynn kan du bruke maisenna-jevner. La det hele småkoke til kjøttet er mørt (siden man som regel ikke bruker det møreste kjøttet til gryter, er det nesten sånn at det blir bedre dess lengre det koker). Serveres med hjemmelaget potetstappe og aspargesbønner og/eller rosenkål. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Karamba Skrevet 15. desember 2006 #3 Del Skrevet 15. desember 2006 Denne er favoritten her i huset, enkelt og godt. Viltgryte. Skjær ønsket mengde kjøtt i passe biter. Brun kjøttet i små porsjoner, kok ut pannen med litt vann etter hver omgang. Ha kjøttet og sjyen i en kasserolle og tilsett følgende: - et beger Crème Fraîche eller rømme - 8-10 lett knuste einebær - salt og pepper - stekt sopp Du kan eventuelt runde av sausen med litt ripsgelé, kreklingsirup eller liknende. Dersom den blir for tykk sper du med litt buljong eller melk, synes du den er for tynn kan du bruke maisenna-jevner. La det hele småkoke til kjøttet er mørt (siden man som regel ikke bruker det møreste kjøttet til gryter, er det nesten sånn at det blir bedre dess lengre det koker). Serveres med hjemmelaget potetstappe og aspargesbønner og/eller rosenkål. ← Lager det også på samme måten, men har flere ingredienser i som f.eks: løk, gulrøtter, brokkoli, alt etter hva vi har i hus. Bruker snøfrisk (med einebær tror jeg det var) for å få litt mer smak på sausen, evt. brunost. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
elida Skrevet 15. desember 2006 Forfatter #4 Del Skrevet 15. desember 2006 Hei. Takk for svar skal prøve den i morgen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tinemor Skrevet 16. desember 2006 #5 Del Skrevet 16. desember 2006 Bruker du snøfrisken istedenfor C F eller rømmen, eller i tillegg? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Karamba Skrevet 18. desember 2006 #6 Del Skrevet 18. desember 2006 Bruker du snøfrisken istedenfor C F eller rømmen, eller i tillegg? ← Bruker snøfrisken i tillegg til CF... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå