Nelle Skrevet 12. desember 2006 #1 Del Skrevet 12. desember 2006 Sukk... I fjor var jeg tidlig ute, bestilte ribbe osv. osv. Hørte noe greier om at den måtte saltes og pepres og sånn, men fikk ikke helt med meg hvordan man skulle gjøre dette med ribbe. Så - det endte desverre med 4 kg. ribbe kastet ut i snøen til reven. Den var rett og slett sur da jeg tok den ut av kjøleskapet. Nå skal jeg forsøke igjen. Har tenkt å ringe en butikk for å bestille, og har følgende spørsmål: Jeg regner med å putte ribba rett i fryseren så det ikke ender som sist (selvom reven nok ble glad). 1. Hvor mange dager før julaften må jeg ta ribba opp av fryseren? 2. Når skal den saltes og pepres? 3. Hvor mye salt og pepper skal man egentlig ha på? Nelle revevenn Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Bjørnsdatter Skrevet 12. desember 2006 #2 Del Skrevet 12. desember 2006 Ta ribba ut av fryseren tre dager før den skal stekes. La den tine i kjøleskapet i et døgn, og to dager før steking ruter du svoren og gnir ribba godt inn med salt og pepper rundt hele. Hvor mye, det er slump. Bare ikke bak den i salt. La den stå sånn under alu-folie til den skal stekes, i kjøleskapet selvsagt. Det gjør ingenting om den ikke er helt tint når du salter og peprer. Ofte er det faktisk litt lettere å rute svoren når den er halvtint. Tviler på at du behøver å bestille ribbe, alle butikkene rundt omkring har jo tonnevis med ribbe i frysedisken. Da kan du bare hive den rett i fryseren igjen når du kommer hjem. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nelle Skrevet 12. desember 2006 Forfatter #3 Del Skrevet 12. desember 2006 Ta ribba ut av fryseren tre dager før den skal stekes. La den tine i kjøleskapet i et døgn, og to dager før steking ruter du svoren og gnir ribba godt inn med salt og pepper rundt hele. Hvor mye, det er slump. Bare ikke bak den i salt. La den stå sånn under alu-folie til den skal stekes, i kjøleskapet selvsagt. Det gjør ingenting om den ikke er helt tint når du salter og peprer. Ofte er det faktisk litt lettere å rute svoren når den er halvtint. Tviler på at du behøver å bestille ribbe, alle butikkene rundt omkring har jo tonnevis med ribbe i frysedisken. Da kan du bare hive den rett i fryseren igjen når du kommer hjem. ← Tusen takk! Du er en (men reven blir nok litt skuffa i år...) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Bjørnsdatter Skrevet 12. desember 2006 #4 Del Skrevet 12. desember 2006 Stakkar reven Du får kjøpe ei til ham og da vettu. Ribbe er ikke dyrt om dagen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå